Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ем Сингл, ем без пријатели. Што понатаму?

Дискусија во 'Сингл' започната од TheCandy880, 20 август 2010.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ем сингл ем без другарки шо понатака?
    Ништо ќе си седиш по Фемина вака.
    По Јутуб ќе тепаш време.
    И ќе се тешиш дека ќе дојде боље време.

На theboy, Meckicja, sunshinebabe и 11 други им се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Иначе ако сака некој/А другарка за разговори за дружење нека ми пише. :D

На Dejan-Dejan, harizmaticnana, theboy и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Opheliac

Opheliac Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    56
    Исто така верувам дека има влијание моето позитивно влијание во врска со моите проблеми.

Пред да се запознаам со дечкото, јас контактирав со друго момче со кој се знам од основно. Со овој се допишувавме 3,4 месеци, ми праќаше слики од јадење, нешто зафрканции, memes, се чувствуваше дека ме свиѓа. Неколкупати ми пишуваше колку добро ќе биде да сме се виделе вака нака, а живееме во ист град, па мене ми здосади и сакав да го тестирам.
    Му напишав дали сака да се видиме, да прошетаме или пак на кафе да седниме. Оставив тој да одлучи и типот ми напиша дека ќе немал време и дека ќе одел кај дедо му, така биле тие договорени со братучедите... Океј.. му напишав важи епа некојдруг пат ќе се договориме. (колку сум била наивна:puke:) И на тоа остана. Утре дента не ми напиша и следните месеци :headbang: :rofl::rofl:
    Или се срамел нешто, или не сакал врска со мене (ваљда ме планирал за онака-лабаво..) или пак имал женска. Ама сега тоа не е важно. Ако ви покажам слика од мене и од него, или пак да го запознаете во живо колку површински муабет има, па и споредба да направам со машките кои ме свиѓале и он, некако може вода да ми носе. А и се почувствувам многу гадно, начинот беше Канта над кантите. Цела недела се нервирав а тој си излегуваше цела недела...

И со сестра ми кога правевме муабет, кога и се жалев 2 саата, таа ми рече "Некој салам дечко фани си, еве нез може братучедот има некој другар". И јас се почувствувам некако по енергично и и реков само дека може има некој салам другар. Потоа при повторно правење муабет, јас не се жалев туку си правевме муабет од позитивна гледна точка, помотивирачки од типот "Ќе се среде се" "Не си сама ме имаш мене" итн. И си легнавме.

Утредентааа ми напиша братучед ми онака што сум правела(ретко се допишуваме може 6 7 пати годишно) и кога и кажав на сестра минеа не и се веруваше :rofl::rofl::rofl: И пишувавме ново, старо, јас го прашав дали има некој другар тој ми спомна за неколку другари јас вие го бендисав хахахахаха
    Мене прочитана ми е Тајната, и не знам некако верувам во такви ствари - човек колку повеќе е расположен колку повеќе верува во позитивни работи - ќе му се случуваат позитивни работи. Доколку се фокусираме на негативното, негативно и ќе очекуваме. Одамна ја имам прочитано но имаше неколку подточки - како да стекниме пријателства, како да добиеме љубов, пари итн. - Но не конкретно туку со нашите мисли, како да го почувствуваме тоа. Имаше и неколку чекори,колку што памтам Прво да бидеме благодарни на тоа што го имаме и да им даваме на луѓето, да не гледаме само за себе,да не се нервираме за тоа што го немаме, второ да се замислиме со тоа што го имаме љубов, пријателство- визија (да ја посакаме нашата желба) а третиот да почувствуваме (да мислиме само позитивно, дека навистина ќе го добиеме тоа- да ги гледаме работите кои сакаме да ги добиеме преку позитивно гледиште - а не да се фокусираме на негативното.

https://forum.femina.mk/threads/Тајна-Ронда-Бирн.3102/

На raww му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dolphin99

dolphin99 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Nova sum na forumov i prv pat pisuvam. Imam 31godina i sum single. Do pred mesec dena izleguvav so eden decko koj go zapoznav od naselba i mnogu mi se dopagjase. Duri i zaedno bevme na vikend vo Ohrid, no nisto ne se sluci. Nekolku dena otkako se vrativme jas mu kazav deka mi se dopagja i deka bi sakala da zapocnam vrska so nego. Togas toj prv pat mi kaza deka do januar ima godina i pol vrska koja ja prekinal poradi obvrski. I sega povtorno bivsata devojka mu se javuva za da se smirat. Od togas izgubivme sekakov kontakt i rece deka nemalo potreba da se druzime ponatamu. Moite drugarki imaat deckovci i nikogas nemaat vreme za mene. Osven sto odam na rabota ne izleguvam nikade bidejki nemam so kogo. Ve molam za sovet.

5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Ne treba da se zamaras za nedorasnat i da ne recam ama ke recam , picka od covek. Izvinete na izras ama turi mu ku***. Ne vredi mrsulot da go frlis na nego.

