Форумџика на годината

Жената штотуку породена, мажот во кафана

Discussion in 'Брак' started by RainBow, May 13, 2014.

1. forumce

forumce Форумски идол

Најсериозно ти кажувам. Имаш проблем со луѓето околу тебе. Батали ги. Не те почитуваат, не им се допаѓаш и тоа е тоа. Помири се со тоа. И тебе не ти се допаѓаат сите. Не си го уништувај животот и среќните мигови со такви луѓе.

2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Зборот ми беше у текот на трудноќата да е најдобар сопруг, дома со бебето да е најдобар татко, ама тоа пак не исклучува дека при славењето може да биде неодговорен и да ја одјебе жена му за неколку саати.

cresa-jagoda and Lady D ❤️ like this.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Држи вода.
    Ама :!: може да е и тежок на будење, па женава ѕвони, он неодговорно заспал...

Мамичка and DarkStormm like this.
  4. nadelinka

nadelinka Истакнат член

не е исто ти да се поздравиш, гушнеш и бациш со 20-30 -50 луѓе во една вечер, и маж ти да го направи тоа вечерва а утре или задутре да те земе од болница и донесе дома. Нема тука двојни аршини, туку чиста логика.

Ова со злобава не ми е јасно, каде виде нешто такво во мојот коментар?

5. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Да бе, микроорганизмите утредента се луфтираат:) Разликата е дали директно или индиректно ќе се разболиш.
    Си слушнала ли за период на инкубација?
    Не е логика тука во прашање, туку чиста медицина.

6. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Па Вие се си знаете! Нема потреба од споделување мислења!

Алоооо, кој како сака нека си прави!!! Јас само го кажав моето искуство и зошто сум направила така. Ако на некој му е дојдено до конфликт може слободно да се упати на друга станица, јас нити сум расположена нити имам време.

7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Mazhot mozhe da prenese virus, bez ogled na toa sho toj se videl vchera so 50 lugje. Toj mozhe se zarazil, pa koga ke ide kaj zhena mu, ke i prenese. Postoi period na inkubacija (zarazen si, go imash virusot vo tebe ama ushte ne si razvila simpromi).
    Taka sho, da dvojni arshini se vo prashanje.

8. Alexandrite

Јас немам проблем со твоите желби за прослави, имам проблем со твоите лажни факти. Бидејќи ако се водиме по твојата ,,логика" немаше да има пандемија, туку епидемија на ковид.

9. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Најмалку беше поенатата кој кога и како може да зарази. Корнова не направи експерти милом или силом.

Јас воопшто не бев заинтересирана да бидам присутна на настанот. Но сакав да се обележи/ прослави раѓањето со моите најблиски и истото се направи. И никој ниту се зарази од нешто, ниту се пренесе....

DarkStormm likes this.
  10. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Whatever...

DarkStormm likes this.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Jas voopshto ne se pravam ekspert. Tuku sum samo informirana kako da se zashtitam od koronava. Bez potreba jas sedam doma i ne izleguvam ako nekoj od doma e vo kontakt so 100 lugje i ne nosi maska.
    Vo toj sluchaj bez rezulatat mi e pazanjeto mene i izoliranjeto.

WildMk, cresa-jagoda and Alexandrite like this.
  12. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Не е темата коронавирус. Темата е прослава. Пред короната имаше свински грип, птичји грип и што знам што друго. Варичела постојано има некое детенце,опасна е за бебиња. И ние се плашевме, баш тогаш се породив, во најстрашното, па што требаше ? Да не прославиме ?
    Која ќе беше логиката да се избегне прослава ради корона, а секојдневно со истите луѓе да се среќава на работа и општо насекаде ?
    Отказ си дадовте од работа ? Прашувам затоа што маж ми работи во голема фирма со стотици колеги, јас бремена одев по болници и ординации во чекални беше преполно.

Јасно е дека сите си го пазиме здравјето ама животот не може да застане. Контакти со луѓе се неизбежни. За месец дена и крштевка направивме, или тогаш оправдано беше ? Или ако чекавме малото да наполни 6-7 месеци за крштевка магично ќе ја снемаше короната?

baby-star, viniMini and Misskirova like this.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Ne, nema potreba od otkaz od rabota i sl, zatoa sho da, tamu si vo kontakt ama mora da nosish maska, a ima razlika so i bez maska.
    Vo kafana sigurno nema da si so maska.

14. Alexandrite

Не би рекла дека ова е за фалење. Во ек на пандемија да правиш прослава и да немаш обзир према другите дали ќе се разболат, не знам колку е во ред. Јас на ниту една не отидов, т.е маж ми отиде на една, иако јас не сакав и инсистирав да не оди, пола гости се испозаразија, меѓу кои и јас преку него. Логиката на членката од горе, дека не се пренесувало така. Он заврши со антибиотици и рентгени, јас месец дена не можев да се оправам. Реченицата ,,ти реков" после џабе беше употребена.
    Сакам да кажам, не е во ред да размислуваш така и си имала среќа ако никој од никого не се разболел. Но, да се случеше нешто такво, не знам дали со гордост ќе го напишеше ова.

Anyshka, andromedae, WildMk and 7 others like this.
  15. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Не го пишав со никаква гордост. Си кажав за себе како беше.

16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Тоа се одредени ликови и од такви да бегаш.
    Раѓање дете е лична одлука, и да, и мене ми се мешаат и дрндаат "место мачки, дете чувај". До "ма фрли мачките таму". Тоа е одраз на нечија некултура и нема врска со мене или тебе или Петкана.

Со такви не се дружи, просто е.

Како што со такви не се дружам. Од сите околу мене само јас и уште една другарка немаме дете. Па никако не сме биле навредени од другиве, напротив. Немаш потреба да се дружиш со некој кој го омаловажува твојот пат.

17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Исто. И кучето славеше, и двајцава мачори слават. Јас само барам повод за прослава, а раѓање дете е меѓу не знам, најдобрите поводи за славење :D

Cosmi and DarkStormm like this.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Мене ми текна лани на случка на форумов.

Нит се знам, нит се познавам, ама ме префти еуфорија од @CameliaMiller кога се израдува најискрено кога @Emy867 соопшти дека е трудна. Па и вика ФАНО ДРЖИ МЕЕЕЕ. Толку ме пукна еуфорија тој ден, толку убаво се осетив, шо мислам дека да се знаевме лично со Каме дека ќе искочевме да славиме, за две црти, а камоли за раѓање.

Така што, скроз ве разбирам вас што ве пукнале емоции и не сте додржале за славење. Некогаш колку и да (не) ги планираш работите, се случуваат.

19. An-na

An-na Форумски идол

Вие што се плашите од вируси, ги пуштате ли мажите на работа? Или вируси строго од прослави се закачуваат?

20. *katja*

*katja* Истакнат член

Прашањето ти нема врска со дискусијата. Таа појде од тоа дека жената мора да се изолира првите неколку недели или 2 беа, зошто е поподложна на инфекции. Ама логиката нели не може да штима ако мажот не се изолира и се среќава со мн. луѓе, посебно во кафана, каде во никој случај не се носи маска.

@nadelinka коментарот со злобата не беше за твојот коментар конкретно туку општо, мислам дека се подразбира. Другото ти го објасниле веќе.