Жената-дома, а мажот на шетање...

Дискусија во 'Брак' започната од girl.23, 25 јануари 2012.

1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Све е заемно почитување и договор....Со љубоморни испади и водење инет од типот на Шо бараш сам/а да излегвиш бла бла..ништо не се добиват.
    Е сеа ако е ко куче од синџир пуштен/а никој со сила не Ве терал да се земите. Кај Ви беше паметот?!

2. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    takvi ima eden kup,za zal :(

3. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    jas bi rekla edno na nikoja da ne i se pogodi maz zenkar :)

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Отворени карти=отворени очи, некои работи се разговараат пред брак. Кај нас со мм важи правилото се што можеш ти, можам и јас... Се погодивме двајца домашари, дури и свеки приговараше дека многу сме седеле дома:wasntme::$. А нас ни е убаво, го средивме спратот, филмче музика винце супер ни е. Е сега доаѓаат денови кога и јас ќе излезам со другарките на кафе, некогаш и навечер, прослави и сл, и кога тој ќе излезе со другарите на пијачка, кошарка, некоја утакмица, прослави. Дури бевме во врска отиде на прославата по повод матура, и јас останав дома (од различни градови сме) останав со свекрва ми, дојде време си легнав да спијам, а таа го чекала да се врати другиот ден му приговараше дека многу се задржал, како не му било жал за мене, :lol::lol:ѝ викам не шета многу значи во ред е, мене не ми пречи што бил на прослава, или секогаш кога ќе излезе со колеги од работа се враќа во разумно време, грев е да се пожалам, исто важи и за мене. Ама :!: пред брак разговараме дека јас можам без него (дете сум на самохрана мајка) и животот ме научил да решавам секакви ситуации, па може да се снајдам без него, нема да ми биде проблем, а нема да трпам некој да прави будала од мене... Ниту пак тој е должен да ме трпи мене, јас да си лечам фрустрации и комплекси. Секој проблем со кој се соочуваме се решава со разговор, затоа сме одлучиле да формираме заедница - брак, а потоа семејство. Затоа си во врска Боже мој со години, гледаш каков човек имаш до тебе, ако скитал во врска и сега ќе скита.. Волкот го менува крзното но не и умот:fubar:... Ако некој сака да те изневери не мора да не се прибере цела ноќ, тоа може да се случи и додека сте излегле заедно.

На thelittle17, Animali, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Јас имам една другарка од основно и мажена е и има ќерка две години и маж и ми пишуваше и ми бараше разни слики и ми велеше: дај бре да се видиме и јас му реков ако не престанеш ќе и кажам на жена ти, и тој рече: еве слободно пиши и ако сакаш прати и скриин шот. Ок и пишав и реков се и таа рече дека знае и дека нејзиниот маж смее и дека јас тоа не би го разбрала но тој има дозвола од неа да оди со други жени. (facepalm):o
    Јас и реков само добро но нека не ми пишува мене и го блокирав.

А на фб секој ден објавуваат слики како се многу заљубени и колку среќно семејство се.

6. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Тоа значи се во отворен брак исто како @WildMk
    Тоа за мене е неприфатливо, ама некои така функционираат.

На Ursi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    За тебе е 'неприфатливо', за таа што си ја цитирала 'глумат љубов и среќно семејство'....
    И? Што да кажам на ова?
    Мислам... поинтлес е....

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Отворен брак за мене значи и двајцата да ја имаат својата слобода не само мажот. Кај нив е друг случај.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    А таа нема право на исто како и тој? Така ти кажаа?

10. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.385
    Не ми кажа таа, го прашав него кога ми пиша што би направил тој кога неговата жена би пишувала со некои мажи и би им барала голи слики. Тој рече дека нејзе не и смета нему би му сметало.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Катастрофа ... :puke:

На Ursi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Се случило да излегуваме еден без друг . Што барам јас со 5 мажи од кои еден е маж ми :^) ? А што бара он со 5 жени од кои една е жена му :^) ? Нонсенс . Ако е само машко друштво нека оди нека шета . Ако е само женско друштво , ќе одам ќе шетам . Ако се парови тогаш сме заедно . Најчесто сме заедно :rofl: . Сите што се дружеа со маж ми се оженија , па така да , сега излегуваме заедно на куп 3 пара :D

На lovely girl M и toogood им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Жената-дома, а мажот на шетање… DA
    I obratno
    Zenata na odmor I toa 4 ndeli , a mazot na rabota :D.
    Dobro de dojde so mene 2 nedeli da se smestam na bezbedno zosto drzavata e od somnitelen karakter, posle zamina na rabota I poslednata nedela dojde da si odime zaedno. :nod: Jas si uzivav 7 nedeli. :$

Eve posle ke dojde od MK, 3 nedeli sam (fingers)

Negledam zasto treba da se vleceme segde zaedno.

Inace Jas sum poveke iniciator za sama a toj mrci "ne bil bekar". :rofl: Ili se pravi deka ne mu odgovara :D

14. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Може кога мажот е дома тогаш жената шета:wasntme:
    Во случај кога жената е дома а тој шета и е тешко женкариште па и швалериште тоа е друго, но најчесто така почнува тоа . Прво излегување без жена, безделничење па од немање што да се прави така почнува.
    Но се е договор, можда на жената така и чини и здосадило само кавги и таков маж и си вика нека крши глава надвор.
    Се е можно во денешно време.

Последна измена: 14 декември 2018
  15. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Јас имам доверба во сопругот и немам против сам да излегвит, или па јас сама да излезам.
    Нити сме имале љубоморни сцени нити кавги околу то.

На lovely girl M и Martka им се допаѓа ова.
  16. ranetasrna

ranetasrna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    32
    E pa kaj mene bas vakva bese situacijata. Jas doma so deteto a toj non stop izlezen. Jas I na rabota, I vo gradinka I doma so deteto a toj spija, stanuva , se doteruva I pocnuva od edna kafana vo druga I nema kraj. Prv odi, site gi druzi posleden si odi, menuva Trista drustva zosto nikoj ne izdrzuva cel den. Osven nego. Se pribirase posle polnokj I rano nasabajle , duri I nekogas ne si doagjase, so izgovor deka so drustvo se nekade na vikendica. Ne go barav na telefon zosto sekogas bese istiot muabet., kaj si , koga ke si dojdis…. Doma me ignorirase, ne razgovravme, ne go cuvase deteto, jas nikade ne bev pustena, edno kafe na raat ne mozev da se napijam. Za sekade treba da baram ozvola I toa ne znaci deka ke ja dobijam. Bas naprotiv. I zatoa sega sme vo process na razvod.

На cresa-jagoda, Lolipop23, N.2106 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    Ima sekakvi mazi. A ti ubavo so ke se otarasis od takov covek.

На thelittle17, Nightwish11, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ranetasrna

ranetasrna Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    32
    Pa ionaka nikogas toj ne barase a I ne smetase deka treba da bara dozvola od nekogo ama so tek na godinite namestoda se zadomakjini se zabekjari. Ergenite ne ziveat taka kako sto ziveese toj.

19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Против ова сум. Маж кога зема жена и обратно, треба заедно да излегуваат и да се горди еден со друг оти се сопружници. И како што спомнаа погоре, некои работи се решаваат пред брак. Како и да е не е лошо и понекогаш сами да излезат со колеги-колешки, другари пријатели. Тие што секој ден на 'Кјао' ми делуваат мамини мази, тато носе мама месе и така секој ден, а жена како секоја жена треба да и се посвети внимание, оти ќе дојде ден друг ќе ја насмее :)

На Herrera и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Познавам вакви... што не се разведени, ниту мислат на развод.
    Само трпат и кукаат.