Жената штотуку породена, мажот во кафана

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 13 мај 2014.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    хххммм...добра идеа ми дадовте да му предложам на мм да слави в кафана.И дома ке направат софра и тоа е со пари ако гледаме финансиски ама в кафана е чиста работа.А инаку многу понеубаво би ми паднало ако не прославува тоа е како да нема причина за славење а поубава амин.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Сметам дека секој маж и новопечен татко би требало да си го одбележи и прослави најсреќниот и највеселиот ден од својот живот онака како што тој милува.

Раѓањето на бебето е всушност плодот на нашата взаемна љубов и емоција, ако ова не е причина за славење и искажување на сопствените лавини од емоции тогаш што би било најреалното и најчистото чуство во нашите животи?!

На senjorita-v, CameliaMiller, iloveyou29 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    негледам ништо лошо да се прослави во кафана, па нели му се родило дете,татко станал поубаво од тоа нема:nod:

На CameliaMiller, referentka, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Јас два дена не можев да се отрезнам кога се роди син ми, но сето тоа беше одкако го поминавме пораѓањето и вечерта до сабајлето, продолжив со музика до дома и дома пак до сабајлето

На senjorita-v, jasbi, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Немора од се да се прави драма. Сакаме се да ставиме на кантар, кој повеќе се мачел за бебето да дојде на свет, ова она. Еднаквоста ни удрила во глава.
    Верувам дека да можел таткото да раѓа или некако да ни ја олесни болката, радо би го направиле тоа. Барем повеќето.
    Се знае кој за што е предодреден.
    Така да, не гледам ништо лошо во тоа таткото да прослави во кафана. И јас да би била способна да стојам на нозе после пораѓај би сакала да прославам нели? Сепак нов член пристигнува во семејството.
    Единствено мислам дека е недолично да се начука до таа мера утре дента да незнае за себе. Сепак има и обврски кои мора таткото да ги заврши, мајката и да сака неможе. Факт.
    :)

На CameliaMiller, Mariangel, LUCERKA и 5 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Koga pisuvav moj stav na temava kako da znaev sto ke me snajde.
    Bev protiv i seuste sum,vo tie 24 casa da ne biude slavenjeto.Prvo da se osvesti zenata kako sto treba,neka stane od krevetot posle kaj saka i kolku saka neka se slavi.
    TarzanO slavese so se vika duri posle edna nedela.Jas nemozev bez covek od sto imav napadi i grcevi posle carskiot rez.No doktorot ne me veruvase,duri na vizita ne pominuvase.Dobro sto dozvolija so mene da ima postojano covek,za da ako me fatat grcevite na sred pokusuvaje da go zadojam,da ima koj da go fati deteto.(bea mi zaboravile gaza abdomenalna vnatre).
    Kakvi se ne greski na doktori imase,dur lezev tie sest sedum meseci vo bolnica,pa mazete od sred proslava doagale.Im se upropastuvase i zabava i slavenje i se.
    Ete zatoa sum protiv proslava dur ne si dojde se vo normalen red.
    Normalno deka toa e najubavoto nesto,koga ke ti se rodi dete i mora da se proslavi.No najprvo da se stabilizira zenata.

На Nausicaa, Waka-waka, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Мислам дека помина времето коа се праеше овој шит, исто како шо помина времето на бовчи. Е сеа ако постои уше некој забеган шо мисли дека е во ред да се пијанчи место да е со фамилијата-онда треба чоек да се замисли со кој се земал.

На SexiLy, Glasna, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Помина времето на мажињата сега се повеќе мажиља со сукњички (женаму се породила тој паднал во несвес) се знае кого бог го обдарувал да раѓа а вие женчињата што сакате да си ги направите мажиљата влечковци е тоа да. Пијанчење е претежок збор некој во знак на радост веселба а има ли поубав чин од новородено на свет нешто најсвето само која со каква мисла го сваќа тоа

На senjorita-v, Lejla8, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Нормално е мислам да се слави кога се ќе си дојде на место Галапче, да нема никакви компликации. Се разбира дека на прво место треба да биде мајката, да има кој што да и однесе и да помогне.
    Бај да веј, како што вика Петре, не станува збор за пијанчење, туку веселба. Како и да е, таму ќе биде фамилијата. Не збориме мажот сам да си замине во кафана да лумпува.
    Уште не сум сретнала јас семејство кое не го одбележило раѓањето на бебе со мекици, дали во кафана или дома, небитно. Сепак сме Балкан, не Европа.

На senjorita-v, Lejla8, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Секој човек има своја желба и замисла за тој ден, крај краева секој со свои гледишта кон тој чин. Па тоа немора да биде кафана трубадури или незнам што, важен е моментот и споделувањето на радоста и возбудата со блиските, всушност прославувањето за еден многу битен животен чин. Секој си прави за себе да му е арно било на каков начин. Ако мажот прославил некаде со другари на неколку саати не значи дека светот пропаднал. Повод за уживање и слава ако не е тогаш, онда кога?!

