Remington или Rowenta? Дали некој има искуство со некоја од четките за коса? Никако да се одлучам, само читам ривјус, споредувам и пак ништо. Сега скоро на сите има попусти, па редно е да купам некоја. Сите се ротирачки, со јонизатор, со помала и поголема четка, па можда е и сеедно која ќе ја земам, џабе истражувам
Јас ваква немам никад користено, а у последно време некако ја намерачив. Дајте ми една добра препорака за ваква четка
Јас ја имам првата, презадоволна сум. Многу лесно се средува косата, за 10-15 минути имам коса ко исфенирана на фризер и ми трае обликуваното до наредно миење без проблем.
Женски ќе ве молам препорака за добра четка за средување коса. Косата не ми е ниту ептен виткана,ниту права,си бара средување. До сега најчесто со пегла ја средувам,ама ми треба нешто што побрзо и полесно,а сепак убаво ќе ми ја исправи косата. Постои такво нешто или тешко?
Здраво женски, дали некој ја има оваа фен четка и дали сте задоволни? Конкретно ми треба за коса со средна должина за да си ја фенирам. https://www.neptun.mk/categories/FIGARO/GRUNDIG-HS-6220
Јас ја и имам оваа четка ја купив од тука од некоја фб страна околу 1500 ден и одлична е, ротира и дува. Кога имав боб фризура ја средував за 5-10 мин. Со обична четка незнам да се фенирам со оваа знам. Пред неа купив ровента и таа не ми се свиѓаше па ја продадов. Ги има овие и на бит пазар.
На Амазон ја има, ако имаш некој да ти ја донесе од странство. Околу 200 евра беше мислам и се рачуна за најсолидната замена за Дајсон. https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/a46261392/shark-flexstyle-review/
Od koja rotiracka ili nerotiracka cetka ste zadovolni? Mi treba za pravenje lokni... Ja imam liljakovata na rowenta no mj treba mnogu vreme za sreduvanje. Patem kosata mi e pokratka sega I ni l od lokna ne izleguva. Patem sto mislite za ova pegla za vitkanje?
Pa tie dve so ista namena mi stojat. I jas ja imam istata na rowenta no ne mi se dopagja rezultatot, zasto sakam blagi lokni..
Извинете знам дека е сто пати пишувано, ама јас никако да се одлучам за која четка да ја земам. Сакам да ми ја прави Bouncy косата оти имам степен, и да можам некоја блага локна да изведам. Значи Дајсон за сиротиње Му фаќат око две од Филипс, за другиве немам сретнато убај рецензии. Фала на секое мислење
Препорака од фризерка е јачината да биде повеќе од 1000 W, затоа што се што е послабо не ја обликува косата. Затоа пред некој ден зедов Roventa, 1100 w, неротирачка од причина што беше најјака во Нептун за сумата што можев да си ја приуштам. Да пробав на еден прамен, го исправи и се забележуваше волумен. Инаку имам виткана коса, која тешко се обликува.
Супер, ете на вати не помислив. Мојата е брановидна... Фала ти! Здраво, како си задоволна од Грундигот? Трае фризурата? Фалааа ☺️
Искрено да ти кажам јас никако не успеав да и го фатам редот, како две леви раце да имам многу се срамам ама некако не ми успева да маневрирам со неа онака како што прават на видеата.. За почеток само ја делам косата на прамени и поминувам, имам природно права коса па мислам дека некој со виткана може подобро да каже дали држи исправена. Јас природно немам волумен на косата и што и да и правам не ми држи, и стрижена сум рамно а не на степени, мислам дека ако имаш коса на степени подолго ќе држи волумен. Првично ја земав за правам blowout локни, онака големи волуменозни ама ем што не знам да ја управувам, сфатив дека на рамно стрижена коса не одговара.. Инску генерално квалитетот и е одличен, има моќност и би била супер за тие што имаат густа многу виткана коса ако сакаат фризура како од салон
И јас сум со две леви раце, ми е страв дека ќе се заплеткам. Многу надеж имам за волумен, се истрижав на делови и си бара уба форма. Фала ти, со здравје да си ја користиш, се надевам ќе му го фатиме редот