Жени домаќинки

Discussion in 'Брак' started by Cosmi, Jan 2, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hellocity

hellocity Популарен член

Одам да погледнам на календарот која година е и век, ајде бај не пишувам веќе празна воденица вртеме сите, секој си има свои гледишта.

Cosmi, franca, eliesaab and 3 others like this.
  2. Skyler

Skyler Популарен член

Оди жити се.

3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Хахаххаха немогу

Anyshka and Skyler like this.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнаев дека во твојот календар жената МОРА кариера да брка а не тоа шо го сака и ја исполнува. Таков календар не ми треба. Гледај си го сама дома.

Mnik, Anyshka, flower30 and 1 other person like this.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Ќе напаѓа на фемина вработени жени

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Не се сложувам со тебе ама оваа јака ти беше :D:D:D:D ме насмеа , еве ти аплауз :clap::clap:

Mnik, Anyshka and LiquidLuna like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Убаво велат..Човек може да искочи од селото,ама сељачкото од човекот не.

На некои ни факултет,ни дипломи,ни пари не можат да му помогнат да стане човек.

8. cooll

cooll Популарен член

Што барам со некој кој нема ни за гаќи да ми даде дури и ако сум во работен однос, не па деца да имам. :worried:

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ух, многу сте ми битер за така млади, старите по дефиниција битер, едуцирани и кариеристи демек. :wasntme: На таа едукација би требало да знаете колку не е се така црно и бело како што ви одговара да преставите, и дека вртењето на работите за ваша поента не значи и дека е реално. Џаст сеин’. Имањето доволно финансии за луксузи и притоа бирајќи да не работиш класична работа ко и сите смртници, не значи под дифолт изолација и посветување само на децата. Не знам во кој универзум тоа вие живеете, во овој.. е далеку од така. Изгледа само убаво ви е да си го нахраните малото его со вака ограничени и нереални теории оти вие ја немате таа шанса? :wasntme:

Дај работете си ја работичката и чувајте си го носот подалеку од туѓите бизниси.
    Ваква дискриминирачка тема по принцип не би смеела да постои на женски форум, ама тука ќе ги успоруваме личните избори и ќе го омаловажуваме секој кој не ја дели истата замисла што една жена треба да праи у животот. У реду е. Даље.

10. Celltica

Celltica Форумски идол

Ништо подобар одговор не заслужи некој што пиша ОД ИНАЕТ дека станал во 12 попладне демек I am better than you став. Со тоа искрено мислам дека ги поби сите посветени мајки кои навистина се грижат за децата и домаќинството.
    Во спротивно релативизирајте колку сакате, стварно е мрза ако е вака ко што пишува, ама не верувам. Пишува out of spite и тоа е очигледно.
    Уште некои тука и поверуваа :D Овации и аплаузи за возрасен човек што го мрзи газот да го дигне нешто да направи со живот, без разлика дали е тоа класична работа или не.

Skyler and Just.do.it like this.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас праам многу со мојот живот. Живеам како прво. Среќно со мојот избор. А човек шо е среќен не се меша во туѓи дворови.

Mnik, CameliaMiller, Anyshka and 4 others like this.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А дали вие би одбрале за маж некој што неќе да работи? И зошто не

13. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Така е. Ти постоиш и дишеш.
    Доволно е.

Feminka22 and Celltica like this.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Абе остај ние Феминке дали би одбрале, ако под претпоставка тој што одбрал не му смета, зошто ние кажуваме тука како треба или не треба, ако ти и јас не би одбрале, може некоја не и смета сфаќаш, може таков е договорот.
    БТВ свекор ми е домаќин веќе неколку години, он чисти и готви и пазари и чува кучиња 90% од времето, не сака да работи поради свои лични преференции ама пак е исфрустриран и не ради тоа што не работи. Свекрвата работи од 7-3, кога си доаѓа дома си лежи и одмара, чисти само викенд недела онака како генералка и тоа е тоа.
    Дали би го одбрала сега да и е умот, веројатно не, дали он трпи за леб оти не работи и дали му префрла што не работи пак не оти така се договориле.

