Prostete na latinicata od mobilen ve pratam Ova mi e vtor carski posle 11 dena ,denes pocna od ednata strana kaj konecot I 3cm od nego da mi tece zolrenikava sluz Mestoto e crveno,oteceno I kako da e pododlepena ranata,a ostanatiot del e suv I ureden Dali ima nekoj poznavanje,iskustvo?Ne se mackam so nisto I se javiv na doktorkata mi rece da lezam mestoto da mi bide golo da se susi,sluzot bil normalen I mozel da trae do 3 meseci Mene me cudi sto do sega bese vo red dali vcera I denes se opteretiv malku srediv nesto sitno po doma pa mi se pidodlepila ranata????
zolt sekret od carskiot rez Ми звучи како инфицирана рана. Немој да оставаш на случајноста и на консултација преку телефон, оди нека ти ја видат раната лично, ако има некоја компликација ќе се правда дека не ја видела и дека дала совет преку телефон, затоа најдобро е нека ја види докторката. Нормално раната треба да биде чиста и сува.
zolt sekret od carskiot rez Kamilica vo pravo bese... Eve denes bev na ginekolog a od pred dva dena koristam betadin I se podzasusi ranata I od sinojka nisto ne tece Maticnata me pregleda I rece deka nema infekcija,normalno e da se procisti ranata do 30 ti da koristam betadin 2 na den ako nema potreba ponatamu da go otkazam,uste dve nedeli najmalku da ne krevam tesko I da ne se navednuvam mnogu mnogu a na 30 da odam za pregled na eho da vidime vnatresno kako zazdravuva fala na odgovorot
zolt sekret od carskiot rez Без гајле биди тоа е масното ткиво и се прочистува раната и јас скоро имав операција и додека бев во болница ништо немаше ама кога се вратив дома золто помесано со крв ми течеше и ми рекоа така дека е масно ткиво