Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Ти си легенда човече.Само едно прашање имам за тебе затоа што ми седиш на разумен и интелигентен човек,кој пред да коментира навистина истражува. 2001 беше пред 10 години ??

2. dottie

dottie Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    35
    Јас само едно ќе речам. 13 август 2001 година во Охрид е потпишан рамковниот мировен договор. Еве што пишува во него: "Во однос на основното и средното образование, наставата ќе се изведува на мајчините јазици на учениците. Финансирање од страна на државата ќе се обезбеди за високо образование на јазиците на кои што зборуваат најмалку 20% од населението во Македонија. Низ цела Македонија и во нејзините меѓународни односи службен јазик е македонскиот јазик. Кој било друг јазик што го зборуваат најмалку 20% од населението, исто така е службен."

3. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    ne se odgovara na prasanje so prasanje.
    tebe te tepaat i te ebat od 2001 do denes. poslednite 10 godini gruevski e na vlast. sepak, zaev koj sto niti bil vo politika 2001 godina, niti do sega bil na vlast. toj ti e poodgovoren od gruevski?
    kje odgovoris li na prasanjeto?
    ako gruevski dozvoluva poslednive 10 godini ti da bides eban i tepan, kako e zaev polos od gruevski od tvoja gledna tocka?
    tvoi zborovi
    `Се прашувате зошто во Тетово ВМРО доби повеќе гласови од СДСМ ? Затоа што и ние сакаме да излеземе низ град без да се плашиме дека некој ќе не претепа.`
    poslednive 10 godini koj e na vlast? muabetov e kako onoj sto rece`vreme e sdsm da padne od vlast i vmro da se vrati`
    lud,zbunet...
    10 godini se plasi da izleze a mvro e na vlast. ali bitno sdsm ako dosle,kje bilo poloso
    kako bese ona so kuburata za teski denovi?

4. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181

Прво,не ми го разбираш сарказмот. Второ стварно нема да ти одговорам повеќе на прашањата,затоа што се без врска,немаш појма што зборуваш,не дозволуваш човек да се објасни,слободно иди назад се имам расправано со некој што барем имаше аргументи. Прочитај си што сакам да кажам. :D

5. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    7.553
    Од Вечер што може да се очекува:tmi:

7. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Заев прифатил двојазичност, а грујо не прифатил уствари прифатил, овие владиниве несвесно си пишуваат приказни

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На Cinderfakinrella, referentka и kjukli им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    За двојазичноста кажаа од ВМРО дека може со Закон да ја уредат да биде само таму кај што се над 20%. Тоа си беше отворено кажано до последен момент а тие се согласиле, дури не им текна во 5 до 12 оти сакаат во цела држава. Еди Рама така им кажа, оти ова е нивна држава, албанија сме ние. Да живејме ние албанизираните македонци.

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па кога не сме сплотени, натму оди работата.

12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Сега е време сите македонци заедно со 100 пратеници да влеземе во Собрание а тие да останат надвор како кучиња, да им се направи еден попис и да си видат кај им е местото.
    Па после нека има нови избори и нека си победи кој ќе има повеќе гласови.

На joy1 и realGirl им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Е тоа е најдоброто сценарио. Ама пусто македонче алчно за се нема вака да стори.

На Nausicaa, JessieT и Elissa им се допаѓа ова.
  14. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Нека ветува ми е гајле:D

15. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Ова е мантрата на вмроците затоа што немаат друго што да понудат. Најголеми виновници кои му дадоа шанса на Заев, воопшто нешто да нуди се токму најголемите патриоти од вмро. Да не ја форсираа толку таа теза и да на секој мининг главна поента не беше дајте ни 63 патеници за да не не уценуваат албанците Заев немаше да добие повеќе од 10 000 албански гласови кои евентуално ќе се уловеа на двојазичноста. Заев грото гласови ги доби не затоа што него го сакаат, туку затоа што гневот кон Груевси е преголем.
    Ако целта им беше двојазичност ќе се сконцентрираа околу една албанска партијја за да добие 20 и повеке пратеници што ниту една македонска партија нема да можеше да ги игнорора нивните барања.
    Затоа наместо гневот да го истурате кон Заев треба да го насочите кон оние кои го доведоа Заев до тоа да тој има најмногу албански гласови а тоа е вмро.
    Сега гледам и Груевски почна да им се улизува дека направил многу за нив, дека он ги сакал ама ете соросоидите биле тие кои лошо ѓи информирале албанците..... Се виде колку е моќта на вмро првиот пат кога немаше шанса да дели социјална помош пред избори и да врши притисок тој малтене изгуби.
    Смешна ми е тезата кога вели да се стави крај на соросовбите медиуми. Кои медиуми, Сител, Канал 5 Алфа, Нова, помаливе да не ги набрјуван, тоа се Соросови медиуми?
    Или мисли на два портала дек имаат толкаво влијание, па нели цело време велат дека Курир, Прес 24 Вечер.. се најчитани, сигурно они не се соросоиди. Или можеби мисли на Телма за која тврдат дека има 5% гледаност дека има толкаво влијание?.
    Винта за падот на Ахмети и Груевски е во нивниот двор а не во гласачите и Заев.

На LollySky и Maro87 им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Мене искрено ме фаќа смеа со Заев сиромавов сме му прифати на Ахмети и спремен е и гз да даде и пак неможе влада да формира ха ха за жалење сте од сдс.

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Јас би рекла дека сме сите за жалење... сите ние кои се наоѓаме во Македонија и сме во кал до гуша.

На bebuf17, elimkd, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Kukle greska si deka Vmro prifatile , bidejki toa go demantorase Gruevsku javno pred cel narod na tv. Sto dokaza deka ne se napravi koalicija zaradi dvojazicnosta na cela drzava
    Za razlika od Zaev koh kjuti kako zajak vo dupka i ne izleguva da dade nekoja izjava daki ke prifati ili ne ..
    Taka da tuka ima razlika se gleda koj si ja saka drzavata i koj si go saka jazikot i narodot svoj...
    Vo Makedonija se zbori na makedonski se pee na makedonski se saka na makedonski i se place i zali na makedonski !!!

На joy1 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Мене една работа ме радува што за све треба двотретинско мнозиство така да ништо од Албанската платформа неможе да биде прифатена без ВМРО, а Заев само ке се избламира пред целата јавност и ништо друго и сдс повеке нема ни една четвртина гласови нема да добие во наредните избори.

20. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Абе смешки сте, толку бранење удривте што ни Латас не ви е рамен :D
    Валентајн е, идете почастете се вие двајца, јас ли да ви кажувам ;)

На Sm1ley и Згодно Момче им се допаѓа ова.