Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жената-дома, а мажот на шетање...

Дискусија во 'Брак' започната од girl.23, 25 јануари 2012.

1. Legioner

Legioner Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1

зависи кој како ќе си ја уреди работата ај со жена би била таја со имитира сексот и градот :lol: не дај боже да имама таква жена :!:

:emo: :!: грешиш баш таквите како тебе на крај завршуваат со типови шо им мрда ;)

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092

http://www.youtube.com/watch?v=NpQU-N1A5g4 ;)

На Legioner му/ѝ се допаѓа ова.
  3. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Одамна поминало времето, кога прво мажот јаде, после жената и децата, кога што ќе каже мажот, тоа ќе биде, кога жената не излегува од дома без дозвола на мажот... 21 век сме. Жената има истите права, како на мажот. Не само во политиката и општеството, туку и во фамилијата. Жената може да биде советник на мажот. Мажот може да е паметен, но жената е итра, а тој наивен!
    Немам против маж ми да излегува на шетање, немам против да седам дома и да го гледам Мартин, дури мило и е, дете ми е... Но понекогаш сакам да излегувам и јас. Да не однесе на ручек или прошетка во паркот, или на гости кај другари. Доволно ми е за сега тоа, кое ми го дава-внимание. Ако започне да излегува на шетање (по швалерки) мир дома нема да види! И тоа, не заштото сакам и јас, туку неќам да го делам со никоја, како што и тој неќа да ме дели со никој. Нај важно е разбирање и слога да има меѓу нас, а тоа да се постигне се сакаат понекогаш компромиси, жртви и желба, се разбира :) Јас не сум на сила кај него, мојата желба е таква, и живеам во слободна земја, никој не може да ми забрани ништо (во рамките на законите :D ), така сум воспитувана. Да си отстојавам на позицијата, да имам став и да не дозволувам на некого да ме понижува. Мојата желба е да седам кај него, неговата желба е да биде со мене. Ако нешто во иднина се смени, сме си ветили да не си крием ништо. Да бидеме разумни луѓе и да си ги споделиме нештата, кои се случуват со нас.
    Ова жената - дома, мажот на шетање, зошто мажот така наредил, е понижувачко и не го примам! Не им прави на другите тоа што не сакаш да ти го прават на тебе!

На srcekrsacka, imelda и Legioner им се допаѓа ова.
  4. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Глупа работа кај иде тој и ја таму со него не го оставам сам да ми шета :P

На verica81 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    da,no kade ke vodi toj brak ako sami izlagate odvoeno?! toa e najlesno i najubavo no ...

6. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    да секако,но ако мажот си тера по свое и си шета,зарем жената дома да седи и да го чека...тоа не го сфаќам.
    Зарем жената нема достоинство?

7. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    ТЕМА: Жената-дома, а мажот на шетање...
    за кој век збориме ?!

8. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Зборуваме за 21-ви век во кој темава како што гледаш е сеуште актуелна....
    Ова е Балкан и мислам дека темава ќе биде уште долго актуелна....За жал.

9. K-8

K-8 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    12
    јас имам приказна _)во брак сме 4 год, млади сме јас сум 22 тој 5 год постар. еве вечерва, бевме слободни, му велам ајде да излезиме, и тој почнува,ех немало ништо, како тоа сите биле на одмор и бла бла, и еве 1-30 Часот е по полноЌ а тој се уште не е дома дојден. Ќе одел на едно пиво в продавница (живееме во село и тука има бифе, и само мажи се собираат сето неженети и дрмат таму).е ај добро излегол, но проблемот е друг. Човеков не можам да го раберам.секој пат кога ќе му реЧам да одиме некаде и да правиме нешто, тој одма дава негативен одговор(без разлика дали ќе појдиме или не)а потоа ако не појди со мене оди сам.Како на пример вечерва. и тоа се случува многу често. Многу се нервирав ама сега оладив, само му се јавувам го канам да излезиме, ако не сака излегувам сама и тој уште не излезена, дојден е во дискотекава.

10. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    искрено јас ако ен излазам еднаш неделно со мм ме фаќа криза.и почнувам да се карам...псоледно време многу се запоставивме,,се преселувавме ,,и верувајте цел емс и месец и поло не бевме никаде заедно излезени,,,испадна работата дека јас будалата чистам дома,работам,,он излегува со другари по 5-6 саати и го нема да си дојде..и сега во петокот доаѓа дома после работа и вика каде му се фармерките че излегува.и му викам не знам и не ме интересира...и му реков знаеш,многу сум револтирана,оди кај сакаш,не ми излегувај пред очи...ако се распадне овој брак ти че си причината,,јас не се трудам веќе...и ми вика,ајде двајцата ќе излеземе,и јас му викам нееееееее идам.....кај што сум непожелна не одам..само размисли малку колку време не сме излегле..епа јас така не можам..ако јас не сум задоовллена,ни ти нема да си,,итн.и он вика,,сакаш да одиме,?му викам нне...и он вика,ок тогаш,ќе одам јас на 1 саат ,ќе купам вино,,,ти чекај ме,,,не излегувам ни јас в чаршија...ми вика ми го расипа излегувањето,.,му викам абе што мие гајле..јас ако сум несреќна и ти ќе бидиш.....и почна да се смее,вика во право си,,долго врем,е не сме излегле,,знаеш се селиме,итн,,во гужви,,ок ,,останавме дома вечерта,со вино,,итн....па другфиот ден приквечер отидовме на благо в град...каснавме,,круг со колата..итн...и сега ако за викенд се договоривме,,да излезиме за викенд...итн....

