Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.749
    Допаѓања:
    141.689
    Апасиев гласно го кажа во последново видео она што погорњ ви го пишав. Џафери ќе го потпише указот.

Затоа и беше изгласан за претседател на собрание со 59 гласа и затоа Уставен не ја става на дневен ред точката за неговиот избор.

На Rama, Kolumbo и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Потруди се да никогаш, никогаш да не продолжиш у слободен превод да ми ги тумачиш коментарите како тебе ти се слуша! Оти ја претера со тоа. Да, нервоза е кога ко загар ќе му се запнеш на некого и дискутираш ко авторитет да си. Не ме занима твојот приватен живот. Не зборам за него.Прекинии веќе да се наоѓаш погодена од секој мој коментар! Тука јас коментирам политика и толку. Прекини веќе. И доста се нафрлаш врз членови со кои не дебатираш за политика туку за нив.
    Сум кобела уште ќе ми кажува. Божесачувај. Ич не ме почитувај,стегни игнор. Бар полесно ќе ми е да пишам во темите тоа што сакам,без да емотивно некој си толкува.

На Gosh, Rama, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.574
    Се надевам Иванов нема да го чека иста судбина ко Трајковски... :(

На Gosh, Rama, Kolumbo и 2 други им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Нема, не се до толку будали, така ќе го извадат цел народ на улица на протест. Една година не е многу, ама мислам дека ќе најдат начин да го притиснат Иванов или пак уште еднаш да го прекршат уставот.

На Rama, Kolumbo, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Знаејќи ги дпмне, попрво сами ќе му направат атентат на Иванов за да докажат поента. Имаат искуство со Крпач, Младенов, Смилковско Езеро, Диво насеље... итн. Штета што Игор Југ и Горан Ангелов им се во затвор, ама има многу други ќосиња...

6. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.574
    Инаку Талатовци немаат искуство... Неееееее

На Gosh, nadja.d, H.VAGA и 10 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Не. То е све поштено. Затоа масовно се вадат од затвор.

На zhap4e, Gosh, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Во право си.
    Добро уиграна екипа се дпмне и дуи.

9. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    сдсш и дуи повеќе се дружат ја мислам повеќе можат да се договорат:D

На Rama, Kolumbo, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.749
    Допаѓања:
    141.689
    Значи,
    - историјата ни ја избришаа со договорот со татарите
    - јазикот ни го омаловажија со ЗУЈ
    - името наврзо ќе ни го сменат.

Да ти ебам животот.

На Mari-Ja, nadja.d, Kolumbo и 4 други им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.574
    Бога ми, само сдсм светци... Безгрешни душички, дури и Мајка Тереза да им позавиди.

На Rama, Kolumbo, Aquamarine93 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Кој рекол дека сдсм се светци? Покажаа дека се безидејни, тотално.
    Ама за жал, не се тандем со дуи, повеќе се во присилен брак одошто брак од љубов. Кај и да е ќе раскинат.
    Дуи и дпмне во суштина исто функционираат. Го палат членството на ефтин национализам и популизам, а за тоа време непречено им функционираат мафијашките структури, секој во својот сектор.

На theowndemon, makedonkamak и Rama им се допаѓа ова.
  13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
  14. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Знаете што е разликата:
    Што во Сдсм и членовите критикуваат, медиуми критикуваат, секој има право на говор без да се плаши и без да го дриблаат во штаб.
    А да беше обратно, пошто и Грујо потпиша исто што и Заев, само за СЈО не се договорија, ама тогаш никој не би смеел да зуцне, Латас би го филувал на толку убав начин што македонците би се осеќале почестени со законот, а не револтирани.
    Рогле ни е крив што шиптарине се солидарни, независно кој е на власт, дали ДПА ил ДУИ или БЕСА ние очи исповаѓавме! Благодарение на Рамковен, не може влада без албанска партија,така да кој и да е на власт истото го чека со нив, дали Вмро или Сдсм, па и трета партија да дојде, им се може и си бараат што ќе им текне!
    Сега го крка Заев, ама и Грујо да беше истото ќе беше.

На theowndemon, makedonkamak, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  15. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    4.311
  16. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
  17. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Vo mojot post go kazav ova, deka VMRO-DPMNE go donesoa zakonot, koj bese dogovorena obvrska uste od 2001-va, a tie donesoa zakon koj za razlika od segasniot bese mnogu poprifatliv za site.

Ako toj zakon ne bese dobar, zosto ovie sega ne napravija podobar, tuku katastrofalno los zakon? Ili aki bese ist, za koj gjavol povtorno se izglasa?

Vo videovo koe go spodeli, gledame tipicna umoperacka montirovka, posebno sto se vmetnati i t.n. bombi. Samo nekoj koj ne saka da slusa ili ke go slusa ona sto vie sakate, ke go ispusti momentot, deka nitu eden razgovor od tie "bombi" ne odi "tecno" odnosno prirodno kako sto zvuci normalen razgovor. Voopsto ne e potrebna nikakva ekspertiza, za da se zabelezi deka se raboti za vestacki kroeni i sostavuvani dijalozi.

Последна измена: 19 март 2018
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Како со Доместос да ви се испрани главите, уште верувате дека разговорите се сечени и монтирани?
    Дај ви се молам , бидете малку критични....

На theowndemon, makedonkamak, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Neli e podobro namesto so Domestos, barem so parafinsko maslo i topla voda da vi gi izmijat usite, za da mozete podobro da slusate?

Da bideme kriticni? Eve kriticni sme, kritikuvame zakon, za koj i onie mal broj na lojalni gragjani od albansko etnicko poteklo imaat doblest da kazat, deka zakonov sluzi samo na vzestenite glavi koi sonuvaat golemoalbanski son.

Toj son go sonuvaat onie albanci, koi bea uvezeni tokmu od SDSM, koi im dadoa pasosi na nezakonska osnova, pasosi chij broj iznesuvase stotici iljadi. Tie uvezeni albanci za razlika od domicilnive nikogas nema da ja gledaat Makedonija kako svoja tatkovina, tuku kako parce zemja koe treba da se grabne.

Toa e da se bide realen i kriticki nastroen, a ne da se aplaudira na lagite na Z. Z., koj stana premier blagodarenie na "chadorot".

Toj "chador" e vinoven za golem del od crnata makedonska istorija, vklucuvajki gi i napadite so napalm bombi i isteruvanjeto na Makedoncite od svoite ognista vo Egejska Makedonija.

20. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Poglednete gi dvete klipcinja, ke se setite kade se odigraa takvi dramoletki i do kade stignaa nestata podocna. Lugje, ne samo Makedonija, tuku celiot region se podgotvuva od strana na Amerikancite za prekrojuvanje na granicite, koe sekako nema da dojde po miren pat.

Se' sto se slucuva kaj nas e del od taa "partija sah" koja sleduva. Ako sakame da spasime kolku moze od drzavata i makedonstinata, mora da bideme slozni.

Dokolku mislite deka vo Grcija nema da "zaigra meckata" - se lazete. Da, ke ja izgubat Cemerija, a za vozvrat ke im bide dadeno nesto drugo.

Ne znaci deka nestata ke se slucat preku nok, no deka se' vodi kon toa e mnoooogu ocigledno.

Moze nekomu mu izgleda kako nadvor od temata, sepak ne e, se' e povrzano edno so drugo uste oddamna.

Последна измена: 19 март 2018
    На Rama, Aquamarine93 и sjdgo им се допаѓа ова.