Со моето момче сме заедно скоро 3 години, пред некоја недела ми предложи да живееме заедно,имам 18 години ,наскоро полнам 19,му реков дека ке размислам за понудата и тој сеуште чека за одговор. Кажете ми ваше мислење? Доволно ли се 18 години за да почнам да живеам заедно со него?
Не би рекла дека се доволни, според мене прерано е затоа што ти си премлада. Исто така зависи и од моменталната ситуација - дали учиш, работиш, какви планови имаш во иднина... Можеби доколку и двајцата работите ова би било океј, но јас сепак сметам дека на 18 години е прерано за живеење со дечко, ќе му дојде ред и на заедничкото живеење, не брзајте.
Јас сум за. Убаво е отприлика да се искуси како би течел заедничкиот живот, како би се сложувале, дали секој би си ги исполнувал своите одговорности и ред други нешта кои произлегуваат од животот под ист покрив. Вистинските проблеми излегуваат кога партнерите самостојно ќе треба да водат сметка за својот дом, да носат заеднички и важни одлуки, да ги подмируваат сметките и да го обезбедат сето она кое е неопходно за нормален живот. Лесно е кога сеуште се во врска и кога после средбата секој ќе си замине по дома кај родителите најчесто. Подобро еден тест пред брак одколку подоцна несогласувања и разводи.
Devojki!!!! Gi citam site razmisluvanja vo vrska so zaednickoto ziveenje so partnerot... i NEMOZEV a da ne se zaclenam samo da go kazam mojot sovet!!! Onie koi sto ne ziveele so partner so isklucoci kazuvaat kako e ubavo, kako bi sakale da ziveat... Megutoa, od moj aspekt samoto ziveenje zaedno pogotovo ako ste veke poseriozni Go prolongira samiot brak i toa na podolg vremenski period!!!! Kaj ke bidete domakinka, sekako po doma nikoj nesaaka da se sreduva, da se sminka sekako znaci ke se zapustite avtomatski zboryvam za ziveenje veke 2 ili 3 godini... tuka ke se pojavi ona sto ponatamu? A sekako na “mazot” zosto da mu se brza... Zgotveno, isprano, go ceka doma zena zosto da si zema obvrska (zboruvam generalno) moj sovet: Zivejte go zivotot i koga ke najdete nekoj koj navistina saka da go pomine zivotot nema da ima potreba ni da ceka da se ocluci tuku so prsten vo raka ke vi go kaze toa!! I togas e mnogu polesno ziveenje zaedno kako vereni a posle brak!
Da ! Donekade si vo pravo! No, sto koga ke se zavlece cela taa situacija ziveenje zaedno!? Pa moze i so godini a normalno devojkata ako saka da si se sredi nema sto da ceka i togas raskinuvanje! I sto posle si propustil nekolku godini vo zivotot vo makotrpna rabota po doma kako domakinka i si raskinal!! Sekako bolje e od razbod no... zosto nekoj da te gleda kako devojka a ne kako negova sopruga!! A toa se slucuva najcesto!!
Па може девојката да му каже дека сака да се мажи... и да види што тој мисли. Или уште чекате да ве изненадат со прстен?
Hahaha a sto mislis ti Deka ke se sluci koga ke pocnes da zivees so decko!?? Odma ke padne na kolena??? Sekoj si ceka kolku sto nego mu odgovara zboruvam generalno kakvi se maskite!
Pa da taka si e, samo zboruvam opsto luge sto gi poznavam kako pominale a i generalno kakvi ocekuvanja imaat maskite
јас живеам со дечко ми..од моја перспектива не е толку лошо и нема потреба девојчето да се замара за средување јас кога сакам ке исчистам кога не си седам и немаме никакви проблеми или да се расправаме или слично а за мала не си мала..само зависи колку возрасно размислуваш..нема ништо лошо во тоа да живеете заедно..сепак тоа е само мое мислење па сега ти размисли си убаво..позз
Зависи од човекот тоа. Не може да генерализираш. Она што пиша погоре, го чека жена дома, зготвено, испрано... тој фатен е во рацете да си направи за јадење или да си пушти машина со алишта? Што знам... јас од живеењето пред брак имам убаво искуство, не му бев слугинка, туку партнер. Ако тој не го направеше следниот чекор, тоа сигурно ќе бев јас.
Како па да не.. Живеењето заедно пред брак е баш добра работа. Тој ако не сака да те земе за жена, нема да те земе ни доколку не живеете заедно.. Односно нема да те земе НИКОГАШ. ... ОК може ќе те земе ако останеш бремена Ќе те има достапна за секс кога му се присака, јадење мамичка ќе му спрема, ќе го пере.. Ретко кој живее без мамичка, т.е ретко кој е способен да плаќа кирија на страна и да живее сосема сам.. И за проомена, користете го копчето РЕДАКТИРАЈ за да нема по 10 коментари еден под друг. @BeautyGirl29