Добро, ако работите и двајцата, а ти плус минуваш низ процес што не е едноставен и секојдневен, и што прави плус од тебе он за толку халоспевања да добива како е угнетуван ако пропушти една кафана?
Ovaj gnevot sto go cuvstvuvate kon privilegiite na maskiot pol vo Mkd, e 'novokomponiran'. Napredok e da se stane svesen za problemite. Ama imajte na um, deka e relativno svez koncept. Otpor ke ima.
Ама зашто да му бранам да слави у кафана? Исти сме и двајцата. На исто ниво ,никој не е ни погоре ни подолу. Тоа што раѓам не ме прави царица. Ако е така тогаш и него правењето дете го прави цар зашто нели тој не раѓа ама па има сперма
Se soglasuvam so tebe. Avtenticen e stavot za pomladite od mene. Retko se srekjava kaj tie od moja generacija. Kerka mi pak (16), baagji vo ekstrem go imaat odneseno. Jasno im e sega, ona sto mene mi se razjasnuvase na 30+
Мене ми стана многу смешно зашто некои од вас звучите како испод ниво да ви е дури и да присуствувате на ваква заостаната сељачка традиционална прослава бидејќи нели, најсоодветна прослава е со шампањ додека таткото на клавир свири нумера од Бетовен и сите молчат седнати на трпезариска маса со гас маска за да не се заразат, а од друга страна па некои не можете да сфатите дека тоа што мажот трча девет месеци околу жената е сосема нормална работа и не треба посебен аплауз за тоа ниту пак треба да се направи прослава по секоја цена против своја волја само за да комшиите не речат дека сте себични. Така да ептен идете во екстреми, не ви здосади малку?
Никој никаде освен тебе не рече царица дека те прави да родиш. Како и да е, ништо нормално нема во твоето сведување на бременоста и раѓањето на чмаење 9 месеци, седнување на бокс и туркање дете од себе. Премногу просто сфаќање на еден комплексен психофизички процес, за кој да, секој свесно се нафаќа. А притоа освен што го омаловажуваш сопственото искуство, го издигаш тоа на маж ти кое не е ништо посебно, едно нормално однесување на фамилијарен маж, т.е. тоа што се очекува. Ништо нормално нема во ставот твој, ама неќеш да сфатиш.
Зошто членки кои јавно пишуваат дека не сакаат да раѓаат деца се замараат со туѓи прослави за раѓање на нов живот? Јадни мажи со вакви жени.
Mene ne mi e 'ispod nivo' Sporediv i prethodno so muzika i tinejdzeri. Isto ko jas da slusam elektronska, a ti dzez. Odnosno> Mnogu mi e gajle so slusas
Кога и да сум ранлива, би преферирала мажот да е до мене отколку да слави. Нека се адаптираме, закрепнам, па заедно по кафани ќе одиме. Оти на старост и болест јас ќе останам да го гледам и тој мене.
Ete to! Tamu odime site... Na kraj najbezvezalnite raboti ke gi pamtis. Ne sto bilo, tuku kako si se cuvstvuval... kolku si zadovolen...dali si pomiren...
Jas iskreno veruvam deka ne e radi komshiite. Pre bi rekla deka e radi samovilite, ili shto bea tie vo Trnorushka? Kajshto site gi viknale, osven taa ednata i taa ednata op-trop Trnorushka boc. Ima neshto i vo toa How do you like this perspective, hm?
Не рече никој. Ама индиректно после сите одредени мислења на темава , да, се понашаат ко царици да се. Не сфаќам јас ништо просто. Не раѓаме само ние сега ,па го направивме раѓањето за доделување ордени и клањање. Раѓале жените од секогаш. Не е лесно нормално, болно и тешко е ,ама јебига тоа е жртвата моја. А си има жртва и маж ми. Нејсе,се забега од темава. Ке го пуштам мојот златен слободно да се опива у кафана и да јаде мекици додека јас се мачам на бокс. Е тоа е Нека слави слободно ,зашто јас не можам .
E ne e> " jebi ga"! Najvaznata uloga na svetot e da bides majka. Najodgovornata! Od tebe zavisi kakva licnost ke odgledas. Oti toa e roditelstvoto> odgleduvanje idni vozrasni individui, koi ke treba da ziveat vo realnosta koja ja sozdavame.