Жената штотуку породена, мажот во кафана

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 13 мај 2014.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    4.907
    Баш тоа мислам и јас. Јас кога се породив сите славеа. Мерак ми беше искрено, кога читам жените нервозни и лути зошто се пијанчеле, повеќе сакале заеднички да се прослави.. Не знам можеби затоа што како што велиш се чувствуваат исклучени. Ама пак зошто исклучени ? Па мене ми беше мерак што има некој повод за славење или пијанчење.

На мој колега кога му се породи жената, го прашувам каде ќе се слави и кога ? Он ладнокрвен ми вика: "А се прослави вчера, со двајца другари вечеравме и пиевме по некое пиво." Малку се задучив затоа што за првото бебе направи огромна журка. Не бев таму, ама гледав сториња. Ми вели човекот:"Абе греота жена ми се мачи втор царски, добри се со бебето, лесно се породи, ама сега она таму нерасположена, јас тука да се пијанчам ли? "
    И тоа е ок според мене, како сакал прославил.

Ние жените нема што да се лутиме како само мажи да слават, оти не се собереме женско друштво кога ќе се породи некоја другарка, сестра, братучетка ? И ние можеме да се пијанчиме и да славиме.

На Snowflake97, senjorita-v и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.156
    Допаѓања:
    175.132
    Ако јас страдам, никој не смеј да си врви убо. :devil: Џоукс асајд, тргам од мене. Ако мој партнер е на болница, макар и за убо ( ми раѓа бебе) нема да сум мирна и опуштена дур не се дома. Пошто болниците ни се се сем добри. И дур е на болница го гледам како ризик. За двата. И не можам јас да се опуштам, ако не сум целосна ( со нив) и саканите ми се на безбедно. Го гледам како висока форма на почит. И почит која ја очекувам и кажвам дека ја очекувам пошто и ја давам. Партнер да се весели дур јас крварам од сите дупки ми остава во најмала рака грутка в грло. Ако моето е себично, и туѓото е себично. Јбг.

На senjorita-v, CameliaMiller, Cosmic Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Во кафана нека слави, недај боже дома да ги собере и да ми изгнасат пред да дојдеме со бебето.
    Секако нема што да ми прави во болница, има само посети на кратко, а со пандемијава нема ни посети, нека слави слободно.

На Snowflake97, oblace1 и senjorita-v им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.956
    Јас па не знам ниедна жена што се породила, а мажот ѝ да не е славил во кафана,нормално ако е се во ред.

5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    6.151
    Еве мојов :D.

На andromedae, Snowflake99, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  6. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    И мојот. :)

На Snowflake99, CameliaMiller, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    10.288
    Мојов јас дур се пораѓав седеше кај моите дома. После 3 дена направија мекици во кафана, жив се изеде што он бил, а јас не. А јас уште во болница бев :D

На WildMk, unearthlysarah, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.956
    Јас не гледам ништо лошо во тоа мажот да прославе со најблиските кога ќе се роди бебето. И јас да сум би прославила. Сепак е тоа убав ден. Нормално ако е се најдобро. Глупаво би ми било маж ми да славе за наше бебе, а јас да се лутам.

На VDT2906, Snowflake97, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.039
    Допаѓања:
    10.288
    Неее какво лутење. Да не бев царски и јас ќе идев :D. Мене смешно ми беше што него криво му беше јас што не сум била на мекици.

На Cosmic Girl и forumce им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.778
    и мојот :rofl:

На Snowflake99, senjorita-v, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Шо убаво :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    990
    Ovde razbiram kolku ljuborni zeni imalo za mazot sto bil sreken so prinova,ne pak za nesto drugo loso da videle ke go izedat ZIV.Ako mene me boli i sum carski ko sto bev ,sto mi e kriv soprugot? Toa e gospodava rabota-, zenata da raga i se maci,9 meseci da nosi bebe,sekoj 28 dena da krvavi i stomak da ja boli,pred ciklus da saka da ubie nekoj od nervoza.,ama nieden maz ne mi e kriv za toa,majka priroda taka odredila.I uste na site maki da ne slavi propisno i so merak i da casti sto ke mi e takov abdal ,koj ne se raduva na sopstvena krv.

13. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    А радоста според тебе како се мери? Со колку луѓе ја споделил, каде, што и колку се пиело, мекици дали се јаделе? Тоа е само традиционален обичај и не е мерило за радоста на таткото.
    Кој како сака нека си прави.
    Мм не сакаше да прави заради личен избор, отпосле кога го прашав зошто ми рече највеќе заради паника и исчекување нешто да не ви притреба, да бидам тука цело време, во секое време бев на готовс. Башка корона, октомври месец се породив, не сакаше да се меша со луѓе за да не не дочека случајно дома со ковид.
    Брат му и жена му добија синче 2 месеци после нас. Исто не правеа ништо, женава 3 месеци лежеше трудна во болница заради компликации и не им беше ама ич до тоа.
    Така да има мал милион различни ситуации и се е индивидуално, кој како си сака.

На cresa-jagoda, forumce, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    968
    Кои глупости. Пред пораѓај му реков на мм слободно може да прослави (само не дома), мене нема да ми смета. Самиот си кажа оти за него нешто поглупаво нема и дека тој сака да биде со нас и да ужива во тие моменти - и беше, зошто кај што сме е дозволено. Одеше на кратко до дома да донесе што ни треба и пак назад. Знам дека во Мк. тоа не е можно, а и да е дали би сакале мажите е добро прашање, ама која убавина е да сте заедно со бебе од раѓањето и да ти биде подршка во такви моменти. Тогаш ме изненади неговиот одговор искрено, ама уствари сум пресреќна што размислува(ше) така.

На andromedae, Zumbulche, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Мене не ми се допаѓа овој себичен адет. Ако веќе има прослава треба двајцата да бидат присустни. Некако сум изненадена како жените се понеосетни во однос на тоа низ што поминува една жена при пораѓај, а имаат слично или исто искуство.
    Воопшто не би ми било пријатно додека сум во болница, незакрепната, некој да фрла пари и пијанчи.
    Девет месеци си внимавал на се, уште на трепки да газиш и ред други работи, да го жалам мажот ако почека за да можам и јас да славам.

Последна измена: 11 август 2022
    На cresa-jagoda, Bezimenka90, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    990
    Sto ke mi smeni mene ako znae sto sum pominala.Toa go razgovaram samo so mojot ginekolog,i da- sakam da slavi bidejki e ubav povod ,ne znam poubav.Uste povazno e sto posle slavenje ,doagam doma vo sredena kuka,nakitena elka,se mi sveti i bleska na cisto,moja raka ne pipnala ,patoloska bev.Najvazno imav podrska za bebe i davav spisoci sto treba da se kupi i pravi.,inaku postporodilna depra nemase da mi bega.I sto ima jas da mu kazuvam na vozrasen maz kako da slavi doaganje na bebe,ko bozem toj e nekoe dete i nema stav ,pa jas ke go ubeduvam vo nesto.Seriozna sum,sakam slavje koga treba i ne e za adetet tuku za radosta moja i negova sto se deli so najbliski.:party:

17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    16.065
    :rofl::rofl::rofl:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    17.730
    Секако дека мора да слави бре! Зар има поголемо искажување љубов кон новото бебе од тоа да не си со него и да се начукаш додека не заборавиш дека истото постои? :D

На Ena05, andromedae, Watermelon96 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.956
    Е како ќе биде со бебето кога во болница не е дозволено таткото да биде? Барем овде де. Во странство е подруго

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.739
    Допаѓања:
    8.985
    Нека се веселат бе остајте ги.
    Мене па ми е жал.
    И онака ја немаат таа привилегија да го носат во нив ,да ги осеќаат првите удари ,да осеќаат како расте живот во нив,лишени се од тоа . Епа ако се весели у кафана а јас у болница е што ке ми биде де...себично е да се лутам за тоа ,а 9 месеци сум му се качувала на глава и ме тинтрал
    Ја му викам на мм ,слободно иди. Он се смее ,ке стојам на глава коа ке се породиш здравје :D
    И нив не ми е лесно , тебе те боли трпиш мака а тој не може да помогне ,со раце врзани е...

На christinnn, Cosmic Girl, ani23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.