15. Viveki

Viveki Популарен член

Мојот маж не работи. Хонорано, но нема редовна работа. Некој треба бебето да го чува, нели?
    Така одлучивме, мојата професија е поплатена од неговата.

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

А ти постоиш, дишеш и ринташ као коњ.
    За поеќе немаш ни време. Доста ти е.

Mnik, Anyshka and Viveki like this.
  17. sonuvana

sonuvana Популарен член

Интересен феномен, кој е јасно видлив на форумов е восхитот кон мајки домаќинки, со богати мажи, средени куќи, дотерани дечиња, среќни насмевки.
    Убаво е да се види тој склад, иако секако дека не сме сигурни дали тоа навистина е секогаш така.
    Или пак кога некои жени раскажуваат колку само посветено работат со своите деца и се трудат да ги израснат по сите правила кои психологијата и педагогијата ги напишале.

Верувам дека многу жени со израснати деца понекогаш жалат поради грешките кои во незнаење ги направиле, трчајќи на проклетата работа, а младиве девојчиња со стравопочит ги гледаат тие успешни мајки. Можеби се прашуваат дали и самите се способни за такви подвизи наречени деца...

Испаѓа дека е најбитно да се најде способен маж, да е богат најдобро, или барем да ветува дака тоа ќе стане што поскоро...

И како сега јас да си ја советувам ќерка ми порасната со јака идеја дека најважно е да се образуваш, да бидеш добар и чесен човек, да не се срамиш од работа и тешка дури, бидејќи таа го создала човека и е важна во формирањето на личноста, зарем тоа не е битно повеќе?
    Зарем не е битно повеќе да живееш меѓу луѓе, да помагаш, да се трудиш секој ден од почеток да бидеш корисен и за заедницата во која живееш?

Како тоа оддеднаш се битни само нашите сопствени деца и нашиот сопствен мал свет,само нашиот мир и раст изолиран од се лошо, кое секако и постојано егзистира, но ние да си се спасиме....

Претерано ме интересира какви луѓе ќе бидат тие презаштитени деца, кои само за мир и хармонија знаат.
    Едвај чекам да го дочекам тоа среќно општество кое ќе го создадат...

TrueToMyself, Vikktorr, dayla and 7 others like this.
  18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Па не е дека не. И се доаѓа во животот. И да си го одбрала ко бил вработен, може да не биде после некое време. Не може да го избркаш од дома тогаш.
    Ни па он тебе ако е обратно.
    Инаку да, маж ми не работеше година дена. Домаќин беше, еве не живи и здрави. Сега почна пак да работи, така налагаат условите :)

Mnik, CameliaMiller, Anyshka and 4 others like this.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се спомна и социјализација. И што дека генерациите на мајка ми сите се „социјализираа“, секое утро кај некоја сосетка на кафе, кога пари цел век чекаа од мажите. На децата сите тие ќе остават едно големо НИШТО, тоа што нивните родители им оставиле нив, по една нива која ќе се подели после години и години и која нема никаква вредност, нема кому да ја продадеш и да сакаш. Да работеа сите тие макар во текстил или чевларство (друго не ни имаше тогаш), денес ќе имаа по една скромна пензија дома во семејниот буџет. И да, токсични се, муабетите им се „да не сум била на море“, „да не сум отишла на 8-ми март во ресторан“? Па кој им бранел? Цело време жртви, а свест НУЛА.

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Не знам како не сфативте дека тука збориме ако ич, со години не работи.
    Некогаш ќе сакаш да паузираш, ок, да одмориш ок, да прошеташ ок, со здравје имаш проблеми ок.
    Ама ич, ич ич да не сака партнерот збориме.

А и обратно, мене да ми рече не мора да работиш, јас заработувам доволно, исто ќе му покажам врата:)
    Оти јасно што му е поентата тогаш, не дека е добронамерна.

nextredstyle, Tanjamm and Just.do.it like this.
Thread Status:
Not open for further replies.