Жената штотуку породена, мажот во кафана

Discussion in 'Брак' started by RainBow, May 13, 2014.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Ne e za jadenjeto.
    Tuku za celata euforija i proslava bez mene.
    Kako da sum bitna dur sum trudna i dur ne rodam, a posle toa nebitna.

2. forumce

forumce Форумски идол

За јадењето е,како не е. Сто пати од преска спомна дека не требал да мисле на јадење дур она е во болница.(facepalm)

baby-star, fana, Stressed Out and 2 others like this.
  3. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Мене ме мавна и депресија и анксиозност од условите во болница. Никој со мене не се понашаше човечки. Ама маж ми ме поддржа морално, и за два дена дојде и пред време ме прибра од болница. Требаше 5 дена да седам, јас за неполни 3 си отидов.
    И како ти замислуваш да се прослави кога ? Депресијата може да трае 2 недели, неколку месеци, година, две. Која е поентата на славење потоа ? Ради реда собиранка, еве имаме бебе кое веќе е дете пораснато па решивме дури сега да ве почастиме ? Еуфоријата и радоста се најголеми откако ќе се роди детето и тогаш сите се понесени од тоа и сакаат да прослават со блиските, да се радуваат на новиот член.
    Не е исто како роденден да славиш, матурска итн. Кога славиш роденден ТИ полниш Х години, кога славиш матурска ти си матуранката. А кога раѓаш дете сите твои блиски имаат повод. Мажот е татко, мајка ти е баба, татко ти е дедо, брат ти е вујко, сестра ти е тетка. И што ти вреди ако покажат "емпатија" и не прослават ? Подобро ќе се чувствуваш ? Не нема, пак ќе си закована за тој кревет, пак ќе крвариш, ама ќе си на крајот од денот среќна што ја истера бременоста до крај, си роди живо и здраво бебенце.

IRBBB, flower30, Kitten and 2 others like this.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Најарно и него нека го акне анкс и депресија па нека си се гушкаат двајцата ноќе дење .

Не можам да поверувам што све не прочитав

IRBBB, baby-star, flower30 and 8 others like this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Убаво размислува. Јас крстена на неколку месеци ама кога пораднав одлучив дека сум атеист. Џабе крштевањето.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Е баш ради тоа се прославува дури си уште во родилиште, оти ко ќе излезеш може да не ти се прославува баш ништо со месеци, ако не и години. И така весело, дури ти спиеш под седативи по пораѓање, он оди и се начукува, за и него да го боли глава утре, да види како боли ко ќе добиеш дете.]:)

Одам сега со @NarCis@ да јадеме бурек, може и за ќебапчиња ќе се договориме:smirk:

IRBBB, Bozica1980, Yowannty and 9 others like this.
  7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Јадете бурек и ќебапи само јако. Ама прашајте мажите ваши случајно да не се нервозни и гладни. Немој да јадете вие а они гладни да седат. Непочит е тоа. Кај и да сте тргнати мажите под рака со вас.

fana and NarCis@ like this.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Вака ако размислуваме дека ако покажеш емпатија нема ништо да смениш...не треба за ништо да сме емпатични во животот. Што ќе смени поддршка, што ќе смени разговор? Најубаво секој сам да си ги тера проблемите, нема да му смени нечија поддршка.

cresa-jagoda and Lady D ❤️ like this.
  9. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Емпатија покажувам ако некој минува низ тежок период, болест, траума. За породување покажувам емпатија кон жените кои се мачеле, ама не ми е јасно каква врска има прославата со емпатија ? Среќа преголема за сите. И за мајката. Се слави што сѐ се завршило успешно, нели тоа е најважно, живи и здрави сите. Не слави никој затоа што сум се расцепила или од кеиф оти сум шиена. Маж ми баш ова го рече, среќа што немаше компликации и се е во најдобар ред.

baby-star, LiquidLuna, fana and 3 others like this.
  10. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Не, туку ти кажуваш друго. Ако не славиме веднаш по пораѓањето во кафана, ние не сме радосни за нашето бебе. Кој тоа мене ќе ми каже, среќата како да ја искажувам, ти? Која си ти? Или било кој.
    Ете си се породила, маж ти славел, што мораш да проповедаш за другите што да прават.
    Па уште потсмевање, хахха, види колку сте глупи, не сакате во кафана мажите да ви слават. Хуморот еднаков на АД Бутел.

