Па ете, јас на мојот му се јавував во кафана кога имав потреба од него, шознам. Доаѓаше ако го викнев и ми беше потребен. Ако немаш доверба во партнерот дека ќе дојде ако имаш потреба од него, кафана или дома или не знам каде, сеедно е. Нема да дојде. А тие сељо комплекси се веќе друг муабет
Ова се најосновни работи што маж треба да ги прави додека жената е бремена. Ти ако се осеќаш дека он ја има потешката работа е непочит кон себе, а уште понепочит ако мислиш дека на мажот му должиш што те чувал. Тоа се вика љубов. Наместо да заклучиме дека секој ќе си прави што сака, морате да безпотребно плукнете по феминизам, да го начукате на сите жени дека секогаш нешто премногу бараме и сме себични и плус да го омаловажите чинот на носење бебе за кое прво треба цел живот месечно да крвариш, па после да збориме за тие 9 месеци и понатака. Пу.
Па овде конкретно од насловот и од самиот вовед на темата мислам дека се алудира точно на тоа што го пишав. Не сфаќам дека темава е за бабата направила мекици и однесла на свекрвата, јаделе сите и така прославиле. Ама не ја читав цела тема, така да не знам.
Аа да бе, бебето од небо падна или штркот го носеше ваљда не знам како беше. Одлична врска имам, фала што ме мислиш. Нит љубомора нит непочит. И тој ги има истите ставови, фала богу. Ако се моите екстремни, и неговите се и си се погаѓаме
На крајот испадна мекиците не се за мајката, не се за бебето, за мажот се затоа што трчал по жената 9 месеци.
Се гледа дека имаш одлична врска чим немаш доверба во него и мислеш дека нема да ти се јаве оти е со другарите и не смее од нив. Јбг не се сите такви, затоа пази со кој деца ќе праеш
Не е тоа тинтрење. Бременоста за жената е еден цел нов свет, телото се менува, психата се менува, тогаш ти треба внимание и поддршка од партнерот. Тоа е основна емпатија, комон сенс, не знам ни како да го наречам. Не е никакво тинтрење.
Па нема ни да слави у кафана ако јас не сум до него. Буквално го познавам у секаква ситуација како би се однесувал. И тоа не значи оти помалку ќе се радува. Баш тоа што зборев, ќе дреме на телефон да чека повик или слика и ќе шета низ дневна нетрпелив да ме види. И све ова од возбуда, замисли. А за нејавувањето не зборев за мојот. Се знае за чив(и). Ама не е тоа темата.
Мекиците се за бебето, ни за мајката, ни за таткото. Строго се за раѓање на нов член на семејството, или посвојување, не само раѓање. И за посвојување се прават мекици
Ок ние сме сељо и сакаме у болница мекици да гнетеме. Може у шаторот док ме чека да запржи некоја. За мене. Сакам мекици. Сега ми се јадат мекици.
Ниту реков дека мажот ја има потешката работа ниту па плукам по феминизам. Напротив. Ова што владее во темава е се само не феминизам. Ова е угнетување на маж. Бранење да не слави да не иде по кафани. Да му забранам и да се лутам што сака да слави не е феминизам извинете вака туку љубомора. И доста со тоа дека сте жртви ако сте легнале на бокс да раѓате. Сами си носите одлуки да станете родители. Со сила никој не ве тера и знаете и свесни сте дека не е лесно . Тешко е да родам. Сигурно боли. Ама тоа не ми дава право да малтретирам други ,да прчам пичка и да се праам дека сум царица
Мекиците или прославата се за раѓањето на бебето. Мајката и таткото слават родендени на денот ко се родиле.
Ти Девојко немаш друга работа ,идеш од тема у тема ,мислам дека водиш белешки која членка каде што коментира и после тоа се нафрлаш. Ете видиш,ја тебе нит те знам нит те памтам кај што коментираш. Знам само дека пред некој ден отвори една друга тема каде исто вака ти се смееја. Е тоа е. А замисли нит си мажена нит па деца имаш