Емотивност

Дискусија во 'Психологија' започната од jasmince91, 11 октомври 2010.

1. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    1.251
    Колку само се пронајдов во твојот пост. Истата сум и јас. :)

2. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    И јас сум премногу емотивна. Плачка. Што и да се случи си собирам во себе, се правам силна пред другите. Колку и да ми е тешко, јас не покажувам. Секогаш се смеам. Ама затоа, кога сум сама знам да пукнам и да си се изнаплачам едно убаво за се. Е таква сум си, што да правам :) Понекогаш многу ми смета што сум таква, ама никако не можам да ја сменам таа моја особина.

3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Рак во хороскоп може да значи само дека сум пречувствителна. Иако се правам дека некои работи стварно не ме засегаат, дека не ме повредуваат, продираат длабоко во мене. :(
    Но, никогаш не покажувам слабост, и како вас, знам да дојдам дома да си се исплачам. Ќе се карам, ќе го навредувам тој што ме навредил мене, нема да осатнам должна, но кога ќе си дојдам дома е сосем друга приказна. Веднаш штом ја затворам вратата ми навираат солзите. За среќа, сфатив дека луѓето кои се причината заради моите нервози не се вредни и воопшто не заслужуваат ни на крај памет да ги ставам. Сфатив дека никој не ме жали и поштедува и се потрудив да се променам.

Shoshanna и јас им угодував на сите, но сфатив дека премногу луѓе поради тоа почнале да ме искористуваат па се освестив и престанав толку да се замарам за се и дома да го мислам по сто пати. И многу ми е подобро.

4. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    513
    Премногу сум емотивна. Плачам кога некој ќе ме иизнервира, за било кој грд збор од блиска личност, за повредени или не повредени скитници, за некои болни личности, на среќни моменти.... Едноставно плачам за се. :)

5. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Пре емотивна сум, една моја карактеристика што многу ми смета!
    И уште полошо е што никако не успевам да си ги прикријам чувствата, сите знаат како и што ми е

6. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Дааааа.....многу се соживувам со луѓето,премногу....зборев со една моја баба на дедо ми сестра која живее со својот син т.е не знам дали да го кажам син пошто не ја третира жената ко своја мајка..пијаница една невидена,пензијата и ја зема ,жената си имала камен на бубрег мислам дека...од самото влегување на врата жената почна да плаче нема на кого да си се пожали јас колку можев кажував утешителни зборови ја смирував и дадов некоја надеж на жената но мене како ми е никој не знае буквално никој...кога иксочив од таму солзи од очи ми течеа ко водопад...пред легнување ми се враќаат тие мисли и едвај се враќам на моето....многу сум емотивна за се особено за постари изнамачени луѓе а да не збориме за животни и др работи....искрено кога некогаш ќе кажам на некого имаш камено срце,некогаш во вакви емотивни моменти сакам тоа камено срце јас да го имам да не се чуствувам толку избезумена.... ;(

7. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ретко плачам на филмови, ама на песни многу ;) емотивна сум и се на срце си земам ама избегнувам да плачам пред други :D

8. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Обично ми надоаѓаат слози во очите кога некоја блиска личност ќе го повиши тонот на мене, инаку ретко плачам на филмови.

9. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    еј не да сум емотивна вистинска плацка,некој да заплаце прва се придрузувам,си плацам и додека гледам филм и кога се нервирам и кога сум срекна знам да заплацам инаку рак сум во хороскоп па мозеби затоа сум таква ;(

10. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Избегнувам да плачам пред другите,најчесто сама кога сум.И не сум многу емотивна,можам да се воздржам.

11. LikeDomino

LikeDomino Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    25
    Порано не бев, но во последно време сум многу емотивна, едноставно можам да заплачам за ништо.

12. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    порано многу плачев, сега неможам солза да пуштам..освен ако не почнам да се расправам со моите дома, ми знаат слаби точки :headbang:

13. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Оваа година, станав премногу емотивна
    Порано воопшто не плачев, ок плачев ама не секој ден..
    За секоја ситница се нервирам, тажна сум.. Го мразам тоа, ама тоа е. :|

14. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Порано како помала бев премногу емотивна, никогаш не плачев за мене туку за личности кои за мене се значајни. Сега не, може да ме погоди некоја ситуација, но да се расплачам малце потешко :)

15. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Премногу сум емотивна.Некогаш успевам да се воздржам ..но,некогаш не !!!

16. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Eмотивна сум и се срамам од тоа. :tmi: Kамо да бев повоздржана .Eдноставно тоа што го чуствувам мора да го исфрлам од себе .Најчесто се кријам и ;(
    Ако гледам некој да покажува емоции одма сочуствувам.
    Не можам да се смеам ако некој плаче.

17. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Емотивна сум но никој не знае. Ме знаат како искулирана откачена девојка. Наивна и глупа. Затворена сум и не дозволувам никој да допре до мене. До сега само дечко ми успеал да дојде до мене.Никој друг.

18. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас сум емотивна ;( Некогаш кога некој ми раскажива нешто многу жално одма ми се насолзуваат очите :angel:

На a.c.k.a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. s.a.-95

s.a.-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    34
    Одсекогаш сум била емотивна и го мразам тоа |( Колку и да пробувам да се подобрам, не иде, сепак тоа сум си јас јбг :D

20. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Преку глава ми е од мојата емотивност. За се си плачам. Постојано си плачам. Не знам што ми стана, но од многу малку ќе се изнервирам и ќе се исплачам. Не бев порано ваква но сега сум да фане човек и да ме отепа зошто понекогаш ни самата не знам ни зошто плачам...