Тие ли шо се вработени одамна? Па и вие можевте да ги избркате. Зошто не го направивте тоа? Аман, значи аман од твоиве политички спинови на темава. Аман!!! Што се однесува до недонесувањево на меркиве и ДУИ, мене ми личи дека всушност тоа беше популистичка мерка, за да се залажат граѓаниве, па ај во договор со ДУИ не може да се изгласа. Абе ај!!! Вакви филмови и мали деца веќе нема да проголтаат. Можат они и подобро, а богами ако воопшто сакаат некаква иднина на политичкава сцена треба да се уозбилат... Другиве пак, што да се каже за нив... и тие политички поени собираат на макиве на луѓето!!! Сега е вистинско време да се тркне до влада и да им се плукне во фаца!!! Буквално Ми се гади од политички ку* ви.
Јас сум да ги намалат ллатите на сите функционери да се покаже солидарност кон народот, но ида се намали платата овие месеци и кај јавната адмиистрација. Сега е потребна солидарност а не луксуз. Тука мислам на Ј. Администрација која и така сега не идта на раб школи градинки не работат. А се утепуваат од раб оние продавачките кои сега благодарение на нив леб јадеме шо се вика Затоа солидарност од сите.
Јас ниту сум била, ниту некогаш ќе бидам на власт. Пу, пу, пу.... Слободата да ломотам кога сакам и против кого сакам, не ја менувам за ниту едно административно столче и привилегија И да, се нервирам. Темава е прилично сериозна. Ти ако си дојдена со друга цел или сеир да фаќаш
А зошто читам дека помина со извршувањето? https://centar.mk/blog/2020/03/24/v...itelite-nema-izvrshuvane-za-vreme-na-krizata/
Ќе прими. И тоа: 4 милиони евра за итни потреби, 50 милиони евра за социоекономско опоравување, 9 милиони евра за приватниот сектор, 3 милиони евра директна поддршка за буџетот. Социо економската кризе сеуште не е почната и нема да трае неколку месеци туку неколку години. Така да....со 70 милиони - тешко. Погледнете го обичниот Буџет кој се креира во декември па ќе видите колку се 70 милиони за СЕ пропаднато.
Е за оваа сума дали имаат план како ќе се распределат. И под обавезно да формираат комисија која ќе води строга контрола и надзор за намената на средствава, со задолжително учество и на опозиција, без оглед кој ќе ја држи власта во моментот. Зошто иначе грото од парите ќе пропаднат во нечив бунар.