Жената штотуку породена, мажот во кафана

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 13 мај 2014.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.744
    Маж ми не се испијани, уморен беше човекот, следниот ден мекици со блиските, сосема расположен и весел без да се дрвоса. :)

На senjorita-v, cresa-jagoda и Mr. Right им се допаѓа ова.
  2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Мене би ми било океј. Ако е се во ред со жената и детето, нека прослави.
    Само да не биди зрзечко славење со пиење без граница, качвање по маси, кршење чаши и такви ми ти сељачки дешавки. Иначе нека пие нека слави зошто да не. Баш е тоа повод за славење.

Секако ова ако јас не паничам нешто како шо си знам, па да го натерам да дреми до мене цела ноќ:lol:

На buba4e89, CameliaMiller, Snow white и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.398
    Допаѓања:
    22.644
    Ако е се во ред, нормално е да продлави. Тој си знае како му е нај убаво, мојов по кафани не оди, така да некое пивце ќе се дрмне....да не углавува само да одмори, зошто после ќе се жали кога ќе си дојдеме од болница :)

На stevemila, Petar80 и Snow white им се допаѓа ова.
  4. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Мм нема да појди вкафана ама сите роднини пријатели и најблиски сигурно ќе ги собери дома ии забава до сабајле познавајќи го жива музика ќе викни обавезноо и нема спијање ( нормално здраво право без комликации) само шо забавава ќе почни од ко ќе го избркаат од болница оти нема да можи да се истај од таму

На buba4e89 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.220
    Нормално е да се израдува, да почасти и да се провесели. Но со усул и без претерување. Ако некој навистина треба да прослави, тоа е мајката затоа што таа ја има најголемата улога во ситуацијата. Блазе си им на мажите, друг ќе им го износи, друг ќе им го роди а тие само на готово ќе си прослават што си станале родители. :D:P

На Dust, Rabbit, Glasna и 4 други им се допаѓа ова.
  6. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мојот мм славеше дури по месец откако се роди малата. Дури јас го убедував и порано да го собери друштвото додека сум на болница затоа што тогаш е еуфоријата :) Дента кога се породив вечерта во домашна атмосфера прославија само со моето семејство и неговото. Потоа кога ме пуштија дома не сакаше да оди да ги почести сакаше да е дома да ми помага. Кога се стабилизиравме дури тогаш го собра друштвото во кафана и почести.

На buba4e89, Glasna и stetoskop им се допаѓа ова.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Кога се породив првиот пат ММ со уште неколку другари си отишле во кафана, си мезнале по нешто, па и пивнале малку више. Се провеселиле и после секој по дома. Убаво чувство на среќа, радост и љубов. Сега гледам пак почнува да се спрема за славење, ќе одиме ваму-ќе одиме таму со другарите, бара некое фино местенце. Не ми пречи вооошто, еднаш или двапати се такви моменти во животот

На stevemila, Meckicja, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    29.110
    Си прослави со другарите и блиски во кафана за двете дечиња,но фино и културно без пијанчење.. Таков си е човекот.. Весел, отворен.. И месец дена после како среќаваше луѓе си ги честеше . Тоа е :) Ќе ги прашаше докторите дали е во ред и наредниот ден славеше..
    Најинтересен ми беше кога пред да се породам со првото, го гледам седи задуман и пишува нешто налик список.. Му велам, не ќе одиш ти да раѓаш, од кај знаеш што треба да се земе за во болница, мислејќи прави список за потребни работи за мене.. А тој сериозен само ми вели: си правам список за другариве, да не заборавам некој во гужвата тогаш:D^_^

На лавица19, Mari-Ja, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Па дали сте нормални вие случајно да најдов темата како го оправдувате тоа вие да лежете безпомошни во лебарки а тој во кафана до него стиптизети која брука нели се чуствувате како помалку да вредите?

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Стриптизерки за мекици? :^)

На Avery, YoungandBeautiful, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.948
    Во кафана не, туку дома во двор со жива музика, со другари, роднини, на денот кога се породив. Па и Пастрмалијадата беше тогаш па сабота и недела таму беа со другарите. Три дена се славеше. Ми праќаа видеа, слики. Воопшто не ми беше криво што јас лежев во болница а тој се веселеше.

На Mari*, Srcka $, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.988
    Допаѓања:
    327.709
    1.твојот со стриптизети ли беше?8-|

2.Зошто безпомошна бе?Па не си инвалид,дете си родила.Јас супер се осеќав после пораѓај,за 3-4 часа на нога бев.

3.Има и такви шо се пораѓаат у приватни клиники без лебарки :D

На Macito007, SV1911, Trxmx и 18 други им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    • Пишувајте кирилично
    Ne za mekici, vo disko Ne e bitno sekoj si ima svoj stav i svoe glediste na rabotite vo Germanija tatkoto lezi so bebeto vo bolnica i go cuva

Ne, jas sum uste singl ama sakam da kazam deka ne go toa odobruvam..

Последна измена од модератор: 31 декември 2017
  14. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Според мене е крајно примитивно. Јас би сакала да биде до мене, со мене , да го делиме најсреќниот ден.

