Не сум доволно информирана на оваа тема ,но се прашувам дали е можно да е последица од стресни ситуации .
Како што опишуваш, вакви симптоми и напади, не е многу веројатно дека се од стрес. Второ мислење побарајте. Исто така антиконвулзивната терапија која и е препишана, дава такви несакани ефекти, и тоа се доста чести.
A Dali od povece kafina mozi da dojdi do napad jas imam fokalna epilepsija ama odredeno vreme MI deluva terapijata potoa ne
Zdravo, novi sme so ovaa dijagnoza se raboti za kerkami. Pocna so keppra 1 mesec ne deluvase pa posle napraven magnet na glava ni smenaa so Oxsalept. Go pie 6 dena, Seuste e na pola doza neli se voveduva postepeno no napadi seuste ima...kakvo e vaseto iskustvo? Dali e rano za rezultat od terapijata
Kolku godini ima devojceto?Kaj vnuka mi isto taka postepeno i gi voveduvaa novite tarapii....i pokraj tarapijata sto seuste ja pie so godini seuste ima napadi....koga poveke koga pomalce,ne mi teknuva na imeto na edni apcinja sto gi piese imase najdobri rezultati megutoa mnogu njus pojavi i i gi prekinaa
Треба време за да почнат да делуваат лековите, не може од одма, и на телото му треба време да се навикне и ги прифати лековите.. Најчесто се прави комбинација на лекови додека да се утврди точната дијагноза.. Нас ни дадоа прво Депакине, па комбинација од Ламал и Депакин, па Депакин и Кепра, па после Депакин и Фрисиум, и сега е на Депакин, Фрисиум и Етосухамид.. Конечно после 3 години и менување на многу терапии има подобрување на состојбата.. Не знам кој период беше точно, ама знам дека имаше период од 6-7 месеци кога пиеше некој лек само него без Депакине, прекин и направија на Депакин и после се влоши состојбата и и го вратија.
Imam temporalna epilepsija od levata strana pred napad o posle napad imam silni bolki vo glavata mislam ke mi prsni glavata i mi idi za placejne na drugo ne se sejcavam
Posetete i drug nevrolog videte mozebi terapijata ne e pogodena, bidejki bi trebalo barem da se namalat napadite.
Утре имам термин за ЕЕГ, па ме интересира дали се чека за резултати или одма се гледаат во текот на снимањето?