1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Електрични четки за коса

Дискусија во 'Коса' започната од honesty, 3 декември 2011.

1. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    154
    Јас ја имам и сум задоволна. Имам виткана и густа коса и одлично ја фенира. За 30 минути имам коса како од салон. Само не е ротирачка, треба сама да вртиш, ама јас лесно се снајдов. За парите е одлична.

На Bananki023 и rainbowec им се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.012
    Dali stavas nesto, kakva kosa imas, kratka so stepeni ilii
    Jas ja imam ama ili nz da ja koristam ili kosata ne mi e za takva cetka.
    Btw jas ja imam ama ne ja koristam, prava I sredna dolzina mi e kosata.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    Напред на едната страна имам мал степен, тоа најчесто го виткам и си стои до следно миење, нема гајле со четкава. Долга коса имам со меко влакно, лесно за обликување. А должината до под плешките ми е отприлика. Обично како и да ја направам не ми мрда, можеби малку ќе попушти до крај на денот ама сепак си стојат бранови/локни. Најчесто фенирам на право, ги виткам само долу врвовите навнатре зашто така повеќе ми се допаѓа него ли скроз права.
    Ништо не ставам пред фенирање, во смисол никакво средство за стилизирање, само прскам спреј за заштита од топлина. Ја сушам прво со фен и на исушена коса ја обликувам со четкава. Така ми е полесно, а по обликувањето напред ставам малку лак за да држи, оставам да отстои 2-3 минутки па поминувам низ праменот со прсти за да не ми е ко препарирано.
    Треба да пробаш на повеќе различни начини да се средиш со четкава па ќе си најдеш цака некоја. Мене ми требаа неколку пати да се утнам за да сфатам што треба да правам и како да ја виткам најуспешно.

4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.012
    Fala ti, ke probam na recisi suva kosa da vidam dali ke imam rezultat pa ke pisam kako ispadnalo. Dosega na vlazna probuvav I ne mi bese toa toa. Ke vidam denovive.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    6.340
    @doubleinfinity многу сум скептична за четкава, а по коментарите на фејсбук што ги читам сите ја фалат а еве и ти ја пофали :)
    Се мислам зашто имам боб фризура а четкава некако гломазна ми изгледа, како да е повеќе за долга коса...

Btw уште една четка ми излезе сега, делува иста како таа што ја имаш ти само друга боја, а и цената и е одлична.
    Еве ја подолу на слика.

image0 (3).jpeg

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    4.936
    Па оваа е и поефтина, оваа јас што ја иам е 1000w а таа на сликата е 2000 w...па и јас имам нешто како боб, сега ми е малку порасната и кога ја отворив четката реков нема шанси со оваа да се исфенирам преголема е, ама предобро испадна

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    157
    Ja vrativ,ne ja biva,kako igracka e

Dali ja gori mnogu kosata?

Последна измена од модератор: 28 февруари 2025
  8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    4.936
    Искрено не знам, досега 2 пати само ја имам искористено, кога завршив со фенирање косата ми беше премека и преубава, не осекав дека ми ја оштети ама не ја користам доволно долго да речам не ја гори

На NCIS му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    Мене воопшто не ми се допадна оваа четка што ја фалите, ко копија на Ревлон четката. Од некој инстаграм профил ја имав нарачано пред некоја година мислам, доста беше фалена во темиве и тогаш и ете, се излажав по ниската цена што ја имаше. :)
    Ама воопшто не ми се допаѓа, ниту има сила да даде некаков облик, или да ја исправи косата, ништо.
    Дали 2-3 пати ја пробав и ја спакував назад во кутијата. Не ми е тоа тоа, ептен има разлика со ротирачката Ровента што ја имам сега. Плус, оваа копијата нема никаква заштита, ако се користи редовно ми се чини дека шансите да се оштети косата се доста големи. Не дека со другиве воопшто не би се оштетила - топлината си го прави своето, но тоа би било далеку помалку.

Ја користам ротирачката сега два пати неделно, значи на секое миење. Тазе шишана сум, фризерот рече дека супер е косата и скроз малку беа оштетени врвовите. Со оглед на тоа што се немав шишано околу четири месеци, супер-задоволна сум и не би ја сменила четкава, ја имам спомнувано повеќе пати во темава. Од ова може само на некој Дајсон да се префрлам. :lol: Би го пробала Дајсонот после оваа, иако презадоволна сум од Ровента и се надевам дека долго ќе ме служи. (fingers)

10. cruelladevil

cruelladevil Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
  11. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    22
    Здраво, деновиве е четкава на намаление во Нептун, па ме интересира дали некој ја има и дали е добра ? Screenshot_2025-04-15-17-10-59-271_com.facebook.katana.jpg