Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Cestito kazni za sluzbenici koi nema da znaaat Albanski jaz a ne deka ne sakaat da zborat..

2. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Jadnite nie Makedoncinja..do kade ja doturkavme..zaboravivme na 2001/2002...za kogo ginea vojnicite i policajcite ?..ne se raboti veke za partii..se raboti za Makedonija..za nas Makedoncite se raboti..za predavnicite koi denes ja predavaat makedonija i za grst luge koi se zdruzija i pred nasi oci ne soborijA luge na koi im dozvolivme da ne komandaat..luge be decata ke vi ucat jazik koj se kosi so makedonskiot..kolku sme nisko padnati svesni li ste?...a vie uste se zamarate so VMRO I SDSM..

На krEM4Eto, Оленка*, one_girl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    2001. Над 40 македонски синови, сопрузи, татковци загинаа.
    2016, Диво Насеље, македонски синови загинаа.
    2017, им дадовме двојазичност.

Двојазични пари, администрација, сообраќајни знаци, нотари, судења... и ако не знаеме албански казни...

Македонецот од никој не пател толку како од самиот себе. Поголем непријател од македонецот Македонија немала. Од своите патела...

Луѓето умреа за татковината, а некој за власт им ја подари на шиптарите. Шиптарите склучија договор во Албанија, ние играме по тој договор. Како што надвор од границите Македонија ја поделија, како што надвор од границите се отиде на Трст место на Солун, така и сега, надвор од границите се договори федерализација, која започнува од јазикот.

Името на предавниците историјата ќе го памети. Веќе не е борба за власт, борба за татковината е. Глупи се муабетите за партии повеќе...

Памтете ги имињата на предавниците...

Кога ќе биде војна, кога ќе ги гушкате вашите деца додека се тресе земјата од бомби, кога ќе чекате листи на загинати војници и со солзи ќе молите да не е таму вашуот брат, таткото на вашето дете, вашето дете... сеќавајте се на предавниците.

Молете се на Бога праведно да им суди... На чекор сме од војна. Прво јазикот, па парите, па името, па знамето...сите државни обечежја. На крај територијата.

Бегајте од земјава... ако овие предавници не ги спречи Бог, ништо нема да ги спречи. Да не биде пустата македонска мајка од 2001...
    ,,Милоста кон народниот јазик јет наш долг и наше право. Ние мораме да го сакаме нашиот јазик исто како што ја сакаме *Татковината".

- Крсте Петков Мисирков

На Оленка*, ♡BuBaLe♡, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Devojko..uvo me zabole za partiite za tebe i za tie sto gi lajkuvaat tvoite postovi..dusata me boli za ova parce zemja na koe ti sega gazis..ti ma devojko za vreme na vojnatA dali znaes deka mnogu semejstva ne spieva so casovi denovi i meseci dodeka nivnite sinovi go branea bas ova parce zemja ? Deka tie istite sinovi so meseci sedea vo dupki i voda do polovina sobirajki bolest
    samo za da ti i tvoite fini prijatelki na femina mozete mirno da spiete ?
    Kade bevte vie togas ? Sigurno vo pepel si igravte sto znam mozebi bevte i vo testisite na vasite tatkovci....?
    Daj izmijte zabi i odete vo krevet i bidete blagodarni zosto istite sto togas ve branea ke ve branat i utre.....da ne povtoruvam..citajte so otvoreni oci..ne se vazni partiite vazna ni e Makedonija

На krEM4Eto, Оленка*, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    Видеото и постовите погоре се од лани, март месец. Гледајте го делот за кој е болдирано. Видете ја Голема албанија (со мала буква). Од лани знаеја за војната.

На Оленка* и ADOKI им се допаѓа ова.
  6. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    75 војници и 40 цивили, вкупно 115 фамилии останаа без еден член од семејството, плус им беа правени страшни работи на македонските војници, на пример ги терале да се самозадоволуваат меѓусебе.

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Јас со гордост кажувам дека и ТАТКО МИ беше таму, а ти сигурно ко кукавица си бил скриен.
    Како јас и моето семејство сме поминувале низ тие моменти ни на најголемиот непиријател не му посакувам....А ти не си достоен да ги спомнуваш тие луѓе што биле таму.
    Не спиеле многу семесјтва, а пази и ЈАС СУМ БИЛА помеѓу тие смесјства.
    ПАЗИ малку што зборубаш, кога не го знаеш животот на другите.

СИте патриоти што се правеа бегаа по други градови и држави, а сега ми солат овде памет.
    Овие лажни патриоти ќе ме бранат? Да, затоа цела држава е отселена.

Ако те болела душата ќе беше против Груевски...Биди за вмро, ама за ВИСТИНСКОТО поранешно вмро, а не за криминалецот Груевски.

