Таа мудрост им ја пренесуваат мајките или бабите, кои на ист начин стапиле во брак и постојано се жалат дека се чуствуваат угушени во истиот.
Познавам вакви примери. На едната повеќе и беше до неговите пари. Страв и беше да не ја остави за друга па го врза по брза постапка. Ич ама ич не го оправдувам. Да сум маж би се осеќал изманипулиран и прелажан.
go procitav naslovot opisot i posledniot komentar.eve jas da se stavam vo situacija da sakam da ostanam bremena,,,ne znam kako da "JA IZVEDAM FINTATA" ete mene ne mi e jasno.aj masko da ja napravi taa finta porealno mi izgleda ama vaka...
@marchi-cool жените можат да лажат дека пијат орална контрацепција, така што иста веројатност би имало со маж да ја прават финтава. Не е за оправдување, во никој случај.
Ако е некое понаивно и помалку информирано машко веројатно може да падне на фината со плодните денови или пак да поверува дека девојката користи контрацептивни пилули. Значи за овие местенки треба помош од идниот татко . Или пак да успее женскава некако да го оштети кондомот без типот да забележи... Што знам, ова ми паѓа на ум, ама ако станува збор за некој претпазлив, тешко ќе оди работата. Како и да е, многу ниско според мене.
eve jas so prvoto dete ostanav bremena neplanirano em so kondom em bremena i ne mi e jasno kako ama nekako za vtoro ne mozeme da se kandisame koga pa si vikam aj koja e fintata.....
Јас знам еден ваков пример еден мој другар си фати девојка од друг град и таа пробувала да остане бремена секој пат пробувала да не се трга но среќа на другаров му текнало што е работата а таа сакала да си најде маж од Скопје за да остане тука.
Ехее такви примери колку сакаш. Еден братучед мој си имаше врска со едно девојче ,девојчето супер. Ама овој нашиов фаќал кривини малку и се гледал со некоја. Пошто братучед ми се семејство со повеќе пари , семеен бизнис во кој се сите вклучени , госпоѓицата им се фалела на другарките демек она ако сакала одма ќе се земеле па макар и да морала бремена да остане. Претпоставувате остана бремена , ја раскина тој врската со претходната девојка и се земаа. Е сега почнува интересното. Тој целосно се оддаде на друштвото , со други девојчиња јавно оди не се крие , не си оди дома итн. Тоа живот е она да го чека дома со детето ,а он со други да оди . Овие приказни не секогаш завршуваат со ќе се роди дете ќе ме земе и среќно ќе си живееме.
Не ми е јасно колку сте сериозни со гачкиве, нели мажот контролира кога свршува итн итн. Како може жената намерно да остане бремена...
Јас имам слушнато за случај каде што 2та биле договорени само таа да му го навлекува кондомот. И и текнало со гелни долги нокти да го дупнува кога го мести и за неколку месеци бремена. Опа уште една свадба иницирана од 9месечна состојба.
Тотално погрешен чекор во започнување заеднички живот кој се темели на лага и подметнување. Ќе пукне кога-тогаш. Поздрав Џој
не навлегувам во тоа дали е фер или не.Подло е знам.Него членката праша како е можно жена да прелаже маж кога е он тој шо знае кога и дали свршува.Ова моево беше пример како некој маж бива прелажен