Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жени домаќинки

Дискусија во 'Брак' започната од Cosmi, 2 јануари 2024.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Е па и за твоите пари тоа ти го велам ако недај боже треба станот да го продадеш за да се излечиш нема да ти стигнат ни твоите пари би од маж ти, затоа велам овој свет не е сигурен за никого како што вие си замислувате дека ако се има свои пари дека иднината е сигурна, тие го олеснуваат животот да, ама недај боже да се случи некој си проблеми кој со пари не се решаваат.

На Трагедијаупмм и Anyshka им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    7.346
    Таман јакиот кеш што ќе се заштеди за адвокат спремен ќе биде, со милион калкулации направени пред брак, топ.:D

Ќе се мажам, ама пошто не му верувам ќе работам турбо, ќе се надоградувам за да ми биде полесно ко ќе се разведам, ок.:whew:

На Alm., Трагедијаупмм, Emy867 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.666
    Заеднички се со мажот тие пари хаха.. Не знам со какви розеви наочари гледаат тие што не сакаат да работат, не го оспорувам седењето дома првите години, ама цел живот здрав прав да не работиш, не знам, мене лично би ми било срам утре ден кога ќе ме праша некој да кажам дека не сум работела и сум чекала од друг, без разлика колку и да се заеднички тие пари, кога сам со свои раце не си ги заработил, џабе е...А, еве што доколку на мажот му се случи нешто и не може повеќе да работи?

На eli25, Miss666, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Мажот ако е маж треба да ја пријави жената и да и дава плата?
    Изгледа стварно не се читате што пишувате.
    Во животот без разлика колку пари и да имам, сакам да работам. Поинаков е погледот на свет, перцепцијата, размислувањето и разбирањето на работите ако личноста е реализирана и исполнета. А нема ништо лошо, баш и за поддржување е жената да си има живот и вон децата, да не ја сведува целата нејзина личност на децата и домаќинството, па потоа, откако ќе и поминат годините за реализација да е фруструирана и да го живее животот преку децата не давајќи им слобода за носење одлуки и мешање во нивните животи.

Последна измена: 9 јануари 2024
    На BlackNight, Tanjamm, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Или за пензија како?
    На грбот на децата, ама она цело време дома била им се посветила на децата за да им го олесни животот, а потоа дека ќе биде на грб на децата за пензија е мање битно.
    Дека она лично ништо материјално не им обезбедила и тоа мање битно нели на дете само љубов му е потребно..?

На BlackNight, Tanjamm, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    127.155
    Заеднички се ако мажот тоа го дозволи.
    Има такви мажи што на жените не им даваат ни за влошки.
    Поставив вакви прашања поназад, ама малку ми одговорија.

На BlackNight, Just.do.it, franca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Очекувано.

На BlackNight, eliesaab, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.666
    Пензија се наследува ама во животот никогаш не знаеш што ќе ти се случи на тебе или на тој од кој зависиш, не е ова тоа време ко порано што било, сега секој гледа да те бутне најблизок а не па маж, раб во институција кај што има и разводи и не би да коментирам какви случаи има, само не дошло до тоа некој да се свести дека не е животот плукни залепи и не, никој не размислува пред да се мажи жени за развод ама никогаш во животот не се знае, а децата се најмалце должни да ги издржуваат родителите.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Всушност кога ќе стапат во брак и имаат деца, на мажот плус уште едно дете му се додава. Децата, плус жената да ја издржува.

На Tanjamm, eliesaab и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Ама и зошто никој не размислува за тоа како му е на мажот којшто освен децата има уште едно големо дете за издржување? Затоа што жената зависи од него.
    Зошто никој не размислува како му е на тој маж што треба цело семејтво од него да зависи за пари и се да е на негов грб од финансиски аспект?

На Tanjamm, eliesaab, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Јас лично знам и двата родители што му обезбедиле на децата и куќа и кола и све и на крај тоа дете се прокоцка и тоа е тоа. За што беше на крај цело тоа жртвување на родителите се прашувам? Не секогаш жртвувањето за финансиска сигурност завршува добро, не велам дека не треба да се жртвуваш за детето ама има и токму вакви случувања. Како што иде светот гледам и ке немаат ни време родителите да му се посветат на тоа дете од зафатени двата родители со кариери и со финансии... Затоа пола деца во градот не знаат да зборат на 5 годишна возраст се надевам со финансиите од мајката ке го научат, одам во игротека од четири деца 3 не збораат.... Јас лично до сега не се каам што овие години се посветив на моето дете и презадоволна сум што моето дете е понапредно од некои деца што одат во градинка а не збораат а камоли да научат нешто, секако не се криви тие дечиња криви се родителите кои од некои причини или презафатеност со работата ги запоставиле тие деца.

На Трагедијаупмм и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Супер што ја отвораш оваа тема.
    Знаеш зошто не зборат?
    Зошто домаќинките и покрај тоа што постојано се дома, никако не го стимулираат развојот на говор кај децата. Ќе им пуштат телевизија или на телефон децата се цело време, само да бидат мирни. Е затоа не зборат, не зашто мајките им оделе на работа.

На andromedae, nena2010, BlackNight и 4 други им се допаѓа ова.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Ете мојот маж заработува дури повеке од доволно е сега нема време за детето на мене е цела обврска со детето од исхрана до учење воспитување све, затоа што така се договоривме, е сега нити тој ке ми речи еј ти па тие 4 години не работеше нити па јас ке му речам еј па ти не се трудеше околу детето тие 4 година, зошто? Затоа што беше со договор.

На Трагедијаупмм, LiquidLuna и Anyshka им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    127.155
    И седењето дома може негативно да влијае.
    А, за ова...
    Јас знам деца со ваков проблем, а мајките домаќинки.
    Или е до нешто генетско или што вели @Just.do.it до уредите.

На BlackNight, Lady D ❤️ и Just.do.it им се допаѓа ова.
  15. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Ама на детето и татко му треба.
    Зошто да не е 50:50?
    И нема ништо лошо ако детето оди во градинка. Баш напротив, може да биде и многу покорисно отколку дома само да седи.

На BlackNight, eliesaab, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Е па не ти зборам за домакините ти зборам за деца што мајките му одат на работа децата не му зборат.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.912
    Ама тие деца сигурно одат во градинка и таму ги стимулираат.
    Овој проблем со говорот обично се јавува кај баш овие домаќинки кои се дома 24/7 и никако не го стимулираат развојот на говорот, само пред телевизор или телефон е детето. За да биде мирно.

На andromedae, Malesia, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Не седиме значи само дома како што повеќето замислуваат и тоа многу ми е смешно..
    А не реков дека таткото не е достапен воопшто за детето нормално поминува време и со него.

19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Za drugiot del od mislenjeto te citirale chlenkite, pa da ne se povtoruvam so niv.
    Tuku zoshto tolku gi ponizhuvash parite shto majkite gi zarabotuvaat?

На nena2010, BlackNight, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    2.870
    Постојат и такви домајкинки што на детето му го дават телефонот 24 7 не велам не, но јас кажувам за себе дека моето дете добива телефон само за викенд и тоа пола саат, од што не е навикнато на телефон не ни го бара телефонот, е сега за да го воспитам моето дете како што е сега вложив многу труд и сум презадоволна не беше залудно, друго, муабетот ми беше за деца што одат во градинка а не зборуваат на вработени мајки, што мислите поради што е тоа така?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.