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Мое мислење е дека мажот и жената треба да бидат рамноправни.Знам многу вакви случаеви и тоа воопшто не ми се допаѓа.
    Ако мажот може да излезе со пријателите на пиво, зошто жената да не се види на кафе со пријателките.
    Ако жената ги чувала децата додека тој бил на пиво зошто и он еднаш да не ги причува.
    Не велам не дека не се менува темпото на живото во бракот и обврските.Но пак тоа не значи дека тие неколку пријателки со кои сум се дружела дека не можам едно кафе да испијам.

12. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Да има вакви случаеви,сум ги гледала и слушала и не се сложувам со ваквото однесување во брак.Мажот и жената се рамноправни и подеднакво ги сносат обврските во бракот-мажот свесно влегол во брак така што никој не го влечел за уши па да мора да се жени,така што свесно треба да си ги заврши обврските па потоа да се организира и испланира слободното време со жената.
    Јас не би трпела вакво однесување,подобро би била сама барем знам слободна сум и си бркам своја работа отколку да имам фигуративно човек кој го немам :!: :rock:
    Макар и 10 деца да имам и било ти какви обврски во животот или ке имам асален брак-животот е еден и не мислам да го трошам на некој кој ке се изживува врз мене, или воопшто не мислам да трпам глупости!!! :rock:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    да оваа појава е широко распространета на нашиов „современ“ Балкан, ама посебно во нашава Македонија (заглавена некаде во времето).
    како прво овде мажот се смета за посилен и поглавен пол ( и како таков битно е само да донесе пари дома- бидејќи нели жќените не работат- да дојде дома да одмори и да излезе за да си ги одржува контактите и социјалниот живот)
    во меѓувреме жената чисти пере, одгледува деца и се што е околу домот и притоа заработува неретко колку мажот.......и да сака нема време за шетање, бидејќи на нашиве “заостанати“ мажи им е испод ниво да помогнат околу “женските работи по дома“......
    и плус на пример за женет маж не било срамота да оди по дикотеки до сабајле, за мажени жени срамота било по дискотеки до сабајле, до 10ч после срамота било што ќе кажеле другите :swear: боже господе- ова е изјава што ја слушнав неодамна :x

На imelda и srcka2002 им се допаѓа ова.
  14. srcka2002

srcka2002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    и јас добив слика дека често новиве бракови вака се развиваат, и не можам да разберам, дали некој не изнашетал пред брак, дали му фали тоа....??? па ако му фали или не видел, па што се женел-мажел?? не зборам од социјален аспект, одржување контакти и дружење со другари-ки, ама не ме убедуваш брат дека во диско идеш да се дружиш со другари, ама ич. И јас се дружам и маж ми се дружи , таман работа само ние двајца да сме сами, ќе снемаме теми за разговор....ама се со усул бе ...

15. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Со другарка бевме излезени на вечера, бевме расположени да останеме подолго и завршивме во диско. Еден ергенин ми се пушташе, му реков мажена сум јас, не барам дечко да си фаќам, ме праша: па зошто си излезена во диско тогаш? Епа да играм е*аго! :D

На XMaN, bittersweet, Doozy и 8 други им се допаѓа ова.
  16. srcka2002

srcka2002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    немој да ме сватиш погрешно, нормално и јас и маж ми искачаме, само не секој викенд, и само таму да ни е паметот.....

17. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Да работат и мажот и жената,би требало да се поделат обврските дома бидејќи двајцата се уморни после работа.А во ситуации каде мажот работи а жената се грижи за домот,каде е проблемот во тоа таа да се грижи за домот и за децата???-Што инаку треба да работи,да прави дупки по троседот од гледање на серии??А што се однесува до излегувањето,вистинскиот маж ќе си излегува со сопругата при одржување на контакти со луѓе,а некогаш и сам,зависно од ситуацијата-секако ако се работи за деловен состанок за склопување на зделка или некој бизнис нема да ја земе сопругата да седи како кукла од излог..
    Не оправдувам шетање на мажот по дискотеки додека сопругата ги успива децата-ми се лоши.Се знае семеен човек каде треба да излегува и со кого.

На srcka2002 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    се согласувам.....но речиси сите жени работат но нашиве мажи не помагаат по дома.....
    и нормално дека не е жената за секоја ситуација и излегување, како што не е и мажот секогаш за со жената (пример излегува со другарки)

но не може жената да работи, да ги завршува сите домашни обврски, целиот товар за воспитување и грижа околу децата да биде на неа......а господинот да си оди по дискотеки...а неретко и друга да си бара пошто жената веќе „не му обрнувала доволно внимание“.........ма немој
    нека ги превземат сите обрски на жената, додека таа шета...па нека и посветат внимание да ги видам.......

На imelda и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  19. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Знам драга,затоа и пишав дека се знае каде треба да излегува семеен човек и со кого,а дискотека и не е баш место за семејни луѓе,нели? :D А Боже мој,не секој е роден да биде семеен човек,сопруг,сопруга,родител,така да..Секој нека си бара според своите потреби.
    Мажот е главата а жената шијата-мажот делува а жената усмерува-е сега прашањето е колку жената усмерува и дали ја има умешноста за истото.Жената е таа која нема физичка сила но психички и те како е посилна да подреди се на свое место-битна е волјата.

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Tака во турско ,кај мене не!