Toa e procedurata koga se stava most. Okolnite dva zabi se strugaat, i posle se stava mostot, koj fakticki se koronka od 3 zabi i se lepi celava kompozicija na dvata zdrav zabi koi kje treba da se istrugaat kako silci da licat. I na toj nacin se "pokriva" prostorot od izvadeniot zab. Eve ti kratko youtube video da vidis bas kako izlgeda: Ja bi ti preporacal implant i toa od poskapite, dokolku si vo moznost se razbira. I most e ok ali zoso da strugas dva zabi skroz zdravi
Да знам. И јас сум за имплант, но ненам познавања за материјалите од кои се изработени. Не знам каков да изберам и на што да внимавам..
Јас ти препорачувам имплант, но најдобро е да се консултираш со матичниот стоматолог. Јас имам двојка имплант и тоа сама се одлучив, матичниот воопшто не ми излезе во пресрет ми велеше да стружам кец и тројка, како неее и еве веќе три години и си е супер имплантот.... Инаку тоа е една постапка што трае подолго, оперативен зафат што не е ни малку лесен... Откако ке го стават имплантот се чека три месеци да се види дали непцето ке го прифати, ако да, ке стават абатмент и коронка, ако не ке го извадат имплантот и друг избор освен стружење немаш... Инаку мојот беше околу 350€ односно 21 илјада ги дадов после оперативниот зафат, а останатите за абатмент и коронка после финалната постапка односно после три месеци откако видоа дека имплантот си е веќе зараснат и прифатен..
Стоматологот сам предложи да си одлучам јас како сакам, но греота било здрави заби да ми стругаат за една 6ка што ќе ја вадам.. Ми рече кога ќе направам снимка и ќе решам да отидам да го вадиме забот. Ако сакам имплант морало веднаш по вадењето. Се консултирав со друг стоматолог кој не работи со импланти, ми рече да внимавам да не ми стават некој израелски, не биле добри. И сега не знам јас каков е тој од 350 евра?
Епа барај од најскапите импланти, ваљда се најдобри. Мост за еден заб нема поента, и мене 2 шестки ми фалат одамна и ништо битно не се деси, пораснаа осмици, се пополни некако просторот.
Јас искрено го ставав во Бојо Андрески, прекрасен персонал, искусни хирурзи, не верувам дека би те зафркнале и сл. А за цената Србите како велат" Ако не знаш шта је добро, питај шта је скупо"
Немам простор за осмици, а немам уште ниту снимка, најверојатно осмиците лошо се пораснати.. Ако тргнам шестка ќе ми се изместат другите заби, затоа не сум одлучна баш што да направам. Не да ме зафркнат, туку само цени кажуваат, а сакам и да знам што добивам..
Dali koga kje se izvadi zab moze da se stavi vednas implantant na mestoto kade e izvaden zabot ili treba da se poceka izvesen period za da zazdravi mestoto konkretno se raboti za 6 vo dolnata vilica @Annath kje ve molam za odgovor?
Тоа најдобро ќе ти го каже хирургот што го изведува зафатот, врз основа на снимката од коската и состојбата на забот што се вади.
ve molam za info kade imate stavano implanti. dali ima nekoj stavano vo sante plus i kako e zadovolen. ili drugo mesto kade sto e zadovolen. ... moram da stavam a mnogu mi e strav..ve molam za iskustva .vi blagodaram
Kade vo Severen Severistan e najdobro da se turi implant. I dali ima nekoj popust ako odma se plaka se unapred?!
Kaj Dr. Lukic, na partizanska, sproti Makpetrol benziskata. Samata procedura na stavanje implantot ne boli, se razbira pod anestezija e mestoto. A posle toa, otkako ke iscesne anestezijata, boli ama ne mn, se izdrzuva. Nareden den nemav bolka. Po dva do tri meseci se stava koronkata zatoa so se ceka implantot da se povrze ubavo so koskata.
Fala. Kolku e cena za implant straumann najverojatno nad 500 evra i se pravat li nekoi ispituvanja pred da se stavaat? Spored tebe podobro e Lukic ili lukanoski go falat