Само дај си време Сега се баш се е усилено пута триста Сите емоции се пута триста Нека помине некое време стабилизирај се психички и ке знаеш шо понатаму Сега гледај си другото детенце потполнувај време гледај са не си никако сама Знам,ноќите и празниците се претешки Дружи се овде на форумов со нас ,види колку прекрасни и силни жени има Од секоја има што да научиме
Ќе бидеш способна, Бог дава сила кога најмалку очекуваш. Јас колку пати си викам до ден денес како издржувам Боже после се она што го имам поминато во животот?? Детето е радост, ти дава сила, ти ги оттрга мислите малку од малку за да можеш да продолжиш понатака во животот. Јас и дадов исто име како и првата кукла што ја изгубив и не си свесна колку ме исполнува секој ден
Се сеќавам на тебе, баш се прашував од време на време како си, кога ќе сретнев некој постар пост, мислев дека те снема од форумот, оно си се вратила со друго име. Не сме комуницирале никогаш, ама ја читав 40+ темата и уште ми текнува колку плачев кога те читав тогаш, премногу ми беше жал и уште ми е. Ама ете мило ми е сега што те читам дека имаш друга среќа, стварно се израдував. Храбри сте вие мајки, жалам што храброста мора за ваква работа да си ја трошите, ама мора човек да се сноси со се. Мајката на другарка ми не издржа, се самоуби по 6 години од смртта на другарка ми. Не можеше да се помири со фактот дека никој не сноси одговорност за нејзината смрт, бараше правда толку време, сакаше да докаже нешто со самоубиството…остави една возрасна ќерка, која за жал до тогаш имаше изгубено и сестра и сопруг и мајка на крај. Татко и почина скоро од срцев удар, не живееше ни он долго, 60тина. Прекрасна фамилија беа, посакувам да можевме да и пружиме повеќе утеха, ама случајот кај нив ептен беше и стресен поради тоа што се сомневаа на убиство, а не можеа да докажат и така тоа им создаваше уште повеќе горчина, ги изеде.
Самоубиство не е никако опција. Но не секој може да ја издржи болката. После мојот трагичен настан бевме во Бигорски. Монахот со кој разговаравме ни рече, немојте да помислувате на самоубиство. Ако го направите тоа, нема никогаш повеќе да бидете заедно.
Да се согласувам, знам дека тоа не е решение, ама ете она веројатно не беше толку силна да издржи и многу ми е жал за тоа, прекрасна жена беше.
Нека почива во мир, ангелче мило Дали по 1г, дали по 2г, дали по 3г и повеќе, но кога ќе си спремна тогаш оди на третото детенце. Ете на некој му треба и 1г, на некој и повеќе за да се одлучат за уште едно детенце... Читајќи од почетокот ми текна на @Kallias2 и сакав да ја тагнам, но ти пишала
Moja drugarka izgubi dete na 7 god. Se pravese,psiholozi,psihijatri, se angazirase dobrovolno vo crkovni zdruzenija...Tagata nema nikogas da ischezne, seuste zboruvame za nego. So podrshka na soprugot koj bese inicijator za treto dete,si rodi detence. Mislite ,obvrskite okolu bebeto ja potkrenaa da moze da funkcionira na nekoj nachin. Toa dete e sega 14 god, a taa cesto kazuva ova dete me spasi I mene I site nas. Sochuvstvo majka za izgubenoto chedo, Bog da ti dade sila polesno da pominuvas I verba deka moras da zivees za drugoto dete koe isto taka pominuva niz taga I e mnogu mlado da znae da se spravuva so tagata.
ќе бидеш затоа што си силна, прво со самото тоа што бараш помош, одиш на разговор, сакаш да го пребродиш тоа. Заслужуваш да си среќна, и да ја даваш својата љубов на некоја душичка.. за жал светов е скапано место, и што би рекла јас, секогаш добрите страдаат.. Има и живот, има и смрт.. сигурно е многу тешко, не сакам ни да замислам, нити му посакувам на некој да осети на своја кожа. Но мора да издржиш, ќе помине со тек на времето. Разговарај за тоа колку можеш, за да ти олеснува на душата, плачи, вришти, крши ако треба, само не го држи во себе. И верувај ми дека твоето ангелче е на подобро место од овој скапан свет, си го нашло својот мир, и те чува. И сигурно сака да си среќна, и да продолжиш со твојот живот. Ако ти треба разговор пиши ми слободно.
нема за што фала, ја заслужуваш како и секој друг родител што се нашол во ваква ситуација. Животот оди понатака..на овој или оној начин, а само со поддршка би било полесно
И јас сакав да ти напишам да бидеш поприсутна тука.Навистина постојат прекрасни членки тука, а подршката и помошта е огромна.Сега откако и јас сум мајка, не можам ни да ја замислам таа болка што си ја доживеала.Јас се зачленив тука заради Вонтелесно, и добив таква помош и сила што не ни мислев дека е возможно.Знам дека е многу поразлично од твојата болка, но сум сигурна дека барем малку ќе ти помогне да не се чувствуваш толку сама.Ужасно ми е жал за тоа што ти се случило.Не постојат зборови што може да се кажат.Само Господ да ти даде сила. @ALISA0000 само се надоврзав на твојата порака.
Здраво повторно од мене. Сакав да споделам со вас тука зш ми бевте поддршка кога ја отворив темава. Повторно сум бремена Мн рана бременост, ама со Господ напред се надевам се ќе биде како што треба