Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Discussion in 'Политика и настани' started by Bitter-Sweet, Sep 17, 2016.

1. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

само користиш нивна пропаганда значи

ADOKI likes this.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Не душо, едноставно размислувам со своја глава и градам свои ставови. Не ми импутирај нешто без основа.

3. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

па јас впечатокот што го градам за тебе го градам по конверзацијата што ја имаме, како ти цело време ми импутираш партиска припадност ?

ADOKI likes this.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Извини, а каде точно тоа ти импутирав партиска припадност?

5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Moжеби ќе бидам оф топик ама...
    Памети некој колку многу луѓе починаа во болнициве од гнаси од доктори? Ве заболе ли за тоа?
    Паметите дека споменициве беа побитни од животот на Тамара? Ве погоди и ја критикувавте нивната совест?
    Се сеќавате на Младенов, Фросина, убиените кај Смилковско? Знаете како поминаа убијците? Обвинивте ли некого за тоа?
    Знаете колку млади секоја година си одат од државава? Знаете можеби зошто си одат и дали само од чиста желба си одат.?

Ама ништо од ова не влијаеше на вас, затоа сè уште ги браните тие безмилосни, подли убијци

Сега за двојазичноста се потресовте...

6. piglet1

piglet1 Форумски идол

А кој може да им забрани да не маршираат?
    Ниту сум членка на Тврдокорни, а за партија па воопшто не ме прашувај. И заев и грујо се продадени г'зови.

ADOKI likes this.
  7. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Па на пример во постовите каде што тврдиш дека тврдокорни се партиски војници на дпмне... јас лично учествував во маршот...

8. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Не, сега за двојазичноста не примети, претходно пред се тебе не ти било гајле очигледно...

9. LollySky

LollySky Популарен член

Не гатам јас на гравчиња па да знам дека ти си од тврдокорни, важно нигде лично те немам посочено дека си од дпмне. А не ми е ни битно, секако луѓето ги ценам според ставовите и не ми се допаѓа кога во целост се идентификуваат со партиите и им бранат се по список по секоја цена.
    За тврдокорни не ни реков дека сите се од дпмне, затоа и ставив лајк на коментарот каде рече дека имало и од сдсм луѓе. Не знам, можно е, не сум била таму па да знам.
    Овие што ги познав се членови и на Комити, па може по тој основ се организирале, појма немам. Ама у глобала скептик сум кон овие типови на здруженија затоа што дпмне во неколку наврати се криеше зад нив, на пример за собирите кај црквата пред дом на АРМ, потоа пред општина Центар, во поново време и не се кријат толку па формираат ГДОМ, СОС итн.

10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Од каде ти овие информации? Јас член на Тврдокорни незнам ти знаеш. А и нормално дека истите луѓе ќе излезат кога не сакаат шиптар да им ја води државата. Малку се знае многу се зборува...

Tanjamm and ADOKI like this.
  11. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Кои информации? Дали грешам кога велам дека во тврдокорни нема партиско влијание ?

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Дали знаеш од која партија беа тие подли безмилосни убици...прашај прво па птоа плукај без врска....а што има врска па партија со доктори..НЕМА...свесност нема меѓу луѓето, одговорност...затоа не мешај жаби и баби.

13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Нема членови кои се партиски определени. Има шпиони кои се знаат кои се и се следат, 2 се избркани досега. А во протестите за тој Талат терористот од 2001 имаше и луѓе кои протестираа од вмро, сакав да кажам дека не протестираа истите луѓе т.е Тврдокорни во протестите кои ги наведе туку имаше и луѓе од вмро. Приклучете се слободно своеволно и видете дека Тврдокорни не се партиски определени. Нашата работа, организираност и состаноци се јавни, и да не сте член можете да не следите и да се уверите дека нема партиска определба.

Tanjamm and ADOKI like this.
  14. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Не реков ништо поразчлично. Не зборам за партиски војници туку за симпатизери, кои се незадоволни од партиите што дотогаш ги поддржувале...

Јас бев, можам за себе да кажам дека јас бев на маршот, и дека не верувам на ниедна партија во моментов. И според мене сите искрени родољуби се добредојдени на вакви настани.

ADOKI and Vitaly like this.
  15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Ќе биде:D:rofl: малку тешко да се научи , ама ќе ни користи за на Бит Пазар
    за банани да си купиме :P:tmi::talk::fubar:

Tanjamm and Vitaly like this.
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Да ја оживееме малку темава по што гледам некои пишуваат во други теми за двојазичноста ;)

@Natasa 100
    @Zlatna12345

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Јас сум против. Строго против. Тетово, Гостивар да, инаку на друго место не би ни требало да има. Ако се водиме по попис и тие 20% на многу места има фингирање, имало тоест. Не може ако биле 21% во некоја општина во 2002 година, сега да добијат само 1 советник од 10 или по попис во една рурална општина биле 42% така што Македонците биле само 3% повеќе од нив и тие ден денес имаат 5 советници од 15 по цели 15 години. За некои општини јасно се гледа дека е фингирано и дека денес не се толку колку што биле пред 15 години на попис, демек. И во мојата општина сега се толку колку што биле на попис, претходно сигурно не биле и тоа се гледа и по број на ученици и по број на гласови, и по број на советници.

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ти се воодушевувам. Се изјасни дека си Полјак, ама од секој твој пост се гледа колку си лојален на оваа земја, едноставно си поголем Македонец од многу Македонци.

Rama and Vitaly like this.
  19. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Значи кога про-едееесовски определен член на форумов и воопшто на интернет ке се најде во тесно и не знае како да ги оправда сра*ава на заев со платформата прво што во уста става се Мартин, Тамара и Младенов. А ТЕМАТА НЕ Е ТОА...Искрено не знам кој поголем злосторник е, дали Гоца брклата што се ремети дека некој не знае да скрие убиство или вие што ја злоупотребувате нивната смрт. Да ја злоупотребувате, го користите нивното име како изговор на неодговорени прашања. А највеке ми е криво што највеќе се перете со убиството на младенов за чии снимки немаше ништо сомнително ама некој психопат од муртино за власт ги исфилува добро и ви ги сервира да си ги јадите со сласт.

Кога сме веке кај Тамара, сте се запрашале ли колку Тамари ке загинат од таа двојазичност во болниците. Прашајте ги тетовци-македонци како им е кога на лекар во Тетово на редовен преглед не може да му објасни на лекарот што му е, затоа што истиот со приштинска диплома не знае два збора македонски да пекне. А замислете да е итен случај, додека се разберат отиде возот...

И не ме убедувајте дека заев не ветил двојазичност. ЗОШТО ГО ГЛАСАА ВО АРАЧИНОВО? Зошто е убав?? НЕ !!! којзнае што им ветувал таму. Канализација сигурно не . Си правам споредба на пример што би можел да вети Ахмети во Ново Село, Струмичко на пример, за македонците таму да гласаат за него??? Ви стана ли јасно сега!!! Е па честитки

Rama and Bitter-Sweet like this.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Јас колку што паметам во Скопје, двојазично е од 2008г.:lol:

Βικτωρία likes this.