Zdravo imam epilepsija 10 godini, pijam tabl tegretol 400 mg,momentalno 1 tbl na den no sega mi smenija lamal bidejki planiram bremenost, no mi e strav deka naviknata sum na tegretol. Moze li iskusta so Lamal ve molam Otkako imam epilasija pijam tegretol, znaci toa e edna od najdobrite terapii Samo ako se planira bremenost taa terapija steti na bebeto treba da se smenj
dobro vecer drustvo dali nekoj/a uspeal celosno da se izleci od epilepsija ? kako mala na 8 godini go dobiv prviot napad i se lecev dobri 10 godini piev razni lekarstva pocnav so keppra od 500mg pa mi smena nevrologot na trileptal i na kraj tegretol prekinavme so sekakvi lekarstva so nadez deka epi napadi nema povejke i deka sum izlecena.. i se taka do pred necel mesec koga go dobiv prviot napad povtrono so 70% ostetuvanje na desnata strana od mozokot momentalno pijam DEPAKINE CHRONO od 500mg .. na eeg vo rok od 10min doziveani 2 napadi.. me plasi dali mozi da prodolzi da se ostetuva mozokot ili ke se sredi nevrologot mi spomna nesto dopolnitelni ispituvanja vo turcija ama sto tocno ke vidime koga ke odam na kontorola za brzo izvinete na dolgiot post
Zdravo imam epilepsija i piev to sega tegretol od 400 mg no sega go menuvam so lamal od 50 mg. No se plasam da ne mi vlijae stetno terapijata. Ve molam za iskustvo so ovoj lek. Ve molam za odg.
Зошто така зборуваш? Значи сега ние што имаме епи напади да се плашиме за во иднина кога би имале деца? Не мора да значи тоа, кај мене никој нема но ете се случило од мал пад и после пубертет ми открија , се појави И сега според тебе јас и сите ние да немаме деца? Не е во ред воопшто тоа што го пишуваш.
Дли ке имате деца или не ке си одлучите вие Факт е дека треба да сте запознаени дека се наследува и дека вашите деца може да ја имаат Тоа секој совесен др би требало да ти го каже А одлуката крајна ке си ја донесеш ти
Ако сте имале епилепсија не требало да раѓате Не ми се верува до каде може да оди простотилок и човековата злоба . Место да ги охрабрите ,да помогнете вие ги куткате.Сами се свесни дека може да им наследат децата,не сте преумни. Еве јас сум со биполарно,знам дека има шанси да ме наследи ,па го родив.Не ми треба преумни кои ќе ми го кажат тоа.Еве и да ме наследи,треба да се обеси ? Бог да чува.
Дали епилепсијата може да се излечи' така кажано без да се пијат лекови, односно дали ако човекот после некое време вика дека нема потреба од лекови и нема напади подолг период, а докторот инсистира и му вика дека сепак треба да пие лекови, иако личноста самата смета дека нема потреба, може да се прекинат лековите?
На своја рака прекинување лекови, не. За болести кои имаат хроничен тек лековите се земаат и во ремисија, тоа е знак дека терапијата функционира.
Не,оти повторно ќе има напад,ама ќе биде мнолгу силен.После за да почнат повторно лековите да делуваат треба да помине мнолгу време,состојбата ќе и стане хаотична.
Така беше кај мене немав напади долг период епилепсијата остана во мирување и ми ги прекинаја сите лекарства... и по некоја година ми се вратија со поголем интензитет и големо оштетување на мозок и одам на секој 2 недели на контрола затоа продолжи да ги пиеш лекарствата не ги прекунав на своја рака никако
drustvo dali ima nekoj/a sto se leci so trileptal od 600mg ? eden kup apteki gi prevrtiv ne mozam nikade da najdam a moram da gi zemam zosto depakine ne mi deluvaat
Da jas zimam ednas vo denot polovinka od tie 600mg , i znam mnogu e tesko da se najdat, jas niz celo skopje znam da baramm cesto. Nikogas ne cekaj da ti osttanat tabletki za nekolku dena I togas da baras da kupuvas zatoa sto mozno e da ne najdes brzo. Se slucuvalo kaj mene nekolku pati ako ne najjdam na recepta sum kupila privatno od viola apteka ili beti toa e normalno poskapo no koga nema nikade kupuvam normalno. Proveri vo pomali naseleni mesta ili pak drug grad Se nadevam ke se sredi se, pozdrav i se najjdobro Happy new year na site!
jas gi pijam po celi i nautro i na vecer morav da gi platam na privatno edvaj najdov vo menta farm prilep. bev so nadez deka vamu kaj mene ke gi najdam zosto malo gradce e ama kaj mene samo 8 dushi sme bile na trileptal od 600 i ne mu se isplajkalo da gi poracuvaat, koj idiotizam od strana na apteki za lek da molis
Iskustvo so dr Cepreganov znam deka e pocinat no vie sto ste odele kaj nego dali ste bile zadovni,odev 4 godini na kontrola kaj nego no nisto posebno nemase mi objasnato za mojata dijagnoza