Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жената-дома, а мажот на шетање...

Дискусија во 'Брак' започната од girl.23, 25 јануари 2012.

1. ranetasrna

ranetasrna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    32
    Jas mila bev edna od tie. Ama mislata deka ne sum srekjna bese predolgo vo mislive, premnogu mi bese strav od samoto spomnuvanje na ravodot, kako sto bi rekle , nikogas ne mislev deka mene ke mi se sluchi ova. Ama ignoriranjeto bese presudno. Samo zena moze da razbere za toa sto I e potrebno na edna zena.
    Momentot koga mozes da mu kazes se sto ti lezi na srce, da se olesnis. Jas 9 godini si trupav Tovar. Samo jas znam kolkava planina nosam I nosev.
    Zakazan e razvodot, mislam deka polosho ne moze da bidi. Moze da bide podobro.

На Belgin1, bibiiii, Macito007 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Секако дека ќе биде подобро.
    Премногу жени 'си го фрлаат' животот во чекање на подобар однос со мажите.
    Не се менува тоа.
    Може некои ситни работи, ама карактерот ќе си биде тој.

На Nightwish11, Milobebence, Makedonka007 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ranetasrna

ranetasrna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    32
    Има една народна, многу соодветна;
    Волкот влакното го менува , ама ќудта не....

На honey.11, Milobebence, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    28.511
    Никогаш бракот ни врската кога бевме помлади не ни се засновал на забрани и потчинувања.
    Напротив, се е било со договор и разбирање. Досега е така, се надевам ќе потрае засекогаш. ;)
    ММ може слободно да седне на кафе, да излезе во кафана, да отиде кај другар, па и да се задржи повеќе ако му е забавно деуштвото. Тогаш децата ги чувам јас.
    Јас исто можам да излезам на кафе, со другарки да заседнам, па макар и да се задржам повеќе. Децата ги чува ММ.
    Кога планираме шетање најпрвин се договараме двајцата, се организираме околу децата. ММ има навика додека е излезен да се јави или да пише!
    Не си забрануваме, не се уценуваме околу шетање. Едноставно се договараме.
    Инаку повеќе сакаме кога двајцата сме заедно излезени, со друштво.
    А вистината е дека во последно време нит сами шетаме, нит заедно излегуваме. :rofl:Тешко ни оди организацијата со децата, кај едната па кај другата баба. Ќе потпораснат, ќе се најде време и за нас .

Познавам парови кои баш така функционираат - мажот слободно шета, а жената деца чува. Мажот во утрински часови се прибира а жената не смее до мајка и да отиде. За среќа малку се таквите ненормални парови, се надевам целосно ќе се искоренат како лош пример на брак.
    Мислам дека такви бракови има повеќе во постарите генерации. Тогаш така требало да биде - мажот на шетање, жената дома посветена мајка, добра сопруга и вредна снаа.
    Сега мислам малце порамноправно функционираат партнерите. ;)

На Luminary, Bubish26, Nightwish11 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Маж ми не излага сам. не ни сака да излага ,не е таков тип.Тоа го правел во 20тите,сега веќе не сака. Никогаш не сум му пререкла,самиот не изразил желба. Кога сакаме да прошетаме тоа го правиме заедно.
    Сум била во врски со мажи кои сакале секој викенд да излагаат по кафани и дискотеки и искрено да беше таков и маж ми,веројатно немаше ни да ми стане маж.

На thelittle17, Bubish26, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  6. ranetasrna

ranetasrna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    32
    Ги има сеуште таквите бракови и нема да се искоренат се додека има такви примери од родители.
    Да продолжите да бидите така сложни. Поззз

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Леле што видов на одмор отишле семејство две деца маж и жена и цел ден жената готвеше таму а мажот и децата сами на плажа и на излевање жената можеби 2 3 пати во неделата отиде на плажа ццц...

8. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Кој како ќе си е нареди работата:)

На Nightwish11 и Animali им се допаѓа ова.
  9. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.159
    Никогаш не би го дозволила ова. Страшно.

На crazylady, cresa-jagoda и Animali им се допаѓа ова.
  10. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    Епа ако го дозволува тоа, не треба ни да се жали. А можеби и преферира да седи дома.
    Освен тоа, не гледам причина брачните двојки секогаш сè да прават заедно.