На marlonbrando69, eliesaab, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Те разбирам.И мене ми се омажија неколку другарки, па чудно се чуствувам, а многу сум млада.
    Најубаво е да почнеш да користиш повеќе социјални мрежи.Сигурно таму ќе ти пише некој па ќе развиеш пријателство.

На Guns N` Roses, marlonbrando69 и dolphin99 им се допаѓа ова.
  7. Zatanna

Zatanna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    39
    Jas sum veke na tvoe mesto i ne znam kolku e pametno, ama si se nadgraduvam sebesi. Rabotam spijam, setam, po nekoj ako me pobara, izleguvame, teram dur mi odgovara, kazuvam ako ne mi odgovara nesto. Od drugarki se otkazav, site se odnesuvaat kako mazeni, ne pa koga ke se omazat... Tolku od niv, se gleda kade e krajot. I da imaat vreme, ne im se iskaca nikade osven na rucek ili kafe, a realno toa e dosadno, toa se pravi vo brzanje, drugarki si trebaatza odmor i eventi, da ti go razubavatdenot i vecerta namesto da te tesat koga ti e tesko zasto tebe ti e vsusnost tesko zaradi niv, sto ne ti go ispolnuvaat vremeto i ne sozdavate spomeni, deckovci ima mnogu, treba da najdes nekoj sto ke ti odgovara, ne samo kolku da se kaze, znaci drug, podobar bi ja popolnil prazninata, a ne drugarki.
    Zatoa sfati si sto ti e tebe vazno i posveti se kon toa, ako sakas decko, ima sajtovi za zapoznavanje, ako sakas drustvo, zacleni se vo nekoja sekcija ili sport sto tebe ti se dopagja i kadesto bi imalo luge slicni na tebe.
    Go imas celiot svet, ne zadrzuvaj se na povrsni luge samo zatoa sto ti bile vo blizina odreden period. Bliski luge i vo blizina ne e isto.

На Anie93, Guns N` Roses, senza.parole и 11 други им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    13.167
    @dolphin99 сегде ќе си излегуваш, ќе шеташ, ќе се дружиш. Сама ќе си направиш план и ќе си го реализираш. Сигурно нема дома да седеш оти некој идиот не знаел што сака. За ваков не треба името да ти иде, а не па да жалиш што не тргнало. Или пак заради другарки. И општо за се' во животот сме сами, така да не гледам воопшто проблем. Чим работиш, значи дека може да си овозможиш некои кратки еднодневни шетања.

Ти ги читам претходните мислења и гледам дека ова трае извесен период. Можеби треба да се запрашаш што очекуваш, како се гледаш во животот..дали некој одговара на твои критериуми или не, едноставно дигни ја таа самодоверба и не моли никого. Па дури и на 40 да пронајдеш некој е далеку подобро од тоа да губиш време на неасални.

На Guns N` Roses, Elf, teddybear3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. loredanamedusa

loredanamedusa Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Дали сте средно и сте моментално дома пошо немате другарки ни дечко?

На KatrinaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Да, само што не сум средно :?:

На loredanamedusa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FloSolis

FloSolis Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите :)

Јас сум нова на форумот, одкако знам дека постои го користам но никогаш немам направено акаунт,
    последно ја читав оваа тема и се пронајдов па решив и јас да пишам да го споделам моето искуство/проблем и да побарам мислење од вас :)
    имено јас се дружев со неколку другарки во средно тоа беа 3-4 девојчиња, се дружевме на училиште но и надвор од него, приметував дека често се исмејуваат и ме коментираат но ете продолжував да се дружам дојде и тој период кога веќе почнувавме да излегуваме на журки, ме викаа но не знам јас ретко одев, тој период бев таква, многу бев повлечена и се срамев (сега согледувам дека тоа било грешка ) кога ќе им кажев дека не сакам да одам приметував дека се погледнуваат и се смешкаат, но иста така причината поради која не сакав да одам е поради една случка која се случи кога бевме излезени, ме оставија сама на маса и ми рекоа дека ќе се вратат за после да сфатам дека излегле надвор да се фотографираат без мене .... како и да е да не должам многу...
    Сега веќе сум во раните 20ти години кога тргнав на факултет целосно изгубив контакт со нив и сега немам со кого да се дружам имам една познаничка со која се познаваме од мали но за едно кафе да испиеш со неа треба да ја премолиш буквално, секогаш кога ја викам се нешто е зафатена и избегава да иде а кога нејзе и се шета секогаш сум тука, таа секогаш наоѓа некои изговори за да не доаѓа а притоа и таа нема со кого да се дружи и постојан оседи дома. Бидејќи студирам во Скопје, на факултет стекнав пријатели со кои се гледав од време на време но кога се вратив во мојот град (поради ситуацијава ) немам буквално никој, ме фаќаат депресии кога гледам убаво време а немам со кого да излезам да прошетам, често тоа го правам сама, сама излегувам и си шетам но некогаш имам потреба да разговарам со некого, да споделам нешто, да слушнам нешто ново, едноставно имам потреба од луѓе и различни размислувања: исто така имам братучедка но со неа се гледам еднаш во месецот бидејќи таа си има работни обврски и е прилично постара од мене, не знам што да правам лошото е тоа што не можам да обновам некои контакти затоа што кога ќе размислам никогаш вистински не сум ги имала, стекнувањето на нови пријатлства е малце тешко бидејќи сите си имаат веќе свој круг, а за дечко не ни правам муабет хаха како да го запознаам кога не излегувам никаде XD