Anyshka and Lady D ❤️ like this.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Сто страни во круг се вртеме. Ете нашите мажи не се емпатични оти частеле за бебето, нејзиниот што нема да слави ќе е емпатичен ептен. Крај на приказната.

baby-star, LiquidLuna, fana and 3 others like this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Може и сам да се радува. Зашто другарите да му се побитни од мене?
    Фамилијарно дома скромна прослава ми е океј. Свињосување со другарите што не му се ништо во животот во кафана не ми е.

13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

A mazhite ako ragjaat namesto zhenite, vie nemashe shansi da slavite vo kafana pred toj da izleze od bolnica jer zhena 3 podolu od mazhot. A sosem normalno e zhena da ne prisustvuva na proslavata za ragjanje na sopstvenoto dete.

14. forumce

forumce Форумски идол

Ќе славев како што он славеше. Оти нема нешто повозвишено и поубаво од тоа дете да ти се роди

IRBBB, baby-star, Snowflake97 and 2 others like this.
  15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Па и вие кажавте дека нашите мажи не не почитуваат затоа што славеле.Тука една дискусија не поминала без навреди.Јас само едно не сфатив,ти не сакаш прослава,или маж ти не сака прослава?И дали ако он реши да прослави ќе бидеш убедена дека не те сака и почитува?

MilaSs12 and DarkStormm like this.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Забрането е тоа да ја прашаш.
    И јас ја прашав истото ама ми рече да не прашувам многу.

MilaSs12, DarkStormm and simona_baby like this.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Епа ако е забрането се извинувам.Мислам тука завршува дискусија.

forumce, flower30 and DarkStormm like this.
  18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Не. Не реков дека не се радуваш ако не славиш одма. Реков дека нема поента после подолго време затоа што не е иста еуфоријата. Никаде не употребив збор глупи.
    Ни еднаш не реков како ТИ треба да искажуваш среќа или другите. Реков според мене прослава е океј.
    Наведов примери за некои кои не прославиле и реков што мислам за тоа.

Веќе кажав за другарката која не дозволи ни прослава ни честитки на социјални мрежи. За да сите видат колку ја почитува мажот, еве не беше со неа во болница, ама дома чмаеше оти она така сакаше. И после на секоја караница он вака и велел: "Најмирно ми беше додека беше во болница на породување, се одморив, сеа секој ден нешто ми проповедаш и се расправаш".
    Ете колку ја испочитувал. И ред други што не славеле или славеле почит на друг начин се покажува. Емпатија е да се грижи за тебе и да те поддржи кога ќе биде во можност за истото.

flower30, MilaSs12 and Snowflake97 like this.
  19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Па роди па ќе видиш во смисла можеби, значи можеби нема вака да размислуваш и можеби ќе ти биде премило што негови и твои блиски слават за новиот член на фамилијата. А можеби и пак исто ќе размислуваш, не знаеме, па затоа.
    Мене пример солзи на очите ми идеа од среќа кога гледав слики и видеа што ми ги праќаше, сите среќни, весели. Не верувам дека ќе беа такви еден месец подоцна.
    Еве двете мои ќерки се родени наутро. Мм уште не однесена во соба отиде да слави. Здрави прави мајка бебе зошто не би славел. И двата пати го ослободија од работа кога разбраа. Сигурно не го ослободија за да гледа тв дома сам и да грицка нокти безпотребно кога се е ок. Со такви емоции и возбуда човек не би можел да работи ниту пак треба да се затвори дома и да ме жали. Нема за што. Мене не ми е потребна таква емпатија. Емпатија ми е потребна кога ќе дојдам дома, да ми направи ручек, да исчисти, да го држи бебето додека плачи со грчеви за јас да одморам...

20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Членката прашуваше глупости, затоа и не сакам да и одговорам.
    Јас не сакам да слави сам.
    Маж ми ако сака, нема да го спречам.
    Никаде не напишав дека се работи за непочит.
    Туку и мене ми е бебе, и мене ми е дете и јас имам повод за славење. Сакам и јас да бидам присутна. Не е затоа што сакам за инстаграм да се сликам, бидејќи немам, не е затоа што некое его негувам. Сакам и јас да си прославам. Тоа што на друг не му пречи, немам ништо против.
    Толку е едноставно.