Жената штотуку породена, мажот во кафана

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 13 мај 2014.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.550
    Во право, ами не :D Ние може така малку нападни сме и предомислуваме луѓе, ама во суштина добра душа имаме :wasntme:

На simona_baby, CameliaMiller, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.777
    Абе некои членки поназад малку ми делуваат како емотивно незрели, сеуште недораснати. Не дека се болно љубоморни, туку уште зелени.
    Па јас да родам, а мм да не отиде да слави, па извинете ми на израз, ама ќе го набодам на рогови :D Има ли од тоа нешто повредно што треба да се слави?

На christinnn, TheTruth*, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Нашево не чинело, ајде добро. Еве не чини.
    Ама твоево однесување ако чини и е зрело размислување, не знам ни што понатаму да кажам.
    Значи да сумираме на крај. Не е во ред заедно со мажот да си прославиш културно, ама е во ред да се испијанчиш сама, да не знаеш кај си и да не знаеш за стоп. Значи ако не се направиш ѓон пијана, ти не си среќна, ти не се радуваш што си се породила.
    После се смеете на членката што не сакаше пијанчење од страна на мажот во кафана.
    Сега па нешто друго се пишува.
    Барем усогласете си ги ставовите.
    Е ова е за крстење.

На Anyshka, cresa-jagoda, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Оти па да не?
    Еден живот имаме и сите сакаме да го поминеме најдобро што можеме.

Само што моето 'најдобро' и твоето 'најдобро', се некогаш различни.

Јас сакам да ме тинтра.
    Убо ми е.
    Уште поубо е, оти е чоек шо обожава да ги тинтра тие шо ептен му значат.

За секое грнче, има капаче.

На cresa-jagoda и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Да ти дај Госпо, да се облизниш! :*:

Ама твоето искуство, не е сечие.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мене ми се спиеше.

... и на маж ми му се спиеше... :D

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Никогаш не сум била на прослава за раѓање бебе.

8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.918
    Ако не преживее имал слаба волја. Ако преживее вечно ќе мислам дека скришно каснал нешто или се напил вода..

На kristina.k и fana им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.259
    Допаѓања:
    118.947
    Па никој не си викнала за твоето....

На christinnn, Emy867, baby-star и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.316
    Допаѓања:
    189.967
    Ај не претерувај и ти безвезе. Не е тоа на ти го дај ми го, не ја викам Фана на прослава за бебе, оти таа не ме викна. Ко ќе се роди бебе викаш блиски луѓе, имале деца, немале, славеле, не славеле.Сум била и на прослава со 30 души и на прослава со 5 души.Е ,,проблем,, е што не се раѓаат деца на блиски секој ден, ама па и затоа се слави, нели.
    Чек сега да ја натерам другарка ми да роди трето баш ми се слави нешто:D Без нејзе ќе славиме, јас главна:emo:

На CameliaMiller, DarkStormm и fana им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.855
    Допаѓања:
    41.150
    Зошто? :o

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.981
    Не те викнале или не сакаш да одиш?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Жено божја ти не знаеш што значи сарказам дефинитивно ама ајде простено нека ти е:D Јас ако сум мажена само со мажот имам право да излегувам? Сама не смеам да излезам? Па и да се напијам? :^) Тебе ако ти забрануваат и те ограничуваат тоа е друга работа бе срцка, има некои што се во брак и сеуште си излегуваат со другарки, што е нормално, можеби не толку често но сепак е во ред.

Јас сакам излегувања исто и тој, и заедно си излегуваме и си пивнуваме, па некогаш и во диско ќе завршиме. :wasntme: И за 15 години од сега здравје пак ќе е вака.

Не гледам ништо незрело во ова. Според тебе зрело е само ако седиш во 4 ѕидови и излегуваш само на "културни" места? :rofl::rofl::rofl: Ма ајде бре, тој ми е животен партнер а не некој вчера сретнат од улица, во кафана ќебаби, кромид и пиво до безсвест:D:D (и со него и без него - со другарки).

