Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Домаќинката се почитува, швалерката се сака?

Дискусија во 'Брак' започната од Anon, 9 февруари 2013.

1. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    Не се разочарај еве ти кажувам дека сеуште не има,само треба да се бара,упорна треба да бидеш.поздрав до тебе ;)[/quote]
    Ах колку би била срекна да сретнев во животот личност со ваков став мојот живот би бил многу променет поздрав до тебе секогас да се држиш до овој став

2. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    какви се тие девојки зени--КУРВИ нив ги окривувам провоцираат а оние насите зјапаат по танги и кратки сукни или деколте .
    а ние зените домакинки седиме дома и цуваме деца
    САКАМ ДА МЕ САКА ДА МЕ ПОЧИТУВА ПОВЕКЕ ДА МЕНАПРАВИ ДА СЕ ЧУСТВУВАМ ПРЕКРАСНО.
    заслузуваат да му го пресецат

3. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    хахаа каква тема :D
    во контекст на насловов, мажот со швалерката отишол да ја посети жена му додека била во болница штотуку породена! (е тоа е почитување) - ова го чув пред некој ден додека чекав ред на лекар, две жени си правеа муабет како немало асални бракови, све било ненормално и забегано :o :)

4. Male4kaE

Male4kaE Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    хахахха најлесно е да ги обвините другите! Ајде погледнете си во домот најпрво, можеби проблемот е во вас или во вашиот сопруг! Никој не бега од убаво ;)

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    никој не бега од убаво, но жена му ако дознае дека овој ја изневерува ќе бабра развод, а истиот тој фраер што се е*авал на страна ќе плаче и моли и ќе се колне дека тоа ништо не му значело и бла бла- бедееееееен !!!! па ете му шанса да бега на поубаво- што рика ко магаре сеа??? значи не е баш ко што кажуваш ;) ако сакал да избега ќе си се разведе и ќе си е фри, нека не те лаже твојон дека со тебе му е бајка, а со жена му хорор филм ;) дај му да бира, да видиш кого ќе избере :P

На Gocaa и tessie им се допаѓа ова.
  6. TipTop

TipTop Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    54
    Е токму тоа ме интересира,што е тоа толку лошо дома,што го тера по други?Можеби навистина на швалерката кажува повеќе,а дома е нем,и не си го кажува проблемот.
    За 2 месеци ќе влезам во брак,сега сме верени,ја зачитав темата БРАЧНИ НЕВЕРСТВА каде,мислам Сардинија21 се викаше,си го изнесе ставот,бев запрепастена бидејќи 100% се поклопува со ставот на еден мој роднина,женет,па се зачитав на таа тема и сличните.Знаеме дека тоа не е во ред,но ете се случуваат такви работи,мене ме заинтересира каков е тој,женетиот,со нив швалерките,можеби кога не би ги осудувале и дозволиме поотворено да ни ги прикажат мажите од некоја друга страна (тој роднината ја вика нашата темна,скриена страна),како сопруги,и идни сопруги би ја имале во предвид и таа „страна“.
    Ете мене тоа ме интересира.Дали е трема пред брак,или што,ама меѓу другите работи почнав и ова да го размислувам.

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Никој не бега од арно, пред да поченеме да ги обвинуваме нашите мажи и оние кои што ги нарекуваме КУРВИ најпрвин треба да се погледнеме ние самите дали доволно внимани обрнуваме на самите себе за да изгледаме привлечни за партнерот, дали му обрнуваме доволно внимание и слично..Кога еден маж би имал се дома не би никогаш посегнан по страна нели ?

На snejk35 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. borce33

borce33 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas mislam deka ovaa tema e napisana za tie sto imaat svareki ,i svaleri ,tie sto nemaat i veruvaat vo svojot sakan ili sakana neka prodolzat,ili pak ne sakaat javno da se iskazat deka se i tie edne od niv ,ako mislite da komentirate vo vrska so pocituvanjeto na zenata i sakanjeto na svalerkata ,slobodno komentirajte ,ako ne neodgovarajte na tigi odgovori pozz

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.087
    Сопружниците на к**варот (к**вата) треба да се преиспитаат, а овие што немаат м*да да побараат развод, а да држат до дадениот збор пак уште помалку, не смеат. Кога за туѓото однесување треба ние да се преиспитаме, тоа треба да се одвива двонасочно. Вниманието треба да биде обострано посветено.
    Јас не знам шо ѓавол бараат во брак луѓе кои при првата пократка сукња се спремни да си го расплачат детето и огорчат жената? Што ќе им е таква маска како брак? Таквите што стапуваат во брак ми се исто толку логични колку и поттиснатите хомосексуалци кои стапуваат во брак со личност од спротивен пол и бурмата им е небаре, за пред луѓе.

На Glasna и princess5 им се допаѓа ова.
  10. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    да се насмееме малце :D

Прикачени фајлови:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    А зошто секогаш вината се бара во жената?
    На некој начин жената треба да биде таа која секогаш ќе биде средена, весела, расположена за секс, на мажот секогаш да му прави ручек и спремна да му исполни желби. Ако не биде така он ќе си бара друга

А каде е вниманието на мажот? Има верни мажи не викам не, но како минува времето се повеќе се бројат оние кои колку и да се задоволени дома, секогаш бараат нешто ново. Не се задоволуваат со фактот дека треба да бидат само со една жена до крај на животот.

На makedonkamak, hermosa, karenin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Јас не го разбирам изневерувањето, посебно во брак. Си решил да бидеш со таа жена- значи од неа имаш се. Па и да немаш, се прави компромис, а не да се трча по други жени.

