Така сесре. Ние ќе се свињосуваме мажите нема ни да знаат, а не пак и они да пробаат до уста да доближат нешто вкусно. Мекица не смее да касне бре. Без мене он е ништо, и без мене не смее да јаде ! За друго дете ако имам може и вода да му забранам неколку дена, шо да не умре?
Pa bash deka e sprechena zhenata da prisustvuva, proslavata mozhe da se odlozhi za koga ke e sposobna i zhenata da peisustvuva.
A ja ne dobiv dete, pa ne mora da slavam, taka? Samo tatkoto dobi, pa samo on neka slavi. Kako vaka be razmisluvate Znachi mozhe mekici, ama proslavi cela kafana sobiranje- ne, otkako ke se oporavam togash kafana ke praime. PS komparativot se pishuva zaedno (ponebitna)
Уф добро е Мекици - мекици. Ќе апне нешто Тај човек Дома- дома, не мора у кафана. Важно не ќе да е гладен и колку толку еве му дозволуваш да прослави некако.
100 pati kazhav deka ne e za jadenjeto. Ako saka i biftek neka jade. Tuku e za toa ja (kako majka, nebitna) pa ne mora ja da proslavam i da ja pochuvstvuvam cela euforija okolu ragjanjeto na moeto dete.
Е да, ќерката не е престолонаследникот Леле бе јас мислев сум лоша жена, шо општо му викам за некои работи на мм. Ама он да не јаде и пие 5 дена и да грицка нокти од мака за новоРОДЕНОТО бебе, е не разбирам. Ама па добро може ја и со заостанати сфаќања сум, па не се важи моето.
Па кога раѓаш, ти најмногу ја чувствуваш еуфоријата. Никој не може да ја почувствува еуфоријата на раѓање бебе, како што може мајката. На местото на настанот си, тебе ти се случува, ти си прва што ќе го види, држи, допре...
Ние правевме прослава по повод раѓањето на нашето дете за брзо од коа ме пуштија . Ни малку не осетив еуфорија . Ни малку !!! Еуфоријата е денот кога ќе се породиш ! Е тогаш коа ги гледав преку камера како се веселат , срце ќе ми излеташе од радост . Јбг. Ние имаме привилегија први да си го допреме и мириснеме чедото , мажите имат привилегија први да се провеселат онака како им диригира душата
Истото сакав да го пишам. Поголема еуфорија од раѓање, здравје. Ама изгледа некои жени тоа како казна го доживуваат, а не благослов.
Ти ги читам коментарите и се чудам какви размислувања... Еве да ти кажам, јас сум една од тие што се бори за потопство, и го оди трливиот пат на ивф, знаеш како размислувам? Да, ми подари Господ, да си го родам здраво, живо, па ако сака мм три дена да не излезе од кафана. Не кебапи ако сака и печено прасе нека порача. Го одел тој трлив пат со мене па да му го скратам тоа задоволство. Нема шанси.
Јас сега одам да пишам во темата за неверство- да се прости или не: И Бијонсе му прости на Џеј Зи, не гледам зошто да не простуваме и ние
Така е, нека се одложи. Само, чисто да знаеш, по месец-два нема да биде тоа прослава туку обичен ручек да речиме. И се да си одложите за кога вас ви одговара. И Нова година и Божиќ и Велигден ако треба.
Pa da, da se odlozhi slavenjeto. Mene ne mi e normalno jas porodena sega, a mazhot mi na odmor da ide so drugari. Mozhe da se odlozhi odmorot, ili i na odmor ne mora majkata da ide?