Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    само користиш нивна пропаганда значи

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Не душо, едноставно размислувам со своја глава и градам свои ставови. Не ми импутирај нешто без основа.

На ♡BuBaLe♡ и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  3. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    па јас впечатокот што го градам за тебе го градам по конверзацијата што ја имаме, како ти цело време ми импутираш партиска припадност ?

4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Извини, а каде точно тоа ти импутирав партиска припадност?

5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Moжеби ќе бидам оф топик ама...
    Памети некој колку многу луѓе починаа во болнициве од гнаси од доктори? Ве заболе ли за тоа?
    Паметите дека споменициве беа побитни од животот на Тамара? Ве погоди и ја критикувавте нивната совест?
    Се сеќавате на Младенов, Фросина, убиените кај Смилковско? Знаете како поминаа убијците? Обвинивте ли некого за тоа?
    Знаете колку млади секоја година си одат од државава? Знаете можеби зошто си одат и дали само од чиста желба си одат.?

Ама ништо од ова не влијаеше на вас, затоа сè уште ги браните тие безмилосни, подли убијци

Сега за двојазичноста се потресовте...

На Feminka22, CameliaMiller, Βικτωρία и 10 други им се допаѓа ова.
  6. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.807

А кој може да им забрани да не маршираат?
    Ниту сум членка на Тврдокорни, а за партија па воопшто не ме прашувај. И заев и грујо се продадени г'зови.

7. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Па на пример во постовите каде што тврдиш дека тврдокорни се партиски војници на дпмне... јас лично учествував во маршот...

8. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Не, сега за двојазичноста не примети, претходно пред се тебе не ти било гајле очигледно...

9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Не гатам јас на гравчиња па да знам дека ти си од тврдокорни, важно нигде лично те немам посочено дека си од дпмне. А не ми е ни битно, секако луѓето ги ценам според ставовите и не ми се допаѓа кога во целост се идентификуваат со партиите и им бранат се по список по секоја цена.
    За тврдокорни не ни реков дека сите се од дпмне, затоа и ставив лајк на коментарот каде рече дека имало и од сдсм луѓе. Не знам, можно е, не сум била таму па да знам.
    Овие што ги познав се членови и на Комити, па може по тој основ се организирале, појма немам. Ама у глобала скептик сум кон овие типови на здруженија затоа што дпмне во неколку наврати се криеше зад нив, на пример за собирите кај црквата пред дом на АРМ, потоа пред општина Центар, во поново време и не се кријат толку па формираат ГДОМ, СОС итн.

10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Од каде ти овие информации? Јас член на Тврдокорни незнам ти знаеш. А и нормално дека истите луѓе ќе излезат кога не сакаат шиптар да им ја води државата. Малку се знае многу се зборува...

На Tanjamm и ADOKI им се допаѓа ова.
  11. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Кои информации? Дали грешам кога велам дека во тврдокорни нема партиско влијание ?

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Дали знаеш од која партија беа тие подли безмилосни убици...прашај прво па птоа плукај без врска....а што има врска па партија со доктори..НЕМА...свесност нема меѓу луѓето, одговорност...затоа не мешај жаби и баби.

На Outlook, piglet1, glosipgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Нема членови кои се партиски определени. Има шпиони кои се знаат кои се и се следат, 2 се избркани досега. А во протестите за тој Талат терористот од 2001 имаше и луѓе кои протестираа од вмро, сакав да кажам дека не протестираа истите луѓе т.е Тврдокорни во протестите кои ги наведе туку имаше и луѓе од вмро. Приклучете се слободно своеволно и видете дека Тврдокорни не се партиски определени. Нашата работа, организираност и состаноци се јавни, и да не сте член можете да не следите и да се уверите дека нема партиска определба.

На Tanjamm и ADOKI им се допаѓа ова.
  14. tajnazelba

tajnazelba Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    137
    Не реков ништо поразчлично. Не зборам за партиски војници туку за симпатизери, кои се незадоволни од партиите што дотогаш ги поддржувале...

Јас бев, можам за себе да кажам дека јас бев на маршот, и дека не верувам на ниедна партија во моментов. И според мене сите искрени родољуби се добредојдени на вакви настани.

На ADOKI и Vitaly им се допаѓа ова.
  15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ќе биде:D:rofl: малку тешко да се научи , ама ќе ни користи за на Бит Пазар
    за банани да си купиме :P:tmi::talk::fubar:

На Tanjamm и Vitaly им се допаѓа ова.
  16. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Да ја оживееме малку темава по што гледам некои пишуваат во други теми за двојазичноста ;)

@Natasa 100
    @Zlatna12345

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Јас сум против. Строго против. Тетово, Гостивар да, инаку на друго место не би ни требало да има. Ако се водиме по попис и тие 20% на многу места има фингирање, имало тоест. Не може ако биле 21% во некоја општина во 2002 година, сега да добијат само 1 советник од 10 или по попис во една рурална општина биле 42% така што Македонците биле само 3% повеќе од нив и тие ден денес имаат 5 советници од 15 по цели 15 години. За некои општини јасно се гледа дека е фингирано и дека денес не се толку колку што биле пред 15 години на попис, демек. И во мојата општина сега се толку колку што биле на попис, претходно сигурно не биле и тоа се гледа и по број на ученици и по број на гласови, и по број на советници.

18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.141
    Ти се воодушевувам. Се изјасни дека си Полјак, ама од секој твој пост се гледа колку си лојален на оваа земја, едноставно си поголем Македонец од многу Македонци.

На Rama и Vitaly им се допаѓа ова.
  19. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Значи кога про-едееесовски определен член на форумов и воопшто на интернет ке се најде во тесно и не знае како да ги оправда сра*ава на заев со платформата прво што во уста става се Мартин, Тамара и Младенов. А ТЕМАТА НЕ Е ТОА...Искрено не знам кој поголем злосторник е, дали Гоца брклата што се ремети дека некој не знае да скрие убиство или вие што ја злоупотребувате нивната смрт. Да ја злоупотребувате, го користите нивното име како изговор на неодговорени прашања. А највеке ми е криво што највеќе се перете со убиството на младенов за чии снимки немаше ништо сомнително ама некој психопат од муртино за власт ги исфилува добро и ви ги сервира да си ги јадите со сласт.

Кога сме веке кај Тамара, сте се запрашале ли колку Тамари ке загинат од таа двојазичност во болниците. Прашајте ги тетовци-македонци како им е кога на лекар во Тетово на редовен преглед не може да му објасни на лекарот што му е, затоа што истиот со приштинска диплома не знае два збора македонски да пекне. А замислете да е итен случај, додека се разберат отиде возот...

И не ме убедувајте дека заев не ветил двојазичност. ЗОШТО ГО ГЛАСАА ВО АРАЧИНОВО? Зошто е убав?? НЕ !!! којзнае што им ветувал таму. Канализација сигурно не . Си правам споредба на пример што би можел да вети Ахмети во Ново Село, Струмичко на пример, за македонците таму да гласаат за него??? Ви стана ли јасно сега!!! Е па честитки

На Rama и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.556
    Јас колку што паметам во Скопје, двојазично е од 2008г.:lol:

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.