Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Треба да те интересира за да можеш да дебатираш со факти не со желби кои Заев нема ни намера да ги услиши.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Груевски веќе е при крајот на уништување на државава, на задолжување до гуша само е прашање на време кога за тоа ќе се освестите се надевам не кога ќе треба да се враќа тој долг а до тоа секако ќе дојде

На Rama и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Која слобода ти е ускратена ?
    Треба даноци да плаќаш?
    Газдата мора да те осигура здравствено и пензиско?
    Не смееш да го блаташ Грујо ? Смееш, може те чита некој па, ќе рече ма право човеков ова може да се разгледа подобро.
    Која слобода е ускратена ????
    Децата на СДСМ немаат престижни позиции ? Таа слобода им е ускратена и народот за тоа 5 пари не дава.

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.646
    Види драга,
    прво, знам јас убаво што пишувам овде и второ, ќе коментирам на секој втор пост бидејќи ако не виде, јас темава си ја создадов и имам право на тоа, а и да не ја создадев јас, кој ќе ми забрани?

5. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ајде малку разумно да споредиме. Човек крева кредит. Здрав прав, работоспособен го враќа и придобивките од влогот тековно ги користи, така ?
    Мртов човек ни кредит враќа ни користи придобивки.
    Македонија ќе биде мртва ако на Заев му се случи нешто што има шанси 1 према 10000000 да добие избори и да ја погреба Македонија.

6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    И сега си газда на темава а ние сме ти гости хахахахаааа
    Дај послужи не со локумче , кафе , сендвичи ова она. :D

На iloveyou29, blueberry93 и crimson им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.646
    Не сте интересни воопшто. :)

8. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    Не ми замерувај,затоа што неможам секој пост да го памтам овде и кој што напишал.Во ред ако е така.
    Што се однесува за другото,би ти препорачал да ја прочиташ ,,Држава'' од Платон.Според таа книга одговарав на Факултет и таму е многу добро објаснето за некои работи.Добро е затоа што Платон пишувал и меѓу редови.
    Ова го кажав затоа што,може Заев нема да ја пикне Македонија во долгови(Македонија беше најзадолжена земја баш во времето на СДСМ ако не се лажам), но Западна Македонија ќе стане одма конфедеративен ентитет,или во најлош случај ќе заврши како Косово од Србија.
    Ова го признаваат самите Албанци,дека со Заев веќе разговараат за поделба и отцепување на Западна Македонија,и самите опозициски новинари,како Геровски пропагираат федерализација и отцепување.

Знаеш што е работата? Држава како Македонија,мала,несложна,без единство и слога мора да биде потчинета од некој економски и финансиски аспект на големите сили во случајов оние од Западот.
    Порано земјите се потчинувале со силата на оружјето и армијата,се правеле окупации,геноциди итн итн..
    Сега имаш фино лепо,кредити,и те држат како куче под ланец.Или сиромаштија,како транзицијата на СДСМ.
    Значи не Грујо,не Заев.. ако сакаш воскресни го и донеси го Маршалот Тито истото мора да го прави.Југославија беше една од најјаките сили во Европа,па на крај се распадна од долгови.Национализмот беше само фитил.

Зошто овие работи,кредити,транзиции и слично ги нема во Израел,Јужна Кореја,Полска? Затоа што народот е обединет,сложен,единствен.Во тие држави,Арапот мора да знае Еврејски,Јапонецот да знае Јужно Корејски,Русинот Полски.А не обратно.И кога Западот ќе види таква држава,тогаш не си нивен роб туку партнер.
    Америка во наредниот период ќе му донира на Израел 39 милијарди долари воена опрема... знаеш колку пари се тоа? A Детроит им се гуши во долгови...
    Треба малце да ја познавате Политикологијата.. се има интереси :) А во политиката важи ,,Колку си сложен толку си ценет''.

