Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Discussion in 'Политика и настани' started by Bitter-Sweet, Sep 17, 2016.

1. Mich

Mich Истакнат член

Јас ти ја напишав аналогијата на настани на кратко како дојде до овој момент веќе трет пат да се дополнува законот за јазици.Ме мрзи на долго и широко.
    Се што си напишал погоре е само спинување на вистината, историјата. Јас сум малку постар и многу добро ги знам работите.
    Ама од друга страна знам дека не е пишувано лично до мене туку за некои помлади членки кои ке ја читат твојата/вашата вистина.

makedonkamak likes this.
  2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Ne, tuku jas ti kazav kako odea nestata i najmalku e spinuvanje, tuku realen pogled na nestata, porealna analogija od toa sto go napisav - zdravje.

Uste ednas rezimeto:
    Steten ustav; BJRM; promena na zname; stotici iljadi uvezeni kosovari; palenje na amerikansko zname, so sto se urnisaa dobrite odnosi so niv; teritorijalna reorganizacija, so koja Kicevo, Struga, Skopje, Oslomej i drugi opstini vestacki stanaa mesta so mnozinsko albansko naselenie (Go vadea li Buckovski od Struga? Ili ne ti odgovara da se setis?); steten dogovor so Bugarija; zakon za dvojazicnost, odnosno spremanje na binacionalna drzava; spremnost za konecno menuvanje na imeto, so sto ke se samoizbriseme od kartata na narodite.

Spin li e se' ova? Ne, voopsto ne e.

Spinuvanje e ova sto ti go pravis, odnosno opravduvanje na ovoj predavnicki zakon za jazici.

Ne ti e jasno sto sleduva i zosto e donesen? Poveli moj citat:
    Postar li si od mene? Siguren si vo toa? Jas ne bi bil.

Ne pisuvam jas kako sto velis zaradi dodvoruvanje i ubeduvanje na pomladi clenki, pisuvam za nestata da stanat pojasni.

Last edited: Mar 19, 2018
    Lianna Anna, sjdgo and Rama like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Не знам што може да разјасни човек што верува дека човекот никогаш не стапнал во вселената, ама ајде |(

theowndemon and Someonespecial like this.
  4. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Ne znam sto moze da sfati covek koj veruva deka zakonov e prekrasen i vetuva prekrasna idnina na drzavata.

Tokmu zaradi takvi kako tebe, drzavata se prodade za RTD, no taa RTD ke ja preplatime site, blagodarenie na vaseto slepilo i lekovernost.

5. DAngel

DAngel Форумски идол

Не верувам дека законот е прекрасен, напротив, гаден е и грд.
    Ама не можам никогаш да сфатам озбилно човек кој верува дека сѐ околу него е теорија на заговор. (Посебно дека човекот никогаш не стапнал во вселената)

6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Nikogas ne sum kazal deka se' okolu nas e teorija na zagovor, a toa deka covekot stapnal vo vselenata, ke veruvam od momentot koga toa ke se sluci, a ke se sluci koga ke imame tehnologija, so koja ke se prevezeme zad Van Alenoviot pojas.

Ako gi imas gledano videata, vo koi se zboruva za istrazuvanje na vselenata, nikoj amerikanski pretsedatel ne spomnal pat vo dlabokata vselena, tuku site zboruvaat za sozdavanje na tehnologija, so koja pred se' ke se pridvizime do tamu kade pred dva tri recenici spomnav, a duri potoa ke patuvame vo vselenata.

Onaa izmislena trka za vselenata za vreme na studenata vojna e samo percenje pred svetot, servirajki lagi od dve strani, pri sto i dvete znaat deka e laga, no so pobivanje na ednata, bi doslo do pobivanje i na drugata.