На ♡BuBaLe♡, LollySky, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Точно така. Силуваа жени во тетовско, киднапираа мажи, жени, деца, дел се исчезнати од Непроштено. Цело Арачиново, Матечје и други села се иселени. Луѓето живееја во хотели и многумина умреа од стрес, затоа што не знаеја дали и кога ќе се вратат дома, дали ќе најдат нешто дома. Мавровските работници од Куманово на грб им пишуваа со нож, ги терале да имаат секс меѓу себе. И згора на се, кога ќе прочитам „имам врска со Албанец“ во темите ми се повраќа. Колку ние немаме гордост, свест и памет, тоа е чудо.

На ♡BuBaLe♡, lovemme, Sashko1992 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    Osvestete se..ovde nema partii.....ovde ne ucestvuvaa partii...ova bese mnogu poveke a vie od usta i um ne gi vadite mocanite partii.....ova e vojna..ova e vojska...armija..policija...gledajte i slusajte...MOLETE SE DA NE SE POVTORI..ne dozvoluvajte maceto i kuceto povtorno da zastanat pod ist pokriv pod isto zasolniste
    Slusam i se ezam....solzi mi pagaat...bev tamu i pak ke odam...drugo nema....tamu ne bese ni Gruevski ni Zaev......zalno e...

На krEM4Eto, one_girl, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    И не ве болеше ни срце ни душа 10 години додека Груjo коалицираше со учк туку сега наеднаш ве заболе? А бе аj!

Дефокусираjте колку сакате, вистинскиот проблем се криминалите на дпмне.

На Mishela, НаталиЛили, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Прво за двојазичноста на цела територија, тоа е пропаганда на актуелната власт за да ја дефокусира јавноста од реалните проблеми кои доведоа д тоа да од готово направи вересија. Замисли до каде дошла работата кога албанците биле приморани да гласаат за Заев наместо за Ахмети.
    Второ, се прави тотална манипулација со наводно предвидените казни за неупотреба на албанскиот јазик, па се стекнува впечаток во јавноста дека ќе треба и обичните луге кога ќе отидат во некоја институција да зборуваат албански или дека ќе има псебни шалтери за македонци посебни за албанци што не е така.
    Туку тоа се однесува до оние делови каде треба да му се овозможи на граѓанинот албанец да може да поднесе приговор, жалба до одредена институција и одговорот да го добие на албански, ист таа во одредени институции каде е предвидено матрејалите да бидат двојазични да се почитува тоа како судовите ако во постапката има албанец итн....
    Јас ги разбирам медиумите кои со сите сили се обидуваат да мобилизраат максимален број луге затоа што се свесни дека ќе им биде ускратен пристапот до кофата со мд од која црпеле 10 год.

Инаку сакам само да напоменам дека сум против двојазичност т.е се она што е над она основно задоволување на потребите на обичниот граѓанин албанец. Мислам дека многу повеќе корист би имале и македонцте и албанците ако институциите функционират отколку дали ќе зборуваат на албански или не.
    Друга манипулација што се прави е злоупотреата на децата кои настрадаа а случајот е познат како монструм, се игра на емотивната карта а се заборава кој ги амнестираше оние кои се изживуваа на мавровските работници. Го прашаа ли они тогаш народот дали се согласува со амнестијата?
    И доколу албанците се лошите и не треба да имаат никакви права што бараа 10 години во власт со истиот тој Ахмети, што не му ставија лисици на раце како што на времето се јуначеа кога направија коалиција со ДПА па по година дена си легнаа на брашното и Али од терорист стана миротворец.

Како што реков, сум против не затоа што имам нешто против албанците туку затоа што тие секое право го злоупотребуваат. Пример, не викаат ние сакаме да го корстиме нашиот јазик заради тоа и тоа... туку веднаш маваат контра и викаат, а зошто македонците да не учат на албански, што по автоматизам ствараат обивност кај македонците.
    Се залагаадт за еднаквост при делењето на парите, ама никаде не се залагаат и даноците да се плаќаат еднакво....
    И да не должам против сум Заев што дозволи да биде едноратно употреен само за да седне во премиерската фотеља, но во исто време сум проти извртувањето на вистината од страна на медиумите блиски до владата во заминување.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Koi crni partii gi spomnuvate, za koi i za shto ginea vojnici, policajci, braniteli. Za sega nie da dozvolime dvojazicnost, kazni ako ne zboruvame albanski, banknoti na albanski....ne e bitno voopshto koj ke napravi vlada, zemjata si ja prodavaat po najmizerna cena. 5 juni 2001 Shipkovica zagina vujko mi vrz telata dodeka umiraa im bese
    urinirano i uste sto ne ....tetin mi fala mu na gospod se vrati zdrav i ziv. Ajde sega neka dojdi Zaev ili Gruevski i neka kazi kolku koshtaat zivotite na ovie lugje i na kup drugi. Dosta vi gi perat mozocite. Familii se upropastija vie uste se mavate vgradi i im gi cistite so izvinenie gomnenicite na vasite preceneti liderishta......

