Домаќинката се почитува, швалерката се сака?

Discussion in 'Брак' started by Anon, Feb 9, 2013.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Е да си ми жива. Не знаеле чиво дете трча по дома тогаш.. ехе што се правело само нивите, балите знаат..

2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Тоа е само до човекот не до времето.И тогаш ги знаеле ги збореле на чешма.Само што од јутра до сутра се одело на нива и нормално немало нет да куцкаат на фемина и да се објаснуваат за морал.

elimkd, Tanjamm and nena2010 like this.
  3. hermosa

hermosa Популарен член

Има луѓе кои психички тешко поднесуваат .Јас би рекла живеам спонтано како ми донесе животот, но со модерната технологија денес и тоа го има .Може да не му е златен,но јас би пазела што прави не да следам но ќе го набљудувам со око ,има полови болести пред се .Да се заштитам и сакам искрена комуникација.Нејќам лажен брак и утре да бидам наивна и со изневерена доверба.

Last edited: Aug 11, 2023
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Така е и јас ова го тврдам ,едно е кога некоја вистина ќе заведе маж а друга дека мажот прв почнал и тоа со предумисла отишол со другата и вешто криел .Не дека нема и не може да се случи силување, од жена на маж недај боже но излишно кога ги оправдуваат мажите и им простуваат оти овие знаат дека им се може утре ти глуми пак будала .На такви сопруги кои им мижат на мажите,само дај и да пере облека и од швалерката.Или онаа поговорка зошто бе ти ме вараше а епа види мила јас тебе те имам ти мене а таа нема никого.Цц ...патетика е да веруваш прво на машко кога знаеме какви се по природа,што не значи дека нема и добри мажи и онакви кои ќе бидат заведени .Има секакви приказни по светот.

5. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Цвеќарке, многу епизоди од Руби имаш гледано. Мажите наивни, заведени мулиња, жените опасници :drunk:

tessie, Skyler, mode-kristina and 5 others like this.
  6. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Ова демек само жените т.е. девојките заведуваат, маживе наивни светци се.

Погоре некој шо имаше пример кажано за џоинт девојка шо имала секс со двајца во кафич... Оти не размислите вака: девојката има проблем со дрога, а двајца мажи ја искористуваат нејзината состојба и малтене ја наведуваат на проституција?
    Кај е проблемот, само кај девојката?

И општо за сите девојки млади, стари, нема везе, за кои што викате дека одат со женети или возрасни за пари, кола и не знам што... Овие женетиве или возрасни мажи СаКаАт да ги искористат девојкиве на тој начин...

Да неќе, не може сама да му седне тинејџерка во кола.

Го завела бе?!?! А он шо е? Вол, па го влечат со јаже на врат да го носат на колење?

Не ви се жените криви ако маж ви е толку неизживеан и му се дига на првата шо ќе му се насмее или намигне.

kim.k, Salome, Cosmic Girl and 22 others like this.
  7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

То е премногу ментална гимнастика за жената да не испадни крива, why would anyone wanna do that? :D

8. hermosa

hermosa Популарен член

Има два типа жени наивни ко Паулина и опасници како Паола и Руби .Естамос?Крај на дискусија за жените

9. hermosa

hermosa Популарен член

Зошто гледаат како им одговара а мислам членката пиша оти така било кажано за девојката но не значи под дифолт оти женските се такви по принцип .Оти е полесно да веруваш дека не си бил предаден и изневерен па крива е жената која наводно го завела тој маж.

st-el likes this.
  10. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Хм, не. Колку луѓе, толку карактери.

Осе and hermosa like this.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Во смисла на опасни и неопасни го кажав.Не дека е апсолутна вистина .Да така е секој човек приказна за себе е

12. Skyler

Skyler Популарен член

‘Ама додека кучката не мрдне со опашката кучето не се пушта’

Ќе ја завршите дискусијата, јас тука застанав, оваа реченица не ми искача од глава, 2023год.
    Сигурна сум дека вакво нешто прадедо ми би кажал да беше жив.

13. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Колку и да е тежок и страшен моментот на ‘Додека кучката не мрдне со опашката кучето не се пушта’
    живеат околу нас тие жени,
    на кои мажот им е ок што ги вара,ама криви им се 'крадачките на мажи' и сериозно ги бараат им пишуваат и ги осудуваат за тоа дека им го украле мажот од дома.

Тие се насекаде околу нас.
    Во 2023 година.

nena2010, Skyler, Bezimenka90 and 3 others like this.
  14. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Читајте само што пишуваат во СОВЕТИ ОД МАШКА СТРАНА ЗА СИТЕ ДЕВОЈКИ И се ќе ви биде јасно јас до сега за што пишував.Доволно е само да прочитате ако не сте прочитале.Се е јасно јас што сакав да кажам

15. Skyler

Skyler Популарен член

Не сум ја читала темата ама претпоставувам на што алудираш. Не знам зошто би читала коментари од мажи што навредуваат жени, ете доволно е тебе што те читам.

Мојата прва и најголема љубов ме извара со многу добра другарка. Дури и кога тоа се случувало позади мој грб таа многу ми се доближи, нонстоп заедно, а намерата била друга. Кога ги видов со свои очи светот ми се сруши, едвај се кренав на нозе. Тие продолжија да се гледаат скришно, еве 10 години таа му е втора, тој во меѓувреме се ожени и доби две деца, сопругата негова ги фати, се тепаа, драми и се разведоа. Тие се уште се гледаат :D
    Сега кога ќе ја видам се поздравувам, се муабетиме, ми иде кафе да ја частам ама ми е срам некој да не ме види. Премногу сум и благодарна што ме спаси од него. Во мојот случај, да не мрднеше кучката со опашката јас ќе бев несреќната и разведената. Така да, не се толку лоши швалерките :D

16. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Мене ми е жал за твојот случај ама ете според тебе тоа и нешто добро ти донело.Си се откачила од него.Само што јас на неколку пати кажав дека зборам ПРОЦЕНТУАЛНО. Така да незнам зошто е целава узбуна против мене кога јас ни во еден случај не реков сите жени.А и во твојот случај кучката мрднала со опашката тоа и јас го кажувам

17. Skyler

Skyler Популарен член

Па и во твојот случај мрднала кучката ама тебе она ти е крива. Кучето што да прави, нема да ја остави така со опашката нагоре :D

Мене не ми е жал ич, жал ми е само за мене што сум била будала. Разбирам омраза спрема швалерката, стварно ја разбирам болката ама мажот е тој што одлучува дали ќе те извара.

18. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Уште со оправдувањето на мажите?!
    До кога?!
    ОВА ДА ГО ПРОЧИТАТЕ! Може појасно ќе ви е.

19. elimkd

elimkd Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:

20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

А има тема '' Домаќинот се почитува, швалерот се сака''?
    Барам неможам да најдам, не знам зошто. :)
    Чисто од принцип прашувам, а и ме интересира исход, не викам не. :D

Biljarkata likes this.