Ako ne zabeleza, zboruvame za zakon za dvojazicnost. Nie so nego ja opravivme rabotata, taka sto uste vselenata ostana da ja resime. (facepalm)

Mari-Ja likes this.
  7. Mich

Mich Истакнат член

Зашо бе секој албанец политачар до сега го вика истото дека
    Законот за јазици и многу повеќе било прифатено од дпмне ама не се договориле за СЈО??? Емисијата тече на Телма.

makedonkamak likes this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се вика девалвиранje на противникот..како иначе ке му ja девалвираш битката против и ке изманипулираш со jaвното мнение?. Не знам, не знам, без да пушти Зоц муабети од преговорите на Груjo, не верувам.

9. Mich

Mich Истакнат член

Збунити непријатеља :rofl:

Коа нема снимки барате како доказ
    А коа ги има сечено лепено муабет

Last edited: Mar 19, 2018
    makedonkamak likes this.
  10. Mamli

Mamli Истакнат член

Денес ослободени сите од случајот Сопот.

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Грешка си, муабетот толкуваj го вака... Воопшто не ме и не треба да не интересира што ВМРО ветувале. Законот, не изгледа поубаФ ради рекла-кажала одбрана на истиот. Вмро се опозициja доста време веке. И има причина оти се таму. Потсети ги твоите, ако не им се сака да се таму... Не се влада само на ДУАшите и Албанците и вас, пар неуморни борци со ветерници.

makedonkamak, Gosh, Kolumbo and 4 others like this.
  12. Mich

Mich Истакнат член

Сеа па овој Таравари на 24вести вика Без никаков проблем изгласани 2008 па 2011 а сеа проблем 2018??

13. Mamli

Mamli Истакнат член

Додека Вие се расправате за тотално небитни работи како двојазичност во Македонија од друга страна пополека стига животот во Македонија и денес беше фрлена првата лопата асфалт во Скопје.

:inlove:

14. zuto

zuto Форумски идол

:D доста е за овој мандат. Се потрошија многу ресурси...и човечки и финансиски. Ајде сега нова тура задолжување, а работниците на двегодишен одмор.

15. Mamli

Mamli Истакнат член

Штета што на Петрета не му текна да го викне Дејвид Гета да го отвори примопредавањето на новата закрпена дупка :D

Kolumbo, Lianna Anna, Mari-Ja and 2 others like this.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Можда ке требало симултано преведувачко пеенje да организираат, па затоа..да минат поевтинко :D си чуваат пари за побитна дупка. :D

17. zuto

zuto Форумски идол

Нема да има таква :)

Kolumbo, Rama and zhap4e like this.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Реков да не реплицирам повеќе на штапски постови, ама ајде. Не знам за кои све претходни раководни банди збориш? За аболицираниот струмички градоначалник, актуелен премиер обвинет за примање поткуп и за функционерката која склучуваше бонбона бизнис-зделки?
    Тоа ми пречи мене кај раја, цело време поддржуваат алчни клептократи по секоја цена (ко на пример тотална албанизација), а викаат држ'те го крадецот.

Rama, Kolumbo, Lianna Anna and 2 others like this.
  19. Mich

Mich Истакнат член

One & Only синот на Нада, Мијалковите Орце Гоца... ајдучишта(не од оние по планини) незапамтени на овое простори!
    Може ли некој да претпостави колку тежат, колку имаат украдено изнесено, во недвижнини пр.Мериот итн.??

А за разлика од твојте идоли кои неќат никако снимка да видат, Заев бара снимката целосно и јавно да биде пуштена во судница во присуство на медиумите!!
    Ќе почекаме па да видеме/слушнеме!

makedonkamak and prominent like this.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Па веројатно оти за разлика од случајот Поткуп, кај нив нема што да се види, јас само за аудио снимки знам :D (или сум пропуштила нешто?) и не сум по идолатрија.

Темава се однесува на двојазичноста, поточно албанизацијата која ја воведува твојот идол, а околу другото што го пласираш тука има судови да се занимаваат, или започни башка тема ако се сметаш за покомпетентен од независното непристрасно судство во заево доба.

Rama, Outlook, ADOKI and 2 others like this.