На Mendelez му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.535
    Допаѓања:
    5.182
    Пробај сама искачај во кафичи, театри, кино и слични културни настани и најверојатно спонтано ќе си дојде да се запознаеш со некого.
    Фејсбукот исто така ти е добро место за запознавање.

13. INEEDLOVE

INEEDLOVE Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    189
    Ем сингл ем без другари/ки ..

Стамувам сабајле убав доручек после малку трчање на кеј (вадење негативна енергија)доаѓам дома еден туш, турско кафе,музика ќе изгледам некоја серија ќе легнам да одморам и навечер ќе си свртам некој круг со колата и ќе си дојдам дома :)
    Некогаш убаво е скрос сам да си за да видиш кај си што си и со кого си губел време :)

На Anie93, cresa-jagoda, edna_malecka и 7 други им се допаѓа ова.
  14. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Една од опциите ти е да обновиш пријателство, можеби во моментот ти е срам и некако без смисла, но никогаш нема да знаеш каков ќе е исходот ако не пробаш.
    Друга опција ти се социјалните мрежи. Денес многу пријателства, па и многу врски се раѓаат токму од таму.

15. supersandy

supersandy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    560
    Како јас би сакала да ја имам твојата рутина, ех... браво за тебе. :)

На Anie93, edna_malecka и INEEDLOVE им се допаѓа ова.
  16. INEEDLOVE

INEEDLOVE Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    189
    Се е лесно ако се сака.. има и други опции и начини :)

На edna_malecka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. Sofijaa21

Sofijaa21 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Zdravo. Imam 15 godini. Prva godina sredno. Pred dve godini ostanav bez drushtvo. Imav 3 drugarki bevme nerazdelni isto kako sestri. Potoa vi drushtvoto fleze edno devojche koe me mrazi mene. Taa izmisli milion lagi za mene. Moite "drugarki" poveruvaa i me otfrlija od drushtvoto. Jas placev mnogu i se izvinuvav za neshto shto jas ne sum go napravila. Tie ne mi prostuvaa, stavaa sliki zaedno so devojcheto za jas da gledam. Se osekjam mnogu osameno. Mozebi zatoa sto nemam podrshka od moite roditeli. Tie mnogu me povreduvaat, velat deka nemam drushtvo i nemam so koj da izleguvam. Jas imam drugarki, no ne se od mestoto kade shto ziveam jas. I plus tie si imaat svoi drushtva. Od mestoto kade shto ziveam jas imam edna drugarka, no i taa si ima nejzino drushtvo i ne me saka vo nejzinoto. Ushte malce nova godina jas nema so koj da ja proslavam.

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    13.167
    @Sofijaa21

Не си имала потреба за извинување. Се извинуваш само ако си крива. Друштвата се секогаш променливи низ годините (ама воопшто не се потпирај на другарства. Дружи се, но имај на ум дека се создава и завист, љубомора и сл.). Како што ти ќе преминуваш понатака од средно на факултет, подобро ќе го сфатиш ова. И за 31-ви декември не значи дека ако немаш друштво, мора по дифолт дечко да фаќаш. Ете па и јас сум имала такво друштво што сум мислела дека ќе славам со нив, па на два дена пред дочекот на новата година ме извисиле. Сум се чувствала погодено и преосамено, па пак некако поминало.

На edna_malecka и Sofijaa21 им се допаѓа ова.
  19. harizmaticnana

harizmaticnana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2020
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    222
    Не сум нешто за делење совети, од мене искрен советт
    Мила секогаш гледај дека се се случува со причина,не те заслужува,доаѓа подобро оди понатаму,не се разочарувај само самодоверба,надеж си досѓа се на свое верувај ми, а за другарките и јас сум имала такви верувај, не ти требаат воопшто такви личности, ми се оправдувале и така натака, маа чао аморе ..
    Не се замарај излегувај шири познанства уживај во животот,само позитива, не дозволувај негативна енергија , за совет секогаш можеш да ми пишеш во порака

Секое добро,поздрав

На kathy es, dolphin99, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Blush

Blush Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    135
    Можеш и сама.
    Животот ти е пред тебе и научи да ведиш глава пред оние кои ти помогнале, а пред другарки кои не те заслужуваат.
    Без другарки нема да останеш, ќе запознаеш многу други личности понатаму низ животот и сама ќе сфатиш што ти е потребно, а што не.
    Најмал проблем е нова година, имаш многу начини да си ја прославиш сама.

На Kenny и Sofijaa21 им се допаѓа ова.