Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Ние не го градиме нивниот впечаток, и поради тоа не сме ние тие што генерализираат. Они прават све за да ги генерализираме. Ги бранат нивните криминалци и терористи и ги воспеваат како херои. Ние нашите ги плукаме. Тоа е разликата меѓу нас и нив. Ние имаме чувство за праведност, они.... имаат чувство на омраза према кафирите (Македонците).

Доста е веќе! Границата е помината.

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.556
    Читам и се чудам:(
    Кој измисли тоа,дека ќе има казни за тие што нема да учат албански;)

На LollySky и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  3. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Па тој истиот што не сака да се збори што друго освен јазикот ќе ни се протне, на пример во Албанската платформа е и промена на името.

4. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Другите може те разбираат, јас не. За мене нема “ние“ и “они“. Има луѓе и нелуѓе. Јасно ми е дека сме два комплетно различни света (ти и јас). Но, знаеш ли каде води ова твоево? Сигурно не во нормален живот за нас и нашите деца.
    Албанците се тука и тука ќе останат и не можеш да ги избришеш.

5. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Најголемата лага која је кажуваат политичарите е дека никој не може да го лаже народот.

На ninja35 и LollySky им се допаѓа ова.
  6. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Моето кај води, сега ќе ти кажам кај води моето.

Моето води до крај на сите уценувања со војна, а се со цел да се распродаваат националните интереси. Линија мора да повлечеме. Можеби си ти уплашен, но повлекувањето на линијата на Македонски национални интереси не треба да ги загрижува Албанците. Нив Рамковниот договор им ги гарантира правата.

7. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Дпмновциве , да го лажи народот што гласа за нив , демек херој се (facepalm)

На crimson, LollySky и anaja1 им се допаѓа ова.
  8. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Па не би рекол, повеќе ми се чини дека зајо го раширил тоа, за да се тргне фокусот од суштинските предавства и да се девалвира секој обид за критика.

9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Нема со сила ништо да се наметнува и нема никакви казни, не наседнуваjте на спинови од сител и курир.
    До пред десет дена абер немавте за мегуетничката ситуациja, ниту има конфликт ниту инциденти, а сега само за тоа зборувате.
    Зошто сте толку полни со омраза и лоши зборови? Гневот со коj сте толку полни кажува само колку е лесно да ви се испере мозокот :)

На prominent, Summerlover, doubleg и 2 други им се допаѓа ова.
  10. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Ај вака објасни, како ќе се спроведува двојазичноста во Гевгелија ?

11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Исклучоци.
    Се знае кој беше на маршот, тоа е исто ко да кажеш дека членови на вмро биле дел и од шарена револуција.

Сите од вмро што ги знам се дигнаа против ова, никој од сдсм.

12. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Тоа е техничко прашање, воопшто не е битно. Како се друго што “се спроведува“ во државава. Ништо не функционира. Вработија илјадници што зимаат плата, а не одат на работа? Можеше така? Е па може и еден Албанец да вработат во Гевгелија да клати врата.

13. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Кој те лаже бе, во толпата на тврдокорните имаше и луѓе кои беа на едната страна и на другата страна во големите „општонародни“ митинзи на партиите во мај 2015. Јас бев лично таму и многу од тие луѓе не го сакаат грујо исто колку што не го сакаат и зајо. Нека не те лажат. грујо ги откажа протестите во последен миг.
    Можеш да провериш, ама протестот беше закажан на 10 Јануари уште кога вие мантравте дека дпмне ќе прави влада.

14. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Аха значи ситуацијата е ваква:

Нели се „боревме“ да биде поинаку?

15. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Како “се борите“? Не чув за тврдокорни до пред некој ден. Каде бевте кога се дозна за сите криминали на ДПМНЕ? Зошто не кажавте јасно и гласно дека треба да паднат оставки, се што е на власт а има сомнеж за криминал да си поднесе оставка, па да може институциите (што сега се комплетно руинирани и практично не постојат) да испитаат што и како било, па се што е чесно во ВМРО и СДСМ и ние неопределените да ве поддржевме?

На anaja1 и crimson им се допаѓа ова.
  16. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Зошто не излегоја тврдодигнатите и остали војничиња , кога лажниот патриот Гвујо ги амнестира албанските злосторници за мавровските работници ?

На anaja1 и LollySky им се допаѓа ова.
  17. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Па може се друго се распаѓа, ама Албански не смееме да учиме!
    |(

Мене искрено ептен ми е предност што разбирам албански, и криво ми е што немам време да усовршам. Корисно е, и ми се има ептен најдено во животот.
    Никој не може да те натера да учиш јазик што не сакаш, ниту па така може да се воведе тоа.

Место да ни биде приоритет да не си заминат сите од Гевгелија, ние двојазичност ќе сме воведувале таму.
    Како изгубени сме.

На theowndemon, doubleg и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  18. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Повеќето од тие луѓе што излегоа вчера, беа излезени против полициска бруталност, уште пред сдсм да ги партизира протестите за смртта на Мартин. Доста од овие луѓе беа на многу од протестите против криминалите на власта.

Е сега кога тие луѓе стекнаа масовност решија да се регистрираат како здружение, зошто правно не смеат да делуваат поинаку. Не смеат да закажувааат протести и така натаму. Овие луѓе се стриктно против двете партии и се борат за промена на мајндсетот на потчинетиот македонец, на сопствените партиски лидери.

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Овие истите луѓе излегоа за Талат Џафери кога беше поставен за министер за одбрана и издеоа ќотек. Излегоа за амнестијата, за Мартин и така натаму. Меѓу тврдокорните има и припадници на сдсм и припадници на дпмне.

20. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Хахахахаааааааааа