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Што направи оваа власт за да ги открие сторителите и зошто ги амнестираше оние кои се изживуваа врз мавровските рабоници? Зарем тоа не е продавање на народот? Зошто до сега оние кои се претставуваат за патриоти седеа во влада со оние кои пукаа на бранителите?
    Како тоа имате двојни аршини, кога Ахмети е во власта со ВМРО забораате за 2001 и е миротворец ама ако му сврти грб на Груески тогаш ги споменувате бранителите, загинатите....
    Велите не е битно кој ќе направи влада ама во поттекс го набројувате само она што не го ни направил Заев а заборавате за отстапките или предавствата како што вие ги виката на Груевски.
    Каде бевте кога ги амнестираа, а заев да направеше такво нешто ќе го иселевте од државава.

На Tanjamm, Nausicaa, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    Не е проблем коалицијата. Проблем е двојазичноста, казните, парите на албански.
    Ете, вмро ќе биде опозиција... Не ти е проблем што една од карактеристиките на Македонија ќе биде уништена? Не е партии проблем, државноста е...

Не ти е проблем видеото што го постирав погоре?

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па наместо Никола да си дадеше оставка, да се повлечеше, тој чекаше војни да почнат...

Наместо да прифатеше ко секој нормален човек да се повлече и да замине во опозиција со милом, тој чекаше со силом.

Ако го направеше тоа на културен начин, само ќе ги заменеа местта со сдсм, а за Албанците се исто ќе си останеше.... Ама не! Тој чекаше да го насамари Заев... Демек се да им вети на Албнците, се да им даде и Заев да излезе предавник.
    Чекаше судбината на земјава во рацете на терористот Али да ја остави.

Ако некој е крив за моменталната состојба, тоа е само Никола и никој друг.
    Нека се гони психопатот.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    Заев го аболицираа... за криминал. Заев не се појавува на суд, за криминал. Заев лажеше дека бил кај италијанскиот амбасадор оти му е страв од судење...

Ама Заев на босански кажа дека договорил двојазичност. И исто така како ВМРО коализира со ДУИ. Не можеш да речеш уа ВМРО колаицираа со ДУИ ама браво СДС за коалиција со ДУИ и двојазичност.

Видето од погоре го виде? Заев ги доби гласовите од албанците, од ДУИ оти им вети двојазичност. СДСШ гласовите не ги доби од вмровските, туку од оние на ДУИ. ВМРО ги има истиот број на гласови, ДУИ има помалку. Во Студеничани и Арачиново тепаше сдсш не ДУИ. Мухамед Зекири ги доби оти вети двојазичност.

После Диво Насеље Заев се сликаше со албанците и шиптарското знаме. 10 македонски фамилии пиштеа до небо за нивните синови, Заев им се помоча.
    Телата на овие луѓе не беа изладени

кога Заев ја направи сликава

Истиот ден кога македонците ги закопуваа своите синови, Заев се сликаше тука, а Косово ги дочека телата со државни почести.

Во Диво Насеље победи сдсш.

На Vitaly, H.VAGA, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    Ко да не си гледала вести. Никола си даде оставка, „милом“ беше на избори. За тебе „силом“ беа изборите?

Иначе, милом и силом се србизми, затоа ги ставив во заграда оти те цитирав.

На MilaP, joy1 и ADOKI им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ау сдсш (facepalm) :rofl:

Абе ај отворете ги очите... Како не ви е срам да бидете на страна на психопат?
    После сите тие снимки (facepalm) ЗАСРМЕТЕ СЕ!

Па уште јавно си пишувате (facepalm)
    За ваков народ само една нуклерка... Пошто сме најглупи суштества што постојат.

П. С. Никола си даде оставка откако му удрија 5-6 шамари тие од Америка амбасадори (и од кај знам други кој беа)
    Инаку САМ СИ ДАДЕ според вас?
    :rofl:
    Кога излезе од состанокот беше ко покакан... Го нашамариле малку малиот.

Сам си дал :rofl: :rofl::rofl: :rofl:

На Nausicaa, LollySky, Tan4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Страста што ја имаат сега вмровците да ја "заштитат" државата од зло, емпатијата кон загинати невини луѓе и страдања со постирања на слики и срцепарателни говори, да ја имаа и претходно кога јајцето не им беше на газот, можеби многу работи ќе беа поинакви, не?
    За другарка прашувам @Cka

На kravce, Nausicaa, LollySky и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.762
    Допаѓања:
    141.768
    Џоли, освен навреди, дали твојот пост има некаква врска со темава и кој е твојот личен став во врска со двојазичноста и можноста да го чекаш повторно татко ти од војна?

Бригитке, касно палиш. На секој митинг ова беше кажано. Да не ти вадам видеа каде гласно се кажува истото што погоре го пишав... Затоа Груевски бараше 61 пратеник...

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.