Јас непара од мојов. Ама спремна сум да го донирам, изнајмам, продадам, препродадам..важно да кружи парата ( ми ги снема емотиконите на сајтов, без нив безвезе ко преладена се осеЧам Билјарке)).
Има една сцена од "Балкански шпијун" : "Можда сте добили погрешан број, ал' сте добили оног кога сте тражили!" Скоро сите деца на скоро сите главни актери во секаква ујдурма се на безбедно : ил странција ил во вилетини со чувари дал на водно,дал во скопски ексклузивни села и населби..
Језиво . Толку имам да кажам . Сепак , сметам дека светот ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ кој све го посетил Епстин и кој све е вплеткан во пајаковата мрежа ! Со име и презиме , со слика , ма и со матичен број ако треба ! П . С . И сите ДА ОДГОВАРААТ !
Дума бил директор на судска во тоа време кога имало договор за соработка меѓу Универзитет Колумбија и медицински факултет тука. Росоклија предавал таму.
Ги отвори некој, раззлиста? Прв пат во живот мислам дека неш ќе ми е too much грозно.. А и ако отворам отидов у дупката една недела..
Мене ми е фасцинантно како експедитивно ги собраа сите документи, па и слики и видеа, вкупно 5 и нешто милиони фајлови, достапни транспаретно секому на веб страната на министерството за правда. Овие работеле 24/7 ... исто како нашево министерство за правда.
Ова го сфаќам како еве видете што правиме и сепак ништо не ни можете. Одвратно, умоболно, не знам како да го наречам, не постои соодветен збор. Излезе дека многу теории на заговор воопшто не се теории. Филмови, серии, песни, сѐ тоа пуштено во етер, “индиректно” одамна укажувало на секакви гадости што глава на нормален човек не може да ги замисли. Згрозена сум, лошо ми е во желудникот, од тоа малку што го видов ми се згади за цел живот. А мислам дека секој треба да види какви демони шетаат по земјата. Гледајте си ги и чувајте децата, светот е одамна отиден во неповрат.
Не ги собрале експедитивно, ова се собирани со години, не е од вчера случајот. Само што сега притисокот да ги објават стана огромен.
Да не цитирам од други теми- but for the record. Комуникација меѓу познатите актери од 2017- спецификација за симулирање пандемија.
За вакви теории на заговор имам читано 10 години уназад, секогаш верував во нив ама се надевав и да не се точни. Отсекогаш низ историјата елитните владееле, си имале свои правила и свои реалности, а ние обичниот народ како робови, и затоа и се вели дека уствари ропството никогаш не исчезнало. Инаку 2-3 дена ги читав доста фајлови.. толку мрачно, толку злобно, незамисливо за нас... Толку се растревожив што ми е и страв навечер, а камоли на жртвите што преживеале... И сега уште повеќе сум во дилема.. ако има волку злоба, ме тера да верувам во Бог, ама па од друга страна ако има Бог како па гледа и дозволува ова се.. И да знам дека луѓето имаат избор, ама па овие жртви што се не преживеале, они не избрале ваков живот..
Исто нешто што ме растревожи е што најмалку 40 жртви биле од Балканот, од екс ју земји. Неколку девојки Епштајн ГИ КУПИЛ од нивните семејства кога имале 12-14год и ги држел како секс робинки... Се прашувам колку од нив се од Македонија..
Доста ма шириш теории на заговор, тоа е само друштво на некои небитни ликови и овој педофилов. ... Небитните ликови https://brusselssignal.eu/2026/02/s...epstein-files-reveal-she-visited-pedo-island/ Ворлд чајлд фондејшн, адвокатинг фор ендинг чајлд сексуал абјуз (намерно пишувам вака, пошто сум неписмена) https://www.weforum.org/stories/authors/joanna-rubinstein/ Е, уште ми е нејасно, дали сите овие се глупи, или наивни, пошто во спротивно...
Ако сè било правилно, тогаш зошто Менче била замолчена кога сакала да истражува за мозоците? Никој не би рекол да не се пишува за проект ако нема ништо за криење.