Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Емоционална празнина

Дискусија во 'Психологија' започната од buba4e89, 17 јуни 2022.

1. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    531
    Па... Самотија, недоволно или воопшто среќа, неуспеси, разочарувања, многу има.

2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    За емотивна разделба мислам дека времето е најдобар лек, што би рекла Бунтеска : дај му време на времето.
    Сите можеме да имаме повеќе сродни личности, а не само една или две.
    Никој не може да ни одговара 100%, ниту пак јас некому да му сум 100% од она што му треба.
    Емоционалната празнина е природна реакција на шок и промена, но работите ќе ги гледаш од друга перспектива за некоја година.
    Не сум користела лекови по разделба, но се сеќавам дека баш така: душата боли. Сега можам само да се насмевнам зашто испадна многу пати подобро од тоа, што тогаш мислев дека е најдоброто за мене.
    И сега едно знам: убав емоционален однос можеме на секоја возраст и со различни луге да имаме, една разделба не е крај.

На Demi_, Milobebence и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. Trouble.m

Trouble.m Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Odlicna tema @buba4e89 , ista sum , se cuvstvuvam emocionalno prazno sto veke zapocna seriozno da mi smeta i po zdravjeto..

На buba4e89 и Tammsy им се допаѓа ова.
  4. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Во принцип тоа е чувство после загуба на личност. Нормална работа. Освен ако не е прејако.

5. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.884
    Си ветив самата на себе дека нема да пишувам ниту да читам вакви теми. Си ветив и дека ќе бидам претпазлива во споделување на детали од животот. Ете барем тоа ветување ќе го одржам.
    Емоционална празнина. Не знаев дека така се вика моево, мислев дека е само тага, болка и осаменост. Испратив многу луѓе. Всушност најважните луѓе од мојот живот. Луѓето со кои бев најмногу поврзана. Дел од нив не се меѓу живите. Дел од нив ги испратив илјадници километри далеку. Најмногу ме здоболе разделбата со нив. Ме здоболува кога ќе помислам дека кога ќе се видиме следниот пат ќе биде се многу поразлично.. Нема да се отуѓиме. Но ќе ги нема тие луѓе на моите родендени, родендените на син ми, на празниците, нема да можам во секое време да се потпрам на нив. Нема да бидам со нив кога ќе слават успеси, нема да бидеме заедно и да минуваме низ тешкотиите како порано. Солзите ми течат, не можам да ги запрам. Откако заминаа не можам да се помирам. На секоја средба приметувам колку се промениле, остареле, ме обзема тага дека времето на сите ни тече, никој нема да ни го врати, а сме разделени. Тешко ми е што не сме заедно, едни до други кога ни се случуваат важни настани. Проклето нека е, тешко ми е што и во обични денови не можам да отидам и да поминам време со нив..

На st-el, Minionn, Nena Jovanova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    7.531
    Понекогаш се осеќам вака. Без причина.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    знам доста често да се осеќам вака
    најчесто навечер ми се дешава тоа. Се осеќам осамено, празно, како да неам никој. А се иам помирено зашто ми се дешава тоа, пошо стварно на крајот на денот сите остануваме сами со себе

8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    12.389
    Сите имаме емоционални празнини во одреден(и) период(и) во животот. Најнормално нешто. Најважното е развивање вештина за зрело управување на овој вид празнина со цел себенадраснување.

На Mart1na му/ѝ се допаѓа ова.