Едит: ова е таканаречен обичај на споделување на сопствената радост и возбуда со најблиските, јас не би го нарекла пијанчење или свирки, далеку од тоа. И да, оваа радост ја прославува секој низ целиот свет, а начинот на истото не е битен.

На senjorita-v, Mr. Right, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Не читав кој горе што напишал, ама да си кажам што мислам.
    Не сум против тоа.
    Треба да се прослави, тоа не е еден од најголемите поводи, туку според мене НАЈГОЛЕМ повод за славење.
    Ако е се во ред со мајката и бебето, може да се почне.
    Радост е тоа...
    Е сега, мајката била во болница, неможе да присутвува....
    Нека се помири...уште на многу ,,манифестации,, нема да присуствува таа...тоа е еден од предизвиците кои ги носи мајчинството ...нели ??

На senjorita-v, Lejla8, jasbi и 10 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.606
    Допаѓања:
    38.064
    И за двата сина маж ми славеше дома. Не е кафански тип. Си викна друштво и комшии и си славеше. Ме зачуди што не се опил. Обично мажите на таков повод се дрво пијани. Кога му кажав дека е се во ред со мене и со детето, почна со славење. Прво следуваше частење за вработените на ГАК. Дури и за обезбедувањето. :D Најбитното беше дома. Не гледам причина зошто да не се прослави раѓањето на дете. Најубаво нешто на свет. Мајсторот мора да прослави. :D

На jasbi, iki26 и Mr. Right им се допаѓа ова.
  13. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Јас немам жена и немам деца, но кога би имал, да, би прославил во кафана кога би ми се родело дете, со сите роднини и пријатели.

На SummerGirl и Jason123 им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    И јас си прославив во кафана кога се породи жена ми и не гледам што е страшно тука...
    и пред и после тоа бев во болница, ја видов и тоа е тоа..
    наредниот ден си имаше мекици и се како што е редот...

На senjorita-v, Lejla8, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    почело је? Јел почелоооо? ^_^
    Одамна се немаме потепано по темава :D

Многу ми е забавно вака кога ќе пише некој во некоја тема подзаборавена, ама полна искри и жарчиња и почиње тука 7ма светска војна :muscle:.

На kikkki, ♣ Alba Viduam ♣, Daydream и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    И јас не гледам ништо лошо во славењето, напротив многу мило ќе ми беше маж ми да можеше да прослави за синот ама шура му прослави за сите, што од радост што од мака, после дури му текна "на дада не и' е добро, ќе преживее ли" :D

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Jas otkako se porodiv so sinot , utredenta mm si slavel doma , mi prenese sveki del od atmosferata i normalno i se podnapil malku , utredenta dojde da me zeme od bolnica so podocnici haha . Koga se porodiv so kerkata , ne ni predpostavuvav deka ke proslavi poveke od ragjanjeto na sinot . Ispil poveke od so treba , a utredenta sekako dojde po mene i malata potecen i so faten glas :D sveki mi veli nisto ne me prasuvaj :D vednas si svativ :D
    Sekako , pred da slavi dobro se uveri deka jas i bebeto sme super i go pocasti dezurniot personal :)
    Ne gledam pricina zosto da ne proslavi , sepak da stanes roditel e najubavoto nesto , se razbira dokolku majkata i bebeto se vo dobra sostojba , pa da mozea mazive da ragjaat , nemase li nie zenite da proslavime :rofl:

18. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Зa мене не знaм кaкo слaвел тaткo ми, aли мoите ми кaжувaaт декa еден кoмшијa музичaр, кoлегa нa тaткo ми кoгa му кaжaле декa ќе му се рoди син ме видел пред згрaдa и ме "грaбнaл" и ме oднесoл сo негo у кaфaнa. Ги фaтилo пaникa мoите зoштo ме немa 5-6 сaaтa, a тoгaш немaле телефoн. :D
    Чуднo ми е кaкo јaс не се сеќaвaм, тoa билo 99тa, сум имaл 9 гoдини.

На krEM4Eto и MilaP им се допаѓа ова.
  19. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Убаво е да се сподели радоста со блиските и пријателите, секој кој како си ја сфаќа прославата.
    Меѓутоа да, прво да се осигура дека се е во ред со жената и бебето.

20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Моиве не знам како го просалвиле со мене тој момент. Само знам дека се разочарале кога дознале дека се родило машко дете, зашто цела бременост очекувале девојче. :D Мајка ми сирота кој знае што си фантазирала дека ќе има ќерка, па како ќе ја дотерува, ќе ја облекува, па косата ќе и ја мести со панделки. :rofl: Дури сè што треба за едно бебе купиле во розева боја, па после мораа да купат се ново. :whew:

Да се вратам на темава и да си кажам свое мислење. Фала Богу, не сум женет уште и немам деца, ама кога би имал би го прославил тоа интимно и во домашна атмосфера и тоа само со најблиските околу мене. Не сум кафански тип, не сум влегол во кафана ниту планирам, така да најверојатно ќе биде во домашна атмосфера или некаде на друго место, само не во кафана. :envy: Како што рекоа и погоре, секој си има своја замисла како ќе си го прослави тој важен дел од нашиот живот.

На senjorita-v, kikkki, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.