Жената штотуку породена, мажот во кафана

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 13 мај 2014.

1. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    па каде треба да оди?!.. мора да се прослави тоа!

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Па нека го прослави со сопругата и детето кое штотуку им се родило.
    Нека биде покрај нејзе цела ноќ.
    Зошто прославите ги дефинираме на таков начин?
    И тој како и мајката чекаат на тој момент цел живот.
    Секој ден може да се биде со пријатели во кафана,на прослава,но прв ден од раѓање на сопствено дете е само еден.

3. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    [Q
    А како ќе биде покрај нејзе цела ноќ? Инаку жените во болница се пораѓаат и таму преспиваат минимум 3 дена, не знам како вие си го замислувате тоа. Освен ако не изнајмите апартман во приватна болница не знам како е изводливо ова што го кажуваш...

На joy1 и luci22 им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Во болницата за која јас зборувам е возможно и дозволено а не е приватна.
    Сите три ноќи дозволуваат по еден член од ффамилијата да остане и да ти се најде ако ти притреба.(Најверојатно за да можат на раат да си спијат сестрите).
    Секако ова има и позитивна и негативна страна.Мојот сопруг мене ќе ми се најде но на женичката до мене ќе и влева нелагнодност.
    За во Скопје сум известена дека не е дозволено.

Ако не биде до мене,мора првата ноќ да се помине во кафана?
    Уште што се вика,пилето не е испилено,првичните болки не се поминале едниот додека замира од болка мене душата нема да ми даде да се веселам.Пред нас ќе се еден куп денови за прослава за нашето новороденче.

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ова особено не е можно кога жената не е сама во соба - а најчесто не е. Дополнително, жената има толку причини за радост и привикнување на новите услови, плус е и уморна, што не верувам дека и е проблем (барем мене не би ми бил, како и на сите блиски пријателки кои се со деца) ако мажот отиде со друштво и роднини да прослави некаде.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babylove90

babylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    43
    Breeee ljubomorni zeni na sopstvenite mazi..."jas vo bolki a toj ke se pijanci" cccccc...kako ne vi e sram i aram na sopstveniot maz zadovolstvoto i srekjata da mu gi upropastuvate....pa vie ne ni sakate vasite mazi da se srekjni be...sto e pogresno vo toa mazot da se opijani koga mu se rodilo dete?pogresno e da e pijan sekoj den ama 1 vecer?pa jadni tie vasi mazi ako vaka im branite,za greota lugjeto...maz mi bese kjup pijan 3 dena dodeka bev jas vo bolnica i mene mi bese duri i milo,toa znaci deka se raduva,deka mu e stalo...sekako od togas pa navaka toj ne pie i fala bogu postojano mi pomaga ama seto toa se dolzi na toa sto nikogas nisto ne sum mu branela

На luci22, SelinaKyle и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Готово сфативме,радоста се покажува преку пијанството.Колку по пијан толку по радосен.:music:

На kikkki, Nausicaa, luci22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Па не значи дека ако слави во кафана секако ќе се опијани и нема да знае за себе. Јас тоа го гледам како начин да се прослави со пријателите (и негови и мои!) раѓањето на новиот член во фамилијата.

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Репликата беше за последното мислење.
    Ако не прослави на денот на порогајот тоа не значи дека во следните денови ако прослави дека не е радосен за детенцето.Нека слави шест дена и шест ноќи ако сака откако му се стабилизира жената.
    Сите знаеме какви се случаеви има,поготово ептен убаво увидов за сите овие пеесетина дена во болница.
    Но сепак секој со своите размислувања и својот начин на живеење.
    Прв пат слушам дека треба да се засрамам од својата потреба на мажот покрај себе на таков убав ден за двајцата.Додуша за жал не сум се породила до сега,но знам доста мажи на пријателки кои и покрај тоа што не биле на славење токму на таа ноќ а не се воопшто јадни.Едноставно имаат целосна подршка еден кон друг.

10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Генерално и не можам да кажам дали славењето би било вечерта или следниот ден :) Не за друго, самото славење многу зависи од времето кога ќе се породам - ако е попладне или вечер, и да сака тешко ќе може да организира, секако ќе треба да се види со мене, со моите и неговите прво. Генерализации не вредат, а обвинувања дека некој треба да се засрами уште помалку, во било кој правец, бидејќи ситуациите и моментите се многу различни.

11. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Lele be :) Mazot da sedi cela nok so tebe? Kaj go ima toa jas prv pat slusam.
    Jas vo bolki toj ke mi setal, ke mi se pijancel.... Pa jas imav 14 sivovi dolu..... cekajte da presmetam mmmm 14 meseci more duplo 28 more 28 godini zasluzuva kopileto mhm 28 godini domasen pritvor za mm oti jas se porodiv a na dojde da mi duva, da mi ja ladi.
    Sala na strana - mm slavese so prijateli ne gledam nisto loso vo toa, toj bese tuka celo vreme i pred da se porodam I posle toa za se sto mi trebase nikogas ne me ostavi sama :)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    Белки да останам трудна и да си имаме здраво и право детенце, ако биде се во ред може да слави каде сака и колку сака воопшто не би ми било проблем.Мислам дека порано подруго размислував на темава ама во перидов кога неможам да останам бремена сфаќам дека друго ништо не е битно. И крај на крај ако ја имам болки од пораѓајот нема и тој и нема потреба да седи сам дома оти јас сум имала болки, во такви моменти кога си најсреќен треба некој да е покрај тебе. Мајката си го има бебето.Таткото нека ги има другарите...

На bittersweet, SuperGirl24, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    I jas se soglasuvam so tebe,ako treba nekoj da organizira proslava da gi pocesto najbliskite,normalno ke e maz mi,nema sigurno komsijata.Neka e se vo red zo bebeto,i daj boze da ima sto poveke povodi za slavenje,drugo ne e voopsto bitno...

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.526
    Допаѓања:
    139.442
    Комшиката се породи, маж и донесе луѓе дома, сите пушат ко турци. Не можам да спијам од што смрди. Он се весели, а денеска му иде бебе дома 3 дневно, кое ке ги помине првите денови ви смредеа од цигари. :( Може не сум на темата, ама он слави, детето му страда.

На senjorita-v, Nausicaa, Waka-waka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    ја да имам болки а тој да е со другарите??? извини ама воопшто не се согласувам со ова .детето е и негово ...ја ке трпам болки а он у кафана со другарите па толку и жив ке остане. да сум се породила и се да било океј да у реду е ке чека дома гости мекици едно друго и прославата ке си заврши ке среди се дома и ке дојде по мене у болница.а нормално пред да слави дека ке дојде у болница да ме види мене и бебето.иначе црно му се пишува ...лоша сум за вакви работи.мора да сум му на прво место а и поготово во вакви моменти:D

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.113
    А пошто он ке биде до вас болките ке исчезнат .Земите епидурал др ништо против болки не ви помага во тој момент.Шо да се прави што природата одредила жената да рагја а не мажот.А боли и заб кога вадиш па ај сите околу нас да кукаат.И славењето е после порагјај сигурно а не додека сте на бокс,а после тоа и болките ги снемува :)

На senjorita-v, darcy, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Леле трагични муабети, еден чин како раѓање на дете да биде проследен со толку вулгарно наметливи ставови што одат во крајност. Вие како го доживувавте тоа, како да умирате во хорор филм од болки, а во соседната соба “умираат од смеа“ и пиење. Патетики.
    Што ако ми пукнат конциве еве, освен ако не е доктор незнам како би ми помогнал? За раче да ме држи додека ме шијат или што?
    Ако не па да го флакирам маж ми со мене како привезок.

Секој сопруг е должен да ги пречека сопствените родители, родителите на жена си, блиски пријатели и да прослави со нив. За тие три дена ќе се прослави, ќе се исчисти па и изветрее од цигари. Толку беспотребно цепидлачење за минорни ствари и ограничувања може само да го сервираат комшии по форуми.

На butterfly4, sanjaeva, SuperGirl24 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дај боже поскоро да ми оствари желбата да станам мама, ама немам ништо против сопругот да го прослави овој чин со најблиските од негова и моја страна. Мене чудно би ми било да не сака да прослави - не да се пие без осет, ама да не сака да ги почасти блиските и да се провесели!
    Па ако жената е во болница, мажот што ќе прави ако остане со неа?! Тие што треба да и помогнат во тие моменти се со неа, доктори, сестри, педијатри.. Малку е себично да сметате дека местото на мажот му е покрај болничкиот кревет. На добар дел кој се пораѓаат на ГАК не им е ни дозволено да влезат, значи мажот ќе седи дома така простум и ќе си размислува и сочувствува со жената, колку неа тешко и е сега. А бе ајде!

На darcy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Арно викаат дека турскиве серии се штетни :)
    Знаете ли кога е човек нај немоќен? ... кога не може да помогне, особено на оној што го сака!
    Колку сте само себични. Госпожа мама родила и сега сите пиперевка ќе играат околу нејзе.
    И не само во кафана да не смее да оди, туку и не смее да јаде, пие, гледа ТВ ... зошто Вие и тоа нема да може да го правите.
    Пред да се породам мајка ми ми рече - нема страв, нема болка, секое живо суштество на планетава Земја е од мајка родено. СДК не плескајте му на сопругот - јас родив, мене ме боли, јас, јас ... Оставете го да ужива во тој прекрасен момент кога станал татко.

А во болница што има едно чудо згодни сестри? :lol:

На butterfly4, SuperGirl24, joelle и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    јас на мојот пост мислев ако родилката има болки и не е во ред тогаш не чини господичниот да слави и уво да не му чуе.а ако со родилката е се во ред ондак нормално е да слави :)