На PaLaVa и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  9. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Не децата на СДСМ, туку сите кои не се ВМРО не можат да се вработат. А тие што се веќе вработени трпат закани заради тоа што не се со власта. Не е така? Јас не барам да се вработуваат од СДСМ само, јас барам секој што заслужил. Ти не бараш тоа?

На Priroden, iloveyou29, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Love...music

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Ах да да беше толку лесно... Треба да рмбаш по цели денови за да го вратиш тој кредит, тоа не е здрава работа и како што велиш здрав прав човек ама од толку многу рмбање незнам баш дали ќе остане здрав и прав. Очигледно тоа не си го осетила на своја кожа и сега тука ми кажуваш лесно било хахаха ај ти рмбај да те видам

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Можеби закани постојат, не знам ама знам дека тоа поединци можат да се дрзнат да го прават, а одредени поединци не се ВМРО. Точно секој што заслужил, само некогаш треба малку трпение, се доаѓа на свое во свое време и нема откажување од тоа. А ако се откажеш битката е изгубена и поединците што своите ситни интереси ги штителе победиле, иако е привремено не дозволувај.

12. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Инаку што се однесува на муабетот за името, изгледа заборавивте кој се договараше по телефон дали да имало загради, па можело во заграда Скопје, Горна, Долна. Е тој истиот беше спремен да го даде името, заборавивте?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Рмабам, дојди видиме. Рмбабам и тоа како ама целите ми се остварени, а се има своја цена и никој нема да рече еве повели на тацна се е твое. Такво нешто не постои. Подобро ќе рмбабм отколку да се продадам.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Не сме, ама за секој предлог ќе се оди на РЕФЕНЕДУМ па, врзи точка А со точка Б. :)

15. Love...music

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Заклучок: Гласајте за кого сакате ама за кого и да гласате пак на крајот Македонија ќе ја снема на овој или оној начин. :rofl:
    (Повеќе е за плачки отколку смешки)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Па не можеш да не се откажеш. Ти викаат ако сакаш да се вработиш дај книшка да видиме. Не сакаш да се зачлениш, и нема да работиш. Студенти кои беа првенци на генерациите се иселија откако видоа дека нема работа тука. Никој не им ги прознаваше дипломите само за да се вработуваат синови, внуци, лепачи на плакати.
    Јас сакам правда, секој што заслужил да си работи, тој што не е квалификуван не смее да работи на тоа место. А моментално работат неквалификувани на јаки места. Тоа треба да се промени.

На Priroden, iloveyou29 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  17. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Точно, и Заев ако сака да го даде името ќе се оди на референдум.

На Love...music и anakonda88 им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Со Заев референдум хахаха не ме смеј исто како оној за локалната поделба на Македонија на општини. И од тогаш избори не добија и овие нема да ги добијат.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Love...music

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Никаде не спомнав дека треба некој да ти даде се на тацна, но треба умерена работа а не робовска со која ќе добиеш нешто пари али здравјето ќе го изгубиш како ништо тоа веќе не е нормално,

20. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    Не,нема да ја снема додека има вистински Македонци,какви што имаше во 2001ва.Додека има оние кои иако се лоши,сепак не ги продале националните интереси.

Поената на постот беше,ДОСТА СЕ КАРАМЕ МЕЃУ СЕБЕ НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ! Време е своите интереси да ги ставаме над интересите над сите други ако сакаме да биде од нас нешто.
    Мене овде често ме нарекуваат националист некои членови...
    Националист по дефиниција е човек кој ги става своите национални интереси и интересите на својот народ над интересите на другите народи.
    Па,кога планирате да станете националисти и да ја сакате Македонија и нејзините интереси а не интересите на оние кои дојдоја во 1999 од Косово? :)
    Кога ќе почнете да ги сакате своите,Македонците и Македонија,да не се мешате никако со другите народи во Македонија,ќе видиш тогаш како работите ќе се сменат.Тогаш и јас и ти да сме на власт,можеме Македонија да ја направиме супер :)

Последна измена: 18 септември 2016
    На Outlook, PaLaVa, Love...music и 1 друга личност им се допаѓа ова.