Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жени домаќинки

Дискусија во 'Брак' започната од Cosmi, 2 јануари 2024.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    287.071
    Мене најмногу ме шокираше фактот доколку некоја седи дома колку луѓе уствари и го берат гајлето дали е исфрустрирана, во какви личности ќе и пораснат децата и дали/каква работа ќе може да најде.
    :D

На bittersweet, azelea, IRBBB и 20 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.139
    Допаѓања:
    67.282
    Ајде пробајте да дискутирате посмирено и да не одите оф топик. Ќе следуваат банови.

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.320
    Допаѓања:
    158.402
    Ти дур мислиш си постигнала...
    На некоја од тука маж и и купува карта за патување, а друга ти се смее дур си порачува парфем со картичката на маж и.

Мислам ја тебе те разбирам, и јас презирам неамбициозни амеби кои дудлаат за да добијат. Ама поентата тука е друга.

На mssuniquee, minne992, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Хаххаха а они можат да пишуваат се и сешто и на нивен начин скриен да провоцираат

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.680
    Допаѓања:
    202.272
    Знам што зборев. Тогаш уште бев ентузијаст. За жал, далеку сум од продуктивна и социјализирана , самодовербата ми е уништена максимално, само негативни последици имам од токсична работна атмосфера, за една нецела година. Решив ако пак работам во струка, тоа да биде на државно, приватно не доаѓа во предвид. Свој бизнис? Теорија нема, немам толку пари за фрлање.

На azelea, simonka93, flower30 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Хаххахахахахахаххахахаххаха амн бе со тие пари на маж, маж, пусти да останат

На Tanjamm и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    287.071
    Воопшто не провоцирам. Напротив, темава ја земам со доза на хумор. На толку навреди и етикетирања на една цела група жени после толку многу објаснувања не знам на кој друг начин би.

На simonka93, 1209, Alm. и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Јас ова го знам од поодамна. На секое гледање со луѓе, дур не работев едно 2 години, слушав муабети дека мм бил љубоморен па затоа не сум одела на работа, други ме правеа мрза, неработник, го жалеа мм, еве сега пак нема да работам одреден период (не знам точно кога, ама ќе биде) и пак истите муабети ќе ги слушам. Иако имам 10 години стаж и пола од браков со мм јас работев, ама луѓево битно им е да имаат причина шо да зборат. И веќе почнав да им викам не ми се работи, сега сум госпоѓа му ги трошам парите, на тоа немаа што да кажат и само се насмевнуваа. Осет се нема, осет. И живот очигледно немаат чим толку ни ја мислат.
    @Cosmi човек, излегува дека темава ја отвори само за осуди спрема жениве што не работат. Ништо друго не прочитав. И или сакаш да навредуваш и да собереш само истомисленички, па со тие што мислиме контра да се расправаш или да си ќутат сите и вие со кариерите да се осеќате ко супер женишта, останативе за греота.

На azelea, Sky-butterfly, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.826
    Оти толкава недоверба и омраза спрема мажите?Ве варале вас или мајките ваши?Делува како да имате неизлечена траума,па сега тоа го проектирате на други.

На simoncelicius, mssuniquee, ruben-neves и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    89.107
    Како знаеш како влијаат?
    Можеби се горди што сами заеаботуваат пари?
    Може тоа ги исполнува?
    Можеби некоја келнерка ужива во работата со гостите?!
    Како сега е оправдано тие со пониски работни места да се нарекуваат фрустрирани?!

Загрижувачки е овој тренд навистина и ке си зема замав што вака размислувате.
    ,дека наместо да не работиш убава работа подобро маж да најдеш што ке те финансира.
    А особено жени,образовани, умни .
    Кои на сите други теми пишуваат дека жена треба да има свој приход.
    Ќе се најде некој начин,можност ако активно размислуваш на таа тема.

На eli25, Feminka22 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.336
    Допаѓања:
    182.230
    Ама јас не реков дека е кон некого насочена, ем лошо е поставена ем аргументите ти се лоши. Инаку таман ми се ставовите. Жена треба да работи. Исто така жена треба да се реализра како мајка ако сака, оти само во таа улога е незаменлива, во сите други улоги е заменлива. И тука апсолутно многу блиски ставови имам со @Cka , која ниту е дијаспорка, ниту е неработник. Да се реализира не значи само да го роди, значи да не мора да бира, меѓу грижа за дете и плаќање сметки.
    Реализирањето во струка за кое збориш е дискутабилно. Ниту си стручен ниту си конкурентен е едно буржоаско плашење за што? За жените да се вратат на работа веднаш дури дома им плаче дете.
    Се мешаат овде работи како рамноправност и еднаквост, и таа еднаквоста е идентична на шовинистичкото ,,ама одете и мешајте малтер ако сакате еднаквост,,. Рамноправноста е нешто друго, тоа се опции кои се нудат согласно различните животни прилики, за сите да го искористат својот потенцијал. Скратено работно време на пример, не работете прекувремено безпари. Ама за тоа ниту збор. И после феминизам, ок.
    Иначе да, све пишувам за поддршка од дијаспорски другарки. Еве сега за пратеник од дијаспора ќе се кандидирам, мора да се мобилизира гласачко тело:D

На Lizi, bittersweet, azelea и 15 други им се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Јас на никој не верувам толку длабоко за да ризикувам работа за да ме некој издржува, и ако му текне да ме шутне, не верувам , ТАЧКА. А немам ништо лошо да мислам искрено некој ако одлучил домакинка да е само нека не омаловажува Кам маркет ова она,а она 10 пари нема свои во џеб, го ценам секој што се труди макар и сладолед да продава.

На Feminka22, Tanjamm, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.266
    Допаѓања:
    136.786
    А ќе му родиш дете?

На IRBBB, flower30, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Пред се, си раѓаш дете ти, ти се остваруваш во улога на мајка.
    Жената не е крава за расплод за само некому да раѓа деца! Пред се, таа се остварува во улога на мајка. Си раѓа деца и себе.

На fbaby, Feminka22, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    wtf

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.180
    И пак ти, пробуваш да истакнеш некој феминизам, а мислењава ти се толку збунети, чиниш бушава азбука :D

На 1209, Anyshka, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Што не ти е јасно?

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.352
    Допаѓања:
    13.553
    Како за домаќинки, премногу се докажуваат на обичен форум. Суперлатив во темава, во друга пак суперлатив во контекст на насловот и така до бескрај. :D

На Spicy Senorita, nextredstyle, hellocity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.180
    Мене се ми е јасно, изгледа тебе не ти е јасно. Улогата на мајката не е само да го роди бебето за себеси. :)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Леле, ај прочитај неколкупати потоа пишувај. Читај се дури не сфатиш.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.