На elimkd, Arthur и buba4e89 им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Ја читам темава и се чудам. Сите сте се распишувале дека не треба да оди да се пијанчи во кафани додека жената лежи во болница.

Прво, совесен маж кој ја почитува и цени жена си, сигурно нема да отиде во кафана веднаш после пораѓај, додека жената лежи на бокс. Има породување, ама има и нареден ден и ден после тоа.

Второ, славење не е исто што и пијанчење. Во кафана се оди ако имаш пари и од практични причини. Таман си средил се за бебето, нема потреба дома еден куп гости да дојдат. Денес голем дел од младите живеат сами, па кај ке биде славењето или мекиците? Кај младите, а за неколку дена ќе дојде леунка со бебе или гостите одделно кај свекор/свекрва - баба/дедо?
    Ако можеш да си дозволиш даски и скари во кафана - супер, дома чисто, среќен си и сакаш да почестиш. Ептен нормално ми е тоа. Еве ја прва плата кога зедов ги честев сите, банално е да збориме дека нема потреба да честиш, а родител си станал. Ако некому не му се слави, пеки, ама не објаснувајте дека славењето е некаква дивљачка или девијантна појава.
    Па баш додека жената е во болница, идеално е мажот да прослави, кога бебето ке дојде дома, е тогаш на жената ке и е потребно поголемо внимание и помош.

Трето, смешен е муабетот: "жената ке има неконтролирани емоции, ке и треба некој да ја нишка да заспие, ке треба некој да и рече: те боли, ама ке помине..." Океј е, ако баш во тоа славење мажот не се јави на телефон, а леунката сака сок од јагода, имаат и другите телефон, мајка, татко, брат/сестра, свекрва/свекор, па и тетки и стрини. Некој од сите овие луѓе ке се јави и ке ги поврзе. Драматизирање - за ништо. Како само мажот да е на овој свет, и он и само он знае како да и удоволи на жена си.
    И да испие некоја чашка повеќе, тука се мајка ми, а верувам и неговата мајка, кои станале баби, а впрочем и знаат што и е потребно на една леунка. Некој ден ја ке му родам дете на човек во кој имам целосна доверба, човек кој низ годините докажал и покажал дека ме сака, цени и почитува. Нема да му замерам за некоја чашка повеќе, а нема ни да престанам да го сакам.

П.С. Сама ке се нокаутирам, ке родам па ке се вратам да кажам како е. Вака - не знам!

На senjorita-v, darcy, Feminka22 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Во делот за славење на мажите многу грешиш, никој дома пријателите не ги собира, туку одат по кафани и се прават камења пијани, а наш менталитет, еднаш се раѓа дете пари се наоѓаат. Во западна Македонија имаат традиција меѓусебно да ги кинат кошулите.... пијана работа

На senjorita-v, Feminka22 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Еуфоријата е најголема првите денови. Многу нормално ми е да сака мажот да прослави штом ќе ја дознае веста дека станал татко, отколку да седи дома и да и дава морална подршка на жена му додека е во болница.
    Јас се породив среда вечерта, а тој четвртокот си ги собра другарите во кафеана, си пиеле културно, се веселеле, ми праќаше слики...
    Мене ниту за момент не ми падна криво што јас лежам, а тој слави, напротив ми беше многу мило. Јас си уживав со бебуш, а верувам нему му беше повеќе тешко што не можеше да биде со нас во тие мигови.

На oblace1, cresa-jagoda, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Маж кој пие гајба пиво на слава, ке испие и гајба пиво кога ке стане татко. Со дечко ми некогаш знаеме да испиеме флаша вино, не повеќе од тоа, а пијанки кога сме биле тинејџери не се важат.

Знам јас дека можам да се потпрам на дечко ми, тој можеби само една чаша вино ке испие, знаејќи колку голем ситничар и паничар е. Тој ке слави, ама со мислите ке е кај мене и детето негово. Пак ке кажам, ако по некоја случајност испие неколку чаши вино, нема да му земам за зло.

Ја не би си дозволила да стапам во брак и да родам дете на личност која се води по тоа "еднаш се раѓа дете пари се наоѓаат". Муабет за такви работи се прави на време, исто како што се диксутира за тоа каде ке живеат по свадбата. Не сум знаела - не пали кај мене.

На senjorita-v, SV1911, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.095
    Допаѓања:
    136.761
    Што има лошо да си прослави таткото? :?: Колку што му фаќа џебот - толку, ама во ред е да прослави. И 24 саата да му е дозволен пристап кај жена му шо дека ќе седи таму, да не ќе осеќа помалце болка таа ако е таму тој.

На senjorita-v, Feminka22, oblace1 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.521
    Стварно сте чудни :D
    Епа кога неможе таткото да раѓа ќе си слави:D Не прави злодело се радува на дете , најблагословениот момент во животот.
    Маж ми дома. Само чаша ракија испил. Го карав зашто толку малку :envy:
    :D

На senjorita-v, Carissa, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.