На hermosa, tessie и gothchick им се допаѓа ова.
  13. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Многу интересна тема.
    За жал желбата за туѓа жена( може и туѓ маж)
    одсекогаш била застапена кај луѓето.
    И во Новиот Завет , има опишано таков настан.
    Еве токму утре е празникот Отсекување на главата на Св.Јован Крстител, кој
    остро реагирал против неморалниот и безобразне чин на царот Ирод, кој зел туѓа жена, и тоа
    не било која туку жената на неговиот брат.

И токму тој протест кон неморалот од страна на Св.Јован Крстител, ја поттикнува гневната Иродијада да ја поучи својата ќерка, која му игра на Ирод за неговиот роденден и да ја бара од него главата на Св. Јован на чинија. Имено тој и рекол се што сака, дури до половина од неговото царство...
    Но царскиот збор не се погазува, тој иако не сакал, сепак морал да нареди.

Ќе ви раскажам еден случај:
    типов си има обичај да си “шврља“, женава тоа го знае( во фази оди нели,
    прво се сомнева, се сомнева,
    после веќе е сигурна, осеќа и трпи , што за светот шт за децата)
    Е арно ама и пука филм еден ден, и таа почнува иста политика.
    И, нормално сопругот дознава, и вели, аааааааа не, не, не може, жената не , срамота е.
    Ќе ми се смее народ, ја маж ли сум што ли сум.
    РАЗВОД! Ор****тина некоја. Она на мене...РАЗВОД, дома ќе ја чувам . ќе ја ранам, о она,... море
    мамето нејзино.

Како ви се допаѓа малку превртен пример?
    Што ќе кажете на ова?

Ова апрпо на приемерот дека ако жената го дознае, тој ќе бара да се врати назад,
    ништо не му значела онаа другата,и најчесто вотакви ситуации сопругите попуштаат, сакат
    да го спасат бракот.
    Додека во спротивна ситуација не е така. Во примеров(жив) дути и тој имал исти дела, и самиот тој
    ја соблазнил да влезе во грев, имала причина.
    .

На hermosa и karenin им се допаѓа ова.
  14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    55.024
    Јас мислам дека жената се сака,а швалерката е нешто нај ниско во очите на мажот,со неа ќе биде само да смени нешто ново,секогаш ке биде покрај жената ,за сите празници и церемонии,а швалерката ќе дреме во четири зида изманипулирана,во повеќето случаи е така,мада има и такви кои оставаат и жена и деца за да си ја "оженат"швалерката :lol: :lol:

15. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    932

Е па така Шери двоен стандард ти е тоа. Пошто двајцата сте се нафатиле на исто него му иде преку глава и оп кај швалерката. Пошто да бе ти не си му привлечна, па ти треба да се трудиш за да не побегне.

Оти не е баш секси кога му ги переш гаќите и чорапите, кога ги гледаш децата, одиш на работа, се трудиш околу домот. Маааа нееее. Ти сакаш да си целата таква запуштена и да организираш финансии и домаќинство, а него ќе му згусти трошка и ќе се куропеца, да ми извините на израз.

А на истото нешто сме се нафатиле сфаќаш. Ако сум му се згадила до толку што не се разведе, па нека земе од тие фините една, да го видам. М?

А кога сме веќе кај нив најјаки ми се кога ќе се избацат со некој коментар отстрана као демек јас јака сум мажи крадам. А таа јадна едина се нафатила да биде издувен вентил, па не сфаќа колку е очајна. Патетично.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Епа работава е што кога ќе ја остави жената и ќе ја земе швалерката, и таа еден ден ќе мора да му пере гаќи и чорапи. И ако е така тогаш каде е крајот?
    Јас далеку сум од оваа состојба, ниту имам маж ниту имам намера да крадам нечиј :D
    Ќе си уживам додека има време, но од вакви работи ме плаши брак и брачна заедница, посебно сега кога луѓе околу мене се разведуваат побрзо од временските подготовки за свадбата

На De-lovely, Emotional123 и hermosa им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.087
    Ова, особено болдов ми е левел харемски живот пред пет века. Кога жените не работеле на себе, на своето изградување пошо не им ни вршело мн работа со оглед на нивната маргинализирана улога. Од мажот им идела егзистенција, материјално и душевно постоење и се бркале, кубеле и труелее само О само да се тргнат искушенијата пред кутриот табула раза наивен и лесно подводлив за греотичка маж.

На Glasna, De-lovely и Emotional123 им се допаѓа ова.
  18. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    па во жената е вината!!! Зашто е сеуште покрај таков маж на пример??? Ако не и чини опни штиклата и кој го врти, а не да го трпи и да се адаптира според неговите потреби- фуј! Според мене само жената е крива бидејќи самата му се потчинува на дотичниот маж, а со тоа не си се цени себе си, а сака он да ја цени и почитува :o парадокс! Се додека има овци ќе има и волци. На мажите им се може пошто ние сме им дозволиле и тоа е тоа.
    Сва среќа кај мене не е така, ниту пак некогаш ќе биде, можеш све да ми земе ама достоинството никогаш! ;)

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joma

joma Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    za zal vo македонија се усте постојат жени кои се принудени да го трпат таквиот маж.некои немаат доволно финансии за да ги чуваат децата некои немаат подршка од својата фам.......
    постојат милион причини за трпењето на жената.А и да го напушти во очите на околината она ке биде курвата која сетала наоколу и не била домакинка.Тоа и се случи на моја другарка која бесе дома нонстоп со децата

20. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    e тоа е тоа............

Прикачени фајлови:

На tessie, Glasna, butterfly.mk и 2 други им се допаѓа ова.