Жолт секрет од царскиот рез

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SimonaTino, 15 април 2013.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Prostete na latinicata od mobilen ve pratam
    Ova mi e vtor carski posle 11 dena ,denes pocna od ednata strana kaj konecot I 3cm od nego da mi tece zolrenikava sluz
    Mestoto e crveno,oteceno I kako da e pododlepena ranata,a ostanatiot del e suv I ureden
    Dali ima nekoj poznavanje,iskustvo?Ne se mackam so nisto
    I se javiv na doktorkata mi rece da lezam mestoto da mi bide golo da se susi,sluzot bil normalen I mozel da trae do 3 meseci
    Mene me cudi sto do sega bese vo red dali vcera I denes se opteretiv malku srediv nesto sitno po doma pa mi se pidodlepila ranata????

2. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    zolt sekret od carskiot rez

Ми звучи како инфицирана рана. Немој да оставаш на случајноста и на консултација преку телефон, оди нека ти ја видат раната лично, ако има некоја компликација ќе се правда дека не ја видела и дека дала совет преку телефон, затоа најдобро е нека ја види докторката.
    Нормално раната треба да биде чиста и сува.

3. kamilica

kamilica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36

Ти пратив пп.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575

Kamilica vo pravo bese...
    Eve denes bev na ginekolog a od pred dva dena koristam betadin I se podzasusi ranata I od sinojka nisto ne tece
    Maticnata me pregleda I rece deka nema infekcija,normalno e da se procisti ranata do 30 ti da koristam betadin 2 na den ako nema potreba ponatamu da go otkazam,uste dve nedeli najmalku da ne krevam tesko I da ne se navednuvam mnogu mnogu a na 30 da odam za pregled na eho da vidime vnatresno kako zazdravuva fala na odgovorot

На kamilica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99

Без гајле биди тоа е масното ткиво и се прочистува раната и јас скоро имав операција и додека бев во болница ништо немаше ама кога се вратив дома золто помесано со крв ми течеше и ми рекоа така дека е масно ткиво

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.