@WildMk Ете не ми текна на тоа. А сум слушала такви муабети "го фатила на бебе",навистина не ми беше јасно како
Што фатил/а живот си зацрнил/а. Главата в торба санкир ако не се омажиш денешно време, не ќе имаш покрив над глава како во времето кога жени не примале на работа јер местото им било во кујна и на бокс за породување. И што ако не оди? Детето не е лепило скршеното да го залепи. Јес да е одговорност и дека ги тера луѓето да се фокусираат на навистина важните работи. Ама, ако не оди? Колкав ризик е тоа? Спојлер: ... колку бев заљубена, колку бевме сложни првите години, глас да не се повиши по првите проблеми, особено бев внимателна да не се случи. И тоа во брак. Јес да не се гледам баш себеси како мајка па и тоа влијаеше ама... Здрава нога на трн не наденувајте без врска. Ако ете не оди и се разделиш, знаете ли колку развод на брак без деца носи олеснителни околности? Одиш кадешто сакаш, кариерно се развиваш како сакаш, животот си го дизајнираш како сакаш и е многу лесно да преболиш. За цимер дури се најде да делиш дом, сметки, живот па колку треба да се внимава, не пак со кого дете ќе направиш. Огромна инвестиција. Не ни помислувајте да зачнувате со некого во кого немате доверба и за кого не сметате дека доволно ве сака и сериозно гледа на вашата врска. Дете е тоа, дете, жива душа. Преголема жртва и ризик (по вашата, среќата на вашиот партнер и на потомокот којшто сте го создале).
и јас тоа сакав да го кажам. Пореално изгледа. и мажот треба да е тотално неписмен за да рече ок штом така може ајде. Оти навистина треба да си ретардиран. Па милиони случаи има каде жена забременила во неплодни денови и жена никако да забремени во плодни денови.
Ako mashko ne saka da ja strudni devojkata , toa nema da se sluchi. Poveke e mashka finta odkolku zenska. Edinstveno ako e mrtov pijan I neznae sto pravi.
И многу мажи ова не го знат, за жал. "Само шо ми заврши, не можи да затруднам сега" "Не сум во плодни денови" "Кај да е ќе ми дојди" "Ќе се напијам Норлево, дај ќеф да напрајме" (ова уствари знам да се случи на еден, не, не се напи од после) "Почнав со контрацепција, океј е"
Да ми е толку глуп дечкото да паѓа на некоја ваква финта, не знам дали ќе сакам дете со негови гени да родам. Јас на маж ми искрено му кажав дека сакам дете кога дојде редот. Немав време за губењр на финти
Простички жени јесте да постојат и што како ке го скроти со брак ли некој што сака адреналински живот уште со едно дете цц...