1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Живот во самотија

Дискусија во 'Психологија' започната од King of darkness, 7 август 2025 во 20:52.

1. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.838
    Точно.

Еве јас на пример верувам во Бог, читам Библија, ама пак сум осамена. Како што реков погоре не ми фали Бог ми фалат пријатели, луѓе кои ќе ме разберат.
    И знам дека последна надеж што ми останува е психолог, прашање на време е само кога ќе се одлучам за тоа.

2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    4.404
    АбЕ кој к ако немаш, барај занимации и ќе видиш дали ќе имаш време да пишуваш тука. :lol:

3. lorenn

lorenn Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Treba prvo da rascistis koi se tvoite licni celi, po postot deluva kako da se sporeduvas so drugite.

Isto nemam voopsto ubavi spomeni od detstvo mada ja ne so vrsnici tuku vo domot, ne bilo ocigledno nasilstvo tuku tipicno nevidlivo narcisoidno kaj sto deteto sto e empaticno gi cuvstvuva nivnite loshi emocii koi uopste ne bile prijatni i se mnogu teshki na toa se sekjavam na tie emocii koi bea teski kako olovo (cuvstvo na vina, sram, taga) fakticki sum gi prezemala nivnite i toj emotional absence sum go cuvstvuvala iako ne bil ocigleden naizgled, ogromen gaslighting,obvinuvanja i sl.
    pr. ne mi bilo ni glas poviseno a vinata na mene pagjala i toa na nacin da se uveram deka ja sum kriva i deka problemot e vo mene..

Mozam da kazam i ja deka sum introverten tip duri i ja pominuvam granicata na introvertnost asocijalnоst poveke, no imam kontakti koi gi odrzuvam a se kvalitetni, ne idam na kvantitet i ne me zanimaat socijalni normi i ocekuvanja, veruvam vo Bog i mnogu mi ima pomognato duhovno, ako kazam deka ne pijam nikakov antidepresiv a cuvstvuvam mir i spokoj verojatno e evidenten dokaz deka Bog mi pomognal. :l:
    Sega postojat licnosti sto dostignale nivo na duhovnost da mozat skroz sami da se i da se skroz vo mir so toj fakt, sto e mnogu retko..

Последна измена: 10 август 2025 во 12:35