Форумџика на годината

Завидливи луѓе

Дискусија во 'Психологија' започната од smiley22, 14 април 2012.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    135.204
    Кармата е кучка. Ќе ги тресне убаво. :D

На Mari7, SummerGirl, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    148
    Се повеќе ги има, ама нека си се понижуваат сами, мене ич не ми е гајле :emo:

На hermosa и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    14.766
    Завидлив човек никогаш нема да е среќен за тебе, да знае дека нешто убаво ти се случува. Пред тебе ќе се смее , а уствари во себе е полн со горчина..

На Алек*** и Mari7 им се допаѓа ова.
  4. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    631
    Пушти ги, не им е лесно, си носат во себе многу фрустрации, избегавај таков тип на луѓе, да не те полнат со негативна енергија. Јас тие што ги познавам дури и специјално ме информираат за некоја нивна новост, чиниш ме засега. Фрустрации тешки, цело време желни за аплауз. Само подалеку.

На Лејди Гага и Marijana93 им се допаѓа ова.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    14.766
    Се согласувам. Кога некој е исполнет со себе, нема потреба да се докажува на туѓ грб. Тишината и дистанцата се најпаметен избор.

На Лејди Гага и JasBee11 им се допаѓа ова.
  6. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Завидливите луѓе знаат многу да заморат и да внесат негативна енергија околу нас.Мое мислење е дека завидливоста сама по себе е природно чувство,секој човек понекогаш ја чувствува.Но кога некој постојано живее во завист и ја насочува кон другите, тогаш тоа станува проблем.Обично зад тоа стои голема несигурност и незадоволство од сопствениот живот.Тоа се луѓе кои се полни со фрустрација од сопствениот живот и се длабоко несреќни.Често сум се соочувала со вакви луѓе низ животот и искрено ми е жал што наместо да стават фокус на својот живот и да се подобрат тие се опседнати со туѓа среќа и туѓ успех.Се трудам да бидам подалеку од вакви луѓе оти ме полнат со негативна енергија.

На Лејди Гага, Алек*** и JasBee11 им се допаѓа ова.