Се обезвреднуваш сама себе си. Нема ништо лошо некој да те третира како царица, кралица, итн. И треба.
Де бе, што се разгневи? Може за друга членка зборев Тепачи на деца многу добро памтам, и да неќам. Ај иди гали го маженцето
Па незнам маж ти каков е , ама мојот не трча само овие 9 месеци ,туку трча дење ноќе за мене и фамилијата. Работи по три смени ,не е спиен ниту јаден ко човек . Се грижи за нас ,и на крај ја ке му наредам да не иде да слави за бебето оти ја сум на бокс. Немој бе
Nisto posebno. Odese na rabota i sedese doma. Doagjase na poseti 2-3 pati denot. I se slusavme. Sakase da mu kazuvam se sto se slucuva. Prdnalo, smrdnalo...
А ти што правиш овие 9 месеци? Од денес во труднички муабети, па натака, немој веќе да се жалиш за ништо. Затоа што тебе ти е лесно, на него му е најтешко. Немаш апсолутно никакво право.
Заклучоци од темава - Мајката е инкубатор, само да го роди и да го чува. - Сама сакала секс и да раѓа, нека се помири со тоа дека од болница дома само треба, на муж е обврската да јаде и пие. - Муж не смее да купи улошка, срамота е, а па да и донесе на жената таблета е веќе врв на размазеност. За тампони не зборуваме, тие се табу. - Маж е угнетуван зошто трчал??? по трудна жена, и замисли она сака да слави заедно со него кога ќе излезе од болница. Кучка феминистичка! -Фемина, 2022
А што има да се трча кога жена е трудна не сфаќам? Во споредба со кога не е трудна. До продавница оди? Ако ти е толку жал зошто не работиш и ти па да не мора он 3 смени да работи?
Tie so vie gi vikate 'mekici' vo Skopjevo, moite gi vikaa 'pitulici' I imase dve vrsti 'pitulici' Edni ko mekicive. I edni ko palacinki, ama potestesti. Baba gi praese na pitularnik i gi redese so sirenje i/ili makalo. Bese po poteklo od selata megju Prilep i Bitola.
Епа ај сега дека твојот славеше, сите нека слават. Шо не ќе напишите само за да не се осети кралот навреден ако не прослави. Мене па ми личи ко да ви е криво шо славел и сега не нас, туку сами се убедвате дека е пренајубо.
Работиме и двајцата. Јас не сум размазена трудница. 10 дена боледување немам земено,фала богу дај боже да не ни треба. Го работам секој божји ден. Исто и маж ми. Работи на две работи. Не оди до продавница туку ринта ко коњ за да спечали за фамилијата.
Аа па тогаш не се лутете ако како трудни не ве пуштаат преку ред или не ви отстапуваат место. Сами сте избрале да сте трудни јбг. Башка и мажето може да ви завршува обврски и да ве вози.