Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Животот и здравјето по прележување на вирусот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ketchup, 15 октомври 2020.

1. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Jas vo Mart imav britanski (verovatno). Infekcijata kako infekcija ja pominav super mozhe da se kazhe deka na obichna nastinka sum pominuvala polosho. Kosata pochna da mi opagja posle 2-2.5 meseci. Toa so chuvstvoto na namalen kapacitet na beli drobovi go imam i jas, mozham da zemam dlaboko vozduh no problemot e shto pri normalno dishenje kako da disham mnogu kratko i prebrzo se zamoruvam, ne sum sportist no obichni obvrski po doma znaat da me umorat kako da sum trchala po skali, toa periodichno mi se sluchuva, ne znam iskreno dali e od samata bolest poradi toa shto ne mi se sluchi odma post korona nego shto znam pod stres bev celo vreme posle toa i postepeno mi se desi posle nekoj mesec. Toa so svirkanjeto na gradite mi se ima sluchuvano zimno vreme godini unazad ( nepovrzano so korona ). Bev pushach togash ( ne znam dali ima vrska ) no zimen period periodichno mi svirkalo taka vo gradi, a kolku shto znam problemi ne sum imala nit kashlici ni nishto. Obrnete vnimanie na technosti, zdrava hrana i vitamini, mislam deka teloto posle korona gubi premnogu vitamini i umunitetot pagja zatoa i si idat nekoj raboti odposle.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Mene eve duri sega od ovaj mesec mozham da zabelezham kaj shto opagjanjeto mi e namaleno za upola i se molam postepeno da prestane skroz, zoshto 10.5 meseci mi se chini eden ton kosa mi ispadna. Koristam eden shampon od luk mada shto ne znam dali ima vrska so nego, vikaat deka posekako kje prestane samo po sebe a koga ne znam. Jas ko sho sum maler taman kje prestane pak korona kje fatam :rofl:

3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    me iznasmea za malerozov,inaku jas povtorno fativ ,bas sega ja prelezav,a kosa nemam

4. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Hahahaha znachi i ti si maler haha aj bar posekako ne ti beshe prestanato pagjanjeto :rofl: Shala na strana kako pomina kako si?

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    fala na prasanje,dobra:)ti se upravi li konecno ili seuste kako vo lavirint kruzis?

6. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Pa psihichki malce podobra mislam, ima progres kje vidime do koga, a zdravstveno si tapkam vo mesto, sekoj mesec neshto novo se pojavuva padnat mi e imunitetot mnogu verovatno i toa e ...

7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    koga ke si kazes nisto ne mi e i odam napred,vrtis list na losite misli i pocnuva se da se odviva vo ubav red:f::l:se evo nasata glava veruvaj

На wildqueen и slimy им се допаѓа ова.
  8. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Pa na toj nachin stanav podobra, samo toa e lekot definitivno, no stvarno e druga prikazna so mojov imunitet hpv, pesok/kamche vo bubrezi, gaba na kozha itn ... Pijam edni kesichki vitaminski za jaknenje na imunitet ama kje vidime, kje bide kad tad se kje pomine :rock:

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.634
    Допаѓања:
    11.059
    Дали кај оној кој ја поминал лесно короната, можно е да се појави постковид замор?

10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.500
    Допаѓања:
    39.111
    Да, нормално е. Што од болеста, што од постојаното одмарање и лежење подолго време.

Ќе се среди со тек на време :)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Јас мн брзо се уморувам, порано не ми беше вака. Дури некогаш блага тахикардија. А лесно прележав.

12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.634
    Допаѓања:
    11.059
    И јас лесно прележав, мислам беше омикрон. Два дена само онака ко здробена бев, ама не кашлав. Сега ми е некогаш како тешко, ко нозеве да ми снеможуваат. И како да се задишувам.
    Ќе проверувам тиреоидна, ме фати страв.

13. Mommyysk

Mommyysk Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    169
    Јас се тестирав о микрон имав, 10 дена во изолација. Само првиот ден тешко ми беше, ме буташе на спиење,треска темп 39. После подобро бев ама мн се уморувам.

14. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.634
    Допаѓања:
    11.059
    Земав вит. Д и цинк, ама ги прекинав, бидејќи три месеци го земав.
    Сега пијам вит. Е плус Ц. Ти како виртуелен доктор, што мислиш, да продолжам вака?
    Матичната уште кога бев во изолација ми даде да пијам изопринозин, ама не пиев, бидејќи секако земав витамини, и една недела пиев Андол за димерите 690 ми беа.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.500
    Допаѓања:
    39.111
    Вит. Д и Ц продолжи да си пиеш, Ц е доволно од 500mg, Д од 1000 IU, не треба повеќе. Плус повеќе на чист воздух пешачење, со умерено темпо за да не се заморуваш.

Јас прележав лесно во април крајот, осеќав замор некој си 3-4 недели, но постепено се намалуваше.

Последна измена: 14 февруари 2022
  16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.634
    Допаѓања:
    11.059
    Фалаа :*

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    После колку дена од прележување се прават испитувања?
    На 23ти ми беа првите симптоми, главоболка.Завчера позитивен тест.Од 23ти ако рачунаме, на 1ви ми е 7от ден.
    Денеска праев к.с, по тоа што видов бомба сум.И вака супер се осеќам.
    Е сега, дека пушам како турчин, кога да направам рентген, и дали да направам ехо на срце пример? Иам у план одма да се вратам на тренинзите неделава, уште сега ме фаќа сафра и ми се вежба, ама не ми даваат моите ;(
    И дали после прележување да испитам антитела и пак кс?Сигурно матичната ќе дае пак за к.с
    И ќе продолжам да се понашам ко да не сум имала корона, ама сеа пак повеќе ќе се пазам, сега за сега (да не се урочам) лесно проаѓам, ама не би пак да се дружиме.Подалеку..

18. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    32.561
    Зошто да правиш рентген ако немаш никакви тегоби со дишењето? Непотребно зрачење само ќе добиеш. Контрола кај матичниот, да ти мери сатурација и крвна слика кога ќе ти каже. Следи како се чувствуваш, пиј многу течности и одмор. Лесно и брзо поминува, но сепак гледај да не почнеш веднаш со вежбање. Барем десетина дена одмори се, телото се бори со инфекција. Со помин.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Со помин да ти е. Ако имаш отежнато дишење напрај си рентген и не пуши барем сега откажи ги цигарите. Треба одмор батали тренинзи засега.
    И јас пушам али како шо планирам во иднина да вежбам , нема да оди заедно воа:wasntme:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Па не знам , превентивно рентгенот.Знам дека е општо штетно ради Х зраците, ама заради последици некои не дај Боже..
    Башка дека вежбам и пушам..
    Мада насабајле јадам мед со ѓумбир
    Фала ви и на двете
    Пијам течности премногу
    Ќе се средиме
    :hug:

На Leucadia му/ѝ се допаѓа ова.