Емотивност

Дискусија во 'Психологија' започната од jasmince91, 11 октомври 2010.

1. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Мислам дека сум претерано емотивна.да не заплаче човек пред мене да ми се исповеда,пожали или слично....ке пукнам јас од плачење,ке го доисплашам и депримирам.да гледам и тажна сцена на филм...не можам да издржам...

2. gingi

gingi Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Јас мислам дека сум емотивна , можеби и премногу... Секогаш работите што се случуваат ги прифаќам премногу лично и ги земам при срце , а после тоа следи одредена депресија и најмала ситница може да ме расплаче...

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Емотивна сум да. :)
    Ама не се замарам со се,во смисла секој што ќе ми рече да си го земам при срце.Не плачам за се и сешто,емотивноста ја изразувам на поинаков начин.Не сум склона кон големи депресии.На секој му се случило да влезе во депресија,ама бргу излегувам ако веќе сум во тежок период.

4. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    Не сум воопшто освен кога некој се закача со мене, тогаш добивам негативни емоции и се ќе направам за да му вратам :)

5. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58
    Претерано сум емотивна.

6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Секако дека сум емотивна умеам да влезам во депресија но,секогаш се трудам да најдам решение.Најпрво ги согледувам моите грешки и се потпирам на мојте мани,биејки секој жив човек ги има.Се обидувам да ја прифатам ситуацијата си поставувувам цел и тежнеам да ја средам.

7. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Pred 10 godini koga bev 20 godini bev mnogu gordeliva licnost, bev emotivec no sekogas cuvav dlaboko vo mene nikogas ne pokazuvav slabost pred drugite, moze ke mi se slucese pred nekoja drugarka da se rasplacam ama pred masko nikogas, i koga srce mi placese jas sum se smeela, veselela, bev mnogu pati povreduvana na ljubovno pole i so tek na vremeto toa pottisnuvanje na emocii pocna da me gusi, casata prelea, sega sum najgolema placka sto za site tie godini ne sum placela sega placam, na facebook imav procitano eda misla sto e i vistinita ''Koga places ne znaci deka si slaba licnost. tuku places deka predolgo vreme si bila jaka'' mislam taka nekako zvucese, sigurno ste ja sretnale i cvrsto stojam zad toa, podobro covek da bide otvoren i da si najde izduven ventil odkolku vo sebe da trpi zosto koga togas toj balon od emocii ke pukne...
    [mod-kirilica:9iaxmvcs][/mod-kirilica:9iaxmvcs]

8. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас сум премноу емотивна. Мноу работи знаат да ме погодат и да се исплачам убаво после тоа. Ама никогаш не дозволувам да покажам слабост пред некој. Најемотивна сум во пмс еднаш плачев на документарец за слонови, коа типката го гална слончето wtf хахах Ах тој пмс :)

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Премногу сум емотивна :)

10. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Не сум емотивна. Т.е. сум, ама не искажувам многу, многу. Си собирам со себе, без ни ронка да излезе надвор, и еден ден, ми фали ситница да ме расплаче и ќе си се исплачам за се што ми се собрало. Ама :!: плачам само кога сум сама, и тоа се случува еднаш годишно. Што и да се случи, во мене и бури, торнада и громови да има, надвор од мене секогаш ја имаа онаа насмевка :) која сите ги лажи дека Еличка е среќна, а всушност, само таа знае како и е нејзе. Затоа и не е сфатена. Сите мислат дека мене ми е се под конец, а не знаат ни малку од вистината.
    Кога сме кај емотивноста, не знам зошто, ама ако искажам емоција пред некој (солзи) тоа го сметам за слабост! Значи не смеам да плачам пред друг, само сама.
    Ви кажав кога плачам погоре, а кога сум среќна не плачам, туку скокам и се смеам како луда. :lol:

11. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    многу сум емотивна.. да се расплакувам на секој навреда шо ке ја кажат за мене али мн ретко плакам пред другите..инаку имам плацено само пред мајка ми татко ми и една другарка од Швајцарија шо мн си ја сакам

12. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Премногу сум емотивна....и го мразам тоа.Се земам здраво за готово. Дури и најмала навреда може да ме расплаче и тоа од небитни особи,луѓе кои не ги знам,а да не зборувам што би се случило ако ме навреди некој многу близок.
    Друг да плаче пред мене нема шанси да се воздржам.Сочувствувам со другите,па ако некој плаче и јас плачам исто како мене да ме повредил некој.
    И што е најлошо,не бирам ни место,ни време,а ни луѓе пред кои плачам. Кога ми се плаче плачам,па макар и сите да ме гледаат :lol: Ама барем ќе си олеснам на душава :)

13. N-daydreamer

N-daydreamer Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Јас сум прееееемногу емотивна,што понекогаш и самата си се чудам,ама таква сум,тоа е.Значи плачам за секоја ситница,и плус тоа се си ставам на срце.И некоја глупост може да направи да ме заболи желудник,едноставно не знам да објаснам зошто се нервирам за се.Знам и самата дека не е убаво тоа,ама не можам да најдам решение :?:

14. N-daydreamer

N-daydreamer Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

значи тука си сме некаде,барем да знам дека не сум сама :)

На Jowe и Barbie20 им се допаѓа ова.
  15. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299

Исти сме. Значи многу си наштетувам на себе со тоа постојано плачење за секакви работи.Ама тоа е . :/

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Не сум премногу емотивна, успевам да ги задржам чувствата само за мене, но ако е потребно знам да заплачам наинат, можеби ќе помислите дека тоа не е добро, но тоа секогаш има добра причина... Инаку плачам само кога сум сама, а тоа е многу ретко, а да плачам и на некои книги и филмови! (кои најчесто сум сама кога ги читам или гледам, кога сум со другите се воздржувам) :D

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Премногу сум емотивна,...и колку и да сум свесна дека тоа некогаш многу ми пречи.Џабе тоа е во мене,таква сум си и нема шанси да се смени.

18. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Премногу емотивна :( се случува и за ситници да плачам, на филмови обавезно, сочувствувам со туѓите несреки, ми е жал и тешко исто како мене да ми се случиле, на кажани лоши зборови за мене и за многу други работи. Не си ја сакам оваа особина, ама што можам :(

19. Blondydevil

Blondydevil Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    46
    Пред самата себе, и пред најблиските, сум !
    Знам да заплачам на љубовни филмови, кога гледам Све за љубав ОБАВЕЗНО !
    Ме загрозува туѓата несреќа најмногу :worried:

И чудно, непредвидлива сум, знам да плачам, веќе нардната минута да се смеам како ништо да не било |(
    Мајка ми нон стоп ми вели дека тоа не личело на нормална чичност |(

20. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Емотивна сум до немајкаде ама тука е гордоста да забошоти (кога треба).