Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Жени домаќинки

Дискусија во 'Брак' започната од Cosmi, 2 јануари 2024.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    22.930
    Вреѓаат Нено, ги вреѓаат сите жени шо не работат, без разлика дали се само моментално невработени или перманентно.

На Mnik, CameliaMiller, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    Секој живее според своето мото.
    За некој е ова
    42090169-5802-4AB7-B3FB-FA7A655E3D6F.jpeg

На bittersweet, MacenceEna, Mnik и 17 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.622
    Па и жени кои не работат ( не домакинки зашто сите сме домакинки на овој ило оној начин) осудуваат жени кои работат. Оф што не сум се наслушала..

На Just.do.it, BlackNight, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    22.930
    Ама тука прочита ли некаде некоја да вреѓа вработена жена? Не, оти сите навреди беа кон невработените.

На Mnik, Anyshka и Pa8la им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    7.221
    Тагни ме ќе ти одговорам. Женава не е во мк. Финансиски е обезбедена после разводот, оти се се дели на пола и има опција да работи до кога сака. Значи не мора во пензија да отиде на 62, може и на 70 ако сака.
    Кај мене на работа ја вработија, секретарка. Оти замисли општество се грижи по некаков начин и за жените кои покасно сакаат да се вработат.
    Нена ја прашав информативно, со никава задна намера и не ја присилив да одговори. Впрочем и не сакам и не можам некој да силам.
    Оти еве јас додека бев во мк 7-8 години на исто работно место, не добив никакво покачување, а и реално ќе немав некоја можност за покачување. Ете толку е едноставно. Па менував работа. Менував држава. Па пак. Пак работа една. Па друга и така поминаа години и години.

На Mnik, Annath, Viveki и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Знам дека цитатот е намерно про-домаќински, ама океј, се согласувам. :D Секој треба да е најгорд со како ќе го израсне своето дете, а тоа нема врска со тоа дали мајката работи или не.

На Just.do.it, Biljarkata, ForeverYoung и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.055
    Допаѓања:
    21.439
    Мене ич, сега за сега барем.
    Ако мислиш на нешто свое како бизнис. Ако не е тоа, подобјасни ми :D

Децата не ги спомнувам тука, се подразбира муабетот на Дани.

На Anyshka и Pa8la им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.622
    Има и такви ама мене ме тригира кога се меша децата.

На Just.do.it, Lady D ❤️ и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    Никаква диплома, а ги имам и од наш и од странски универзитет, никаков сертификат за јазици, а ги имам 4, никакво унапредување, никаква докфаликација не е на исто ниво или со приближна важност како тој цитат.
    Не е гордост, остварување е, и за мене е тоа најголемо.

На MacenceEna, mal.ecka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Ова се веќе бљувотини, синкир децата на жените што работа на милост и немилост се оставени на Господ што ќе им даде.
    Ме интересира дали дотичната со коментарите има достоинство овие констатации во лице да им ги каже на жениве/познаничките и нивните деца кои ги исплука. Јер лесно е анонимно зад екран....

На Just.do.it, BlackNight, Tanjamm и 6 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.057
    Ова не те тригираше, само она од другата страна?

На Mnik, Bezimenka90, Viveki и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.051
    Апсолутно не оправдувам навреди, ама кога веќе пишувате за едната страна, не ја заборавајте другата. Нема споредба, ама никако. Само малку повеќе натежнува другата страна оти пишува навреди неконтролирано, ама баш неконтролирано.

Па не можам да не се запрашам каков е тој успех на овие жени со кариера, работоспосбни, наводно вработени, наводно со факултет, жени кои работат во тим, флексибилни и се експонираат на секакви работни полиња, а истиве жив доказ овде, немаат ниту соодветен вокабулар, а не пак дискусија да водат! Најискрено добивам впечаток дека пишуваме со мали деца оти не можам да поверувам како возрасна и реализирана личност има ваков стил на изразување! И најозбилно ви кажувам сега, мое дете вака да се изразува и вака да вреѓа, одма ќе се запрашам каде сум згрешила!

Него да почнам со ред за навредите, не така фино спакувани: домаќинките биле исфрустрирани, пасивно агресивни, мрзи биле, без капацитет, децата им доцнеле со развој и говор оти они не им посветувале квалитетно внимание туку биле само по кафиња, дремеле дома и им давале телефони. И тоа пазете, ова беше пишано како факт. Ниски ментални и интелектуални способности, неспособни за комуникација, you name it.

Дај не ме смејте! Видете го само воведот на темава па ќе ви стане јасно зашо е кекс со млеко и јогурт.

Ова е дел од наративот што фали во првичното мислење. Неколку членки се обидоа натаму да водат дискусија, ама не, супер е да разводнуваме со навреди.

На Mnik, st-el, KateKane и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Мене со моиве цимери што чистат точно никогаш знаете ли колку ми е тешко да оддржувам домаќинство. :D

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    Немате поима и се надевам никогаш нема да дознаете со кои предизвици и какво е секојдневието на таа мајка чие дете има потреба од дополнителна стимулација.
    Сеедно дали е вработена или е домаќинка, срамота и гревота е да се тресат глупости за докажување на некои свои аргументи.

На bittersweet, Mnik, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.622
    Ова беше одговор на членката. Не беше од никаде напишано. Не извртувај сега постови.

На BlackNight, Just.do.it и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    7.221
    Исто најнезајадливо. Каде е згрижено детето до 6? Постојат ли градинки кои нудат такви услови?
    И ако сте на работа до 6. Кога го шетате детето после работа, кога приготвувате јадење, кога вечерате кога читате и кога се успива?

На MacenceEna, mal.ecka, Thinkerbell. и 5 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.057
    И тоа беше напишано како одговор на нешто друго.
    Битно ли е зошто е напишано? Исто е лошо и иста навреда е, само од обратна насока. Ако е за децата треба исто да те нервира.

На Mnik, LUCI 99, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    114.622
    Јас тоа го разбрав како реакција на акција. Може и погрешно сум разбрала. Како и да е деџа да се мешаат особено ранливи категории е недозволиво!! Ова е јавен форум, и читаат луѓе.

На senjorita-v, Just.do.it, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.768
    Допаѓања:
    169.261
    Го читав делот за не зборање на деца и то дали мајка шо седи дома или работи - повеќе работи на говорот со детето. Иако е факт дека за развој на говор мора да се зборува со детето, нема универзално правило кој тип мајки поќе работи со детето по то прашање. Но, дури и да има, неуродивергеноста е реалност. И е многу tone deaf и навредувачко, несетено, да се речи дека само оти мајка работи, или не, дека дете не ѝ збора кога има многу, многу фактори кои влијаат на говорот. Малку бар размислете шо пишите. Туѓ срам ме изеде.

На MacenceEna, KateKane, sweet-cherry и 22 други им се допаѓа ова.
  20. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.057
    Точно, срамота е, за секоја страна, не само за едната. Затоа кога си толку ужасната биди за сите.

И пак ќе ви речам, намалете го тонот, не мора да се дискутира со извичници. Мислев дека ќе стивне тензијата по толку страници, доволно е навистина.

На LUCI 99, Pa8la, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.