Прашајте Арачиново како се штеди, експерти се. Ем сите потреби им се задоволени, ем штедат, денар немаат за струја платено. Домаќини луѓе!
Ма каков грав, земи таму леќа нешто за ала минут што се вари.Запржи нешто од нога што се вика. батали таму здрава храна плус. Знаеш ли колку струја се троши за грав? Јас ете во двор го поставив она ќумбе за зимница на тоа од денес ќе готвам. Ќе ставам некој картон нешто ситно, и така. За останатите мерки строго ќе се придружувам.
Vučić u kampanji izlazio iz frižidera, a sad ga gasi radi štednje Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ugasio sva svetla na spratu gde mu se nalazi kabinet i isključio frižider, kako bi doprineo štednji električne energije. On je najavio da je ovo bilo teško leto, pred nama je još teža jesen i najteža zima.
да, за да има да им стаса во арачиново. И до сега сум користела според потребите и сега ќе биде така. Како да штедам, да не готвам ич?
Оваа есен, а тек и оваа зима, црно ни се пишува, и не можам веќе да слушам само едно исто та исто, криза, криза, криза, откако паметам за себе, колективно се само во некои кризи сме... Да се плукне човек на ваквиот живот... Очигледно беше дека ќе тонеме вака, што поради пандемијата, што поради војната со Русија и Украина... Гледам колку што можам машини да пуштам навечер на ефтина тарифа, бојлер исто повеќе пуштам навечер... Е сега, за некои потреби неизбежно е трошењето и користењето на скапа струја, и затоа не знам колку би можеле ние како поединци да заштедиме, кога во некои други 'ени опшесва' се троши на велико струја, која и притоа не се плаќа, и така
Obvinitelstvoto da istrazi zosto visokot Sto go prodava esm na firma za energetika go prodava na niv a zarabotkata na dobienoto se preprodava vo Albanija? Zosto so visokot na struja ne se pomaga na pogolemote firmi nasi ne I'm se pomogne kois Sto imaat potreba od struja?zosto se koristi visokot samo za profit koga e taa na drzavata?n
Во Прага, главниот град на Чешка масовен протест против скапата струја вештачки предизвикана поради санкциите кон Русија - извор
Чекај, ја нешто не разбирам, може ќе ми објасни некој Значи у реду све, Украина , Русија, го зборевме ова пролетоска во соодветната тема. Како сега, струја се продава на берза, и е 10 пати поскапа од лани, а Есм продавал ноќен вишок струја на аукција, за поефтини цени https://360stepeni.mk/video-kovache...davame-na-auktsija-mozhe-da-ja-kupi-koj-saka/
И шо праиме по ова прашање? Ќутиме? ноќеска ќе ќутиме и ќе се тресеме ко зајци така? или ќе палиме гуми како циганине
Поради оптовареност на капацитетите, престојнава зима, можни се испади во снабдувањето со струја. Аирлија нека е.
Дали некој го има симнато списокот за "Список на корисници на финансиска поддршка согласно Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани за справување со енергетската криза за месец Ноември 2022 година"