1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зависност од храна

Дискусија во 'Психологија' започната од Lana98, 18 април 2021.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.176
    Zavisna, da, od blago. Ama Sega ako bas moram da jadam, jadam, bidejki ne rucam. Imam okolu 5 uzinki vo tekot na denot, osven vo vikend koga rucam. Samo znam deka taka namaliv 2 kg i nesto obem. I pocnav da bidam aktivna sekoj den. Orbitrek ili pesacanje, kako ke mozam so obvrskite. Inaku zavisnosta od hrana e manifestqcija so koja popolnuvas praznina emocionalna. Jas popolnuvam toa sto nemam decko/maz. Ednostavno ne mi odi vo vrskite. Tipovite se kompletno na krajot - vo najmala raka zabegani. Sega pocnav da gi otfrlam uste pred da imam vrska so niv. Pozdravo e barem, emocionalno ne se trosam.

2. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    779
    Зависна сум од помфрит лелеее можам ништо друго нездраво да не јадам под услов помфрит да јадам од фаст фуд лелее. Многу ли е нездраво така барем три пати неделно порција? :lol:

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.064
    Допаѓања:
    48.452
    Ако имаш толку желба за помфрит купи замрзнат од маркет и дома приготви го, лесно и брзо е, да не биде од сендвичари со масло што не го менуваат често

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    19.195
    Купи си air fryer и јади колку сакаш. Без капка масло и повкусен од пржен.

На cresa-jagoda и Аничкаa им се допаѓа ова.