На Nightwish11, crazylady, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Koga veke ja spomnaa plazata i odenjeo posebno sto koga nekoj bi ne gledal bi go pomislil istoto. Konkretno nie od 10 odevme zaedno postoa se vrakavme vo hotel jadevme i sinko spiese. Normalno jas si ostanuvav so nego vo soba mm odese pak na plaza ( mene i mi odgovarase da bidam so mali imam alergija na sonce). Porucek koga ne bese taka zesko mu se pridruzuvavme povtorno. Taka da ne izbrzuvajte so zaklucoci za poedinci ako ne ja znaete cela prikazna.

На thelittle17, zalosna и Sandrin4 им се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Жената беше до мојата вила и нон стоп готвеше од сабајле до вечер па десерти, па прженици значи се гледаше дека не беше по кејф.. Јас пример не одам на плажа денски поручок одам до вечер и седам на тарасата и се мириса цел ден на пржено..

13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Zamrela temata pred karantin,...
    Nie na primer sme mnogu razlicni so mm,jas sum domasar, sekako odam na kafe, drugarki, prijateli, kolegi,proslavi,no takvi kafanski raboti ne obazavam mnogu.
    Mm znae 1 2 mesecno da se soberat kolegi da se zaboravat,no ne mi smeta toa, ne mi e problem.
    Koga ke dojdeme kaj negovite, drugarite mu se site ergeni,pa so niv izleguvaat(se zaboravaat nekogas), ne mi smeta, ne e toa nesto sto me pravi nesrekna.
    Me nervira toa sto tatko mu i majka mu (koga sme tamu)celo vreme zborat,karaj go neka ne izleguva,zosto otide tamu,kade e ,ti se javi li...znaci ne mi e jasno, mene ne mi smeta, toj e odlicen tatko i soprug,niv im smeta?!sto im e gajle?!

На Bubish26, crazylady и Цвет88 им се допаѓа ова.
  14. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Кај нас мм е повеќе врзан за домот и е домашар голем, уште кога бефме во врска секогаш јас бев таа што шета повеќе сама со другарки по кафичи и ноќни клубови, тој баш и не обожава гужви по клубови , но никогаш не ми направи проблем и никогаш не ми забрани, сега во брак и сама сум свесна дека ја немам таа слобода да заглавувам до сабајле, прво ми помина желбата и друго самите обврски веќе не дозволуваат. За кафе или вечера со другарки секогаш можам и не ми било преречено. Сеуште сме на почеток со бракот и него му е незгодно да ме остави сама дома ама се навикнуваме. Од моја страна никогаш нема да му е забрането да излези со другари бидејќи тој кон мене бил многу коректен секогаш. До сега се нема случено да се заборави по кафани, тој е повеќе за кафенце на мирно место, а и друштвото му е такво што мислам игра голема улога, сите се скоро фамилијарни. Многу сака заедно да се собираме како парови или јас и тој на вечера во кафанче. И како друштво сме премногу блиски па за викенди сме претежно собрани кај некој дома тие со деца си ги носат и дечината, веќе сме и како една голема фамилија. :sun:

На marchi-cool, *Amethyst*, S.W.A.G и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Ne sakam da ti ja rasipam idilata, no sama kaza na pocetok ste na brakot, togas druzenjata se pointenzivni,potoa si se vklopuvas vo svoeto klopce i ti e najubavo:hai::*:inlove:

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тешете си се слободно дека сите сме се омажиле со мамини синчиња кои само за шетање знаат.
    Па и неќела да ја расипува идилата... Молам лепо... мора гарантирано сите исти брак како тебе да имаат.

На black-angel, baby-star, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Идила не постои нигде, дружењата се секако намалени од пред 3-4 години едно е студент, а друго е секој ден во 6 наутро да си буден, приоритет секако е работата и пари за да си дозволиме некои работи, тој и така си беше мерак само на кафе лабаво со другари 2-3 саати а јас сосема спротивно. Но сепак кога сакам и кога можам одам на кафе или пијачка со другарки. :)

На *Amethyst* и Mami3 им се допаѓа ова.
  18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812

A kaj go rekov jas toa te molam,samo kazav deka sega imaat poveke vreme za setkanje zasto se mladi i stotuku se zele,a ne rekov deka mora da ima bilo kakov brak...
    Toa znaci deka so tek na vreme se namaluvaat zelbite za ostanati licnosti a se zgolemuvaat za bliskite...
    Neznam Sto pogresno me razbra:envy:
    I btw ne ziveeme zaedno da sme mamini i tatini...]:)