Завидливи луѓе

Discussion in 'Психологија' started by smiley22, Apr 14, 2012.

1. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Ohooo jas sum opkruzna so zavidlivi lugje....

Tanjamm likes this.
  2. en5

en5 Истакнат член

Најлошиот тип на луѓе

Anah likes this.
  3. Anah

Anah Истакнат член

мислам дека оваа особина е една од најлошите, кога на некој не му е мило за туѓа среќа, што да се збори понатаму :^)

Puellapulchra likes this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Неам околу мене шо се баш така завидливи на мене. Ама иам една роднина шо цел живот купуваше исто шо и јас.
    Ќе купам маица со Мини Маус, еј од кај ти е. И ќе ѝ кажам. Купување она иста ко мене
    Ќе купев ранче, пенкало абе шо год
    Пак, од кај ти е, и си купува исто
    Јас отсекогаш сум сакала да сум си уникатна.
    Не можам да забранам некому да го купи истото. Ама еднаш, два пати океј, ама да купуваш скоро сѐ шо иам, нот гуд
    Сеа порасна па олабави малце

5. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Хехеххе…. Колешките….8) Знам да сам неодолива! Лепота балканса :rofl: 8) Се осеќам као холивудска ѕвезда, многу ме гледаат а и подмолно завидливо. Псобено денес кога се појавив со стомачните испоцркаа а задникот ми пукаше во пантоломите. И цел ден се карам денес на работа. Ме кодошеа, ми се дереа без потреба итн…
    После долго време јас се вратив во моето фит тело повторно :inlove: :muscle: Најјко ми е тоа што и од нив има што вежбаат нормално но им е попусто немаат убава градба на телото џабе им е све и нормално е да завидуваат. Хехе уште многу ќе ми завидувате :muscle: ;)
    нема никад да ме стигнете! Имам градба Cardi B! Само што сум бела и плава :D

6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Кажи ми, од лани уште те зјапаат во газот? :D
    Ти комплекси си имаш, да си знаеш:)

7. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Ама и твоево не е у ред, немале убава градба викаш.. Не треба предрасуди да имаш. Све е ствар на вкус.

Еве мене таква градба ми е too much и сеа значи ти љубоморам? :wasntme: :D

Многу е лошо да си завидлив инаку, прелоша особина која ништо позитивно нема да ти донесе во животот.

Иначе супер што имаш преголема самодоверба, само глеј некад да не претеруваш повредувајќи ги другите, исто како што другите према тебе се понашале. :)

8. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Јас не сум ги навредила ништо нив не ни правам такви муабети. Они се значи нешто неописливо нормално дека така ќе кажам за нив кога такае, све ги гледам и ги слушам што прават со сопствени очи и уши. Најјако ми е коа ќе ги фатам као ме гледа злобно незнам како не име срам тоа се гледа барем зачувај си за себе злобата дома ако сакаш и зборувај на глас што мислиш! Исто така и една згодна колешка што имам слични сме ние две исто тренираме и кон неа се однесуваат така и ги имам слушнато како зборат дека никад не би ја замениле неа нзм што…. Ама не се замараме многу она ако не ја замени ништо не и може,телото пак неможе да и го има,духот, душата исто тие неможе да ни ги земе ;)

9. exceptional

exceptional Истакнат член

Не сум завидлива и затоа последно што помислувам е дека некој ми завидува посебно од блиски а уствари на крај испаѓа стварно дека тоа било а ја сум у фазон што им е, зашто така реагираат ...искрено ги жалам.

10. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Да пошо ги имам слушнато кај шо велат дека сакаат да имаат задник се мучат вежбаат ама небива и ја слушам вика “што треба веќе да направам ете вежбам пијам протеин што треба веќе да направам??!” Јас пошо не сум блиска со нејзе само си чутам и ја слушам :rofl: Многу ми е гаље а гледам дека на неа градбата не и дозволува као да има гз нема маса тој дел од телото а има широка половина и постојано надуван стомак, никаква е! А вежба долго време може две години. Ниска метро и желба за растење! Што да им правам јас? Не сум јас тука дежурен виновник за ради нивните комплекси шо неможе да го поседуваат тоа што го имам јас?
    не е само она неколку се такви ем лоши што кодошат ти се прават нешо на раб поише од тебе ,ти викаат,замки ти прават исто така во работата.
    Вчера затоа и ги покажав забите, јас сум мирна особа ама ако не наљути, таква не ме знае богами.

Јас си делам совети само со другарки што ми се као колешки во фитнесот и заедно соработуваме си помагаме.

11. gtramg

gtramg Активен член

Завидливи се затоа што не ги бива .

INNERBEAUTY and hermosa like this.
  12. hermosa

hermosa Популарен член

Животот ми го имаат уништено такви ,во моја близина за жал беа

13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Една од категориите на луѓе што највеќе се трудам да ги одбегнувам. Засега успешно.

SummerGirl, Tanjamm and Scott Weiland like this.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Секогаш имало и ќе има такви луге.
    Среќа не сум друштвен човек :D, па вешто ги заобиколувам. Кај младите толку мислам нема или сум грешка, ама кај возрасните, постарите мислам дека е повеќе изразено.

SummerGirl likes this.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мрзам мрзам вакви особи. Ги имам во семејството, а и подалеку. Одбивни ми се. Осеќам многу, а овие смрдат на љубомора. И едните и другите се љубоморни на брат, на своја крв, зошто се поуспешни од нив. А кога им требаат пари после, како мачиња да се. На татко ми отворено му зборам да да им дава ни денар. Не заслужиле бе.

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Feminka22 од дома баш и ги сакаат ваквите, за жал (иако на прв поглед не изгледа така). Ако зборуваш отворено само ќе те замразат и после ти ќе си таа што не чини.

SummerGirl and Feminka22 like this.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А ми е гајле. Ќе го дренчи некој татко ми или дечко ми. И они ринтаат за тие пари

SummerGirl, nextredstyle and eliesaab like this.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Feminka22 сето тоа ми е јасно, ама ете паталец па да ти кажам.

Feminka22 likes this.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Многу вакви познавам.
    Заедничко за сите нив е што на почеток многу успешно глумеа дека не се такви.
    За среќа, не им потраја долго. Ваквиве не издржуваат и по некое време си ги покажуваат вистинските лица.
    Завидуваат на нечиј успех и на нечија среќа во љубовта. Дури се обидуваат да ги саботираат другите.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Затоа се несреќни. т.е тоа е зачаран круг
    Пошо се несреќни, уништуваат туѓа среќа, и уште понесреќни се.