Здраво драги феминки! За време на бременоста примав clexane поради накачени д-димери, а сега откако се породив со цартки рез, после 10 дена ги испитував пак и резултатот бе9е следниот: д-димер 1486, тромбоцити 664. Ми ги накачија клексаните на 2x1 а ми викаат дека не е страшно, меѓутоа јас се плашам и незнам дали е нормално. Дали некоја од вас имала такво искуство и дали мислите дека ова е нормално со оглед на тоа дека сум породена царски?
Добро утро на сите, сакам да прашам што правите со модриците на местата каде што се боцкате? и дали боцкате после пак во нивна околина?
Modricite so acidi borici na pamuk I da otstoi na mestata. Mene nasekade me bockaa niz race, ne davav na drugo mesto
Дали некој се има боцкано со клекасни од 0,6? Се боцкав со 10 клексани од 0,4 , сега ми продолжија терапија со уште 10 но од 0,6. Во аптека велат во Македонија нема од 0.6? Инаку ова е после царски, во бременост не ги испитував, според матичната немаше потреба , сега после царскиот и после 13 примени клексани, димерите ми се 4500.
Оtkako sum porodena, pred godina i pol, didimerite seuste mi se pokaceni, se dvizat okolu 1.500-2.500. prelezana dva pati korona, poseteno lekar, no kako nikoj da nema dovolno poznavanje na temava. se soocil li nekoj drug so vakov problem i sto ste prezemale?