Бракот не го гледам како да треба да си врзан и затворен дома, можеби поради обврските нема толку често излегување но сепак е возможно. А на вас што ви е чудно ова, преиспитајте се зошто? Можеби имате забрана.

На Waverly Raven, SuperGirl24, Bratot и 4 други им се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.918
    Жената е бремена. Хормоните и се хаос. Сфаќа се она убаво, ама не сака да отстапи од своето. Иако се согласувам со тебе, не ја задевај. Сфаќа како личен напад кога ќе ѝ речеш: "Може ти имаш забрана".

Премногу тенчиме.

На LiquidLuna, fana и -црноока- им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Богами ја на мојов ке му дадам да читне да види колку сум злато :D

На LiquidLuna, NarCis@ и DarkStormm им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.743
    Јас кога бев на частење за родено бебе, и мајката и таткото во странство живеат, така да прц мажот во кафана, баба и дедо частат. :P Освен тогоаш, никогаш не сум била.

Мислам дека и ова ми останало во глава затоа што мајката (таа во странство) имаше многу лошо искуство со царски рез, не компликации, едноставно преболно и премачно и беше и и требаше помош секоја секунда. И пошто се сами таму секако заедно дека беа.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.316
    Допаѓања:
    189.967
    Немој да ширите дезинформации, и во странство има кафани. Е без турбофолк додуша, ама па мене ми одговара;) А тек какво пиво има, мммм:mm::D Е после за свиносување не знам, ама мочаме од радост:tmi::rofl:

На Guns N` Roses, TheTruth*, Waverly Raven и 5 други им се допаѓа ова.
  18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.918
    Ама во странство ги има сите услови. Јебига пишав за мои пријатели од Канада, подобро од хотел било. Кај нас нема опција маж да гледа и присуствува на породување и престој во болница. А знаеш и зошто нели, премногу има пишувано во породилни приказни и останатите теми за третманот во болници и однесувањето кон родилките од страна на медицинскиот персонал.
    Да можеше еве маж ми да е со мене додека се пораѓав и уште ден два со мене, ќе сакав можеби тогаш да дојде. Потоа ќе го пуштев да се свињоса и опие негде како што е ред.
    А сега со овој памет и моето искуство во болница ?Ее, па не би сакала да е со мене, бебе не видов, лежев во крвави чаршави, за станување од кревет се влечев, трпев болки оти не давале лек за болка по моја желба. И многу други нешта кои ќе ги изоставам. Ќе речеш да бил таму ќе ми помогнел, не не е доктор или медицинско лице па да ми ја смени канилата изместена, не може он да ми го земе бебето од кај педијатрите и да го донесе ни па да ми дава лекови за болка.
    Бев благодарна што ме извади од болница 2 дена порано. Можеше да ме остави таму и он да се свињосува додека јас лежам. Тоа што славеше една вечер не го гледам како непочит и негрижа. Баш тогаш немаше како да ми помогне и олесни.

На Biljarkata и fana им се допаѓа ова.
  19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Јаз'к, ти у крвави чаршави а он у кафана. Како му дозволи ма? Што не го замота и него у крв па да види :D|(

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    И јас сум била на славење за дете на кое родителите им живеат во странство.
    Бабата и детото организираа и беа повикани другари и другарки на мајката и таткото и нивните роднини. Мајката и таткото отсутни. Е сеа тука разбрав дека може родителите се навредиле што сме присуствувале ние небитни, а тие не. По нивна логика мајката и таткото се треселе таму како бе за МОЕ дете тие да слават, па плус и другарите ги викнале.

По неколку месеци дојдоа тука и можеа тогаш да слават според некои тука. Ама веројатно размислувале како мене и тие дека за дете се слави тогаш, а не кога ќе направи 5 месеци.

На TheTruth